Tourist Information Netherlands

Tubbergen

Tubbergen is een gemeente in het noorden van Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente Tubbergen telt tien dorpskernen en daarnaast drie gehuchten zonder dorpskern (maar met eigen postcode) te weten Haarle, Hezingen en Mander. Het gemeentehuis staat in Tubbergen. De gemeente grenst aan de gemeentes Uelsen (Duitsland), Dinkelland, Twenterand, Almelo en Borne.
In de gemeente Tubbergen is het gehele jaar door van alles te zien en te doen. Pluk uw eigen aardbeien of bosbessen, kom helemaal tot uwzelf tijdens een wellness dag, knuffel een koe, vul uw garderobe aan in de leukste winkeltjes. Ontdek de mooie natuur te voet of op de fiets en rust lekker uit op een boerenterras. Volg uw nieuwsgierigheid en laat u meenemen door de glansrijke verhalen die Tubbergen rijk is.

Bezienswaardigheden in Tubbergen

Er zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken rond Tubbergen. Een karakteristiek essenlandschap met door bos en houtwallen omzoomde akkers en weiden. Kronkelende, heldere beekjes, heidevelden en verstilde vennen vormen een schilderachtig decor. En temidden van al dat natuurschoon draaien de raderen van wind- en watermolens hun tijdloos ritme en liggen eeuwenoude saksische-boerderijen en vakwerkschuren te dromen.
 
  • Aan de rand van Tubbergen boven op de Tubbergse Es bevindt zich het standbeeld van Mgr. Dr. Schaepman. Het is een werk van de beeldhouwer August Falise en is onthuld op op 11 augustus 1927.
  • Aan de rand van de gemeente voorbij Vasse ligt het natuurreservaat Springendal.
  • Ten zuiden van Tubbergen bevindt zich de Kroezeboom op de Fleringer Es.

 

Maar natuurlijk zijn er ook veel uitjes waar uw kind iets kan leren of die heel goedkoop zijn. In dit gebied vind u heel veel leuke uitjes die u met kinderen kunt doen. Houd u van avontuur? Ga dan eens kanovaren of vissen vangen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in het zwemwater of zwembad. Liever buiten spelen? Bezoek dan een van onze speeltuinen of ga eropuit in onze mooie natuurgebieden. Pientere salamander Sammy neemt u graag mee op ontdekkingstocht. Dat er genoeg te doen is, dat is zeker!

Overnachten in Tubbebergen

Kaps is een gemoedelijk recreatiepark in Tubbergen. Het parkachtig aangelegde recreatiepark bestaat uit een familiecamping en een bungalowpark. Gemoedelijk en gastvrij, met plezier voor jong en oud. Een perfecte uitvalsbasis om Twente te ontdekken kunt u ook doen vanuit de schitterende hotels & bed and breakfast accommodaties.

Wandelen in Tubbebergen

De gemeente Tubbergen kent diverse prachtige natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Met de vele wandelroutes leert u de mooiste plekjes kennen en ontdekt u het echte Tubbergen. Ontdek de oude molens, de verschillende dorpjes, de eeuwenoude kerken of het dal van de Mosbeek of Springendal. Welke route u ook kiest, elke wandelroute kent genoeg horecagelegenheden waar u kan genieten van de Twentse gastvrijheid!

Winkelen in Tubbebergen

In Tubbergen vind u de leukste winkels. Van mooie mode tot fijne vers- en streekproducten! Pareltjes van winkels waar u wat anders vindt dan dertien-in-een-dozijn. ‘Local heroes’ met leuke boetieks, mooie (vers)speciaalzaken en vernieuwende interieurwinkels. En goed nieuws, want door het gehele jaar door organiseren de ondernemers vaak de leukste events waaronder koopzondagen. Middagen vol muziek, shoppen, eten, drinken en gezelligheid voor jong en oud. Op deze dagen zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur en is er veel te beleven. 

Toeristen Informatie Punt Tubbebergen

In juli is het nieuwe Tourist Info geopend welke ondergebracht is bij Kringloopwinkel De Beurs in Tubbergen aan de Grotestraat 62. Hier kunt u terecht voor folders, fiets- en wandelroutes of ontdek de leukste uitjes en bezienswaardigheden via de gloednieuwe infozuil!