Tourist Information Netherlands

Rijssen-Holten is een gemeente in de provincie Overijssel, en maakt deel uit van de regio Twente. Dit is een landstreek in het oosten van Nederland, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat. De bewoners worden ook wel Tukkers genoemd. Tukker is afgeleid van het woord “tuk” , dat broekzak betekent – wellicht met een verwijzing naar de gewoonte om met beide handen in de broekzak over straat te gaan. De bekende Holterberg middenin Natuurpark De Sallandse Heuvelrug zorgt ervoor dat deze streek zeer geliefd is bij allerhande natuurliefhebbers. Het is een heuvelachtig gebied, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De omgeving omvat veel heidevelden die worden afgewisseld door (naald)bossen.

De gemeente Rijssen-Holten omvat de stad Rijssen, het dorp Holten en de kernen Holterbroek, Lichtenberg (deels), Beuseberg, Borkeld (deels), Dijkerhoek, Espelo, Helhuizen (deels), Look en Neerdorp. In totaal is dit 1 stad, 1 dorp en 9 buurtschappen. Gelegen in zowel Salland als in Twente hebben ze de perfecte uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te verkennen.

Rijssen en Holten liggen aan de rijksweg A1. De gemeente heeft twee stations, te weten station Rijssen en station Holten. Beide plaatsen worden door de sprinter tweemaal per uur per richting aangedaan.

 

Bezienswaardigheden in Rijssen-Holten

 • Internationaal Brandweermuseum, Rijssen
 • Rijssens Museum, Rijssen
 • Rijssens Leemspoor museum, Rijssen
 • Pelmolen Ter Horst, Rijssen
 • Schildkerk,Rijssen
 • Hangeradoren, Rijssen
 • Natuurmuseum Holterberg, Holten
 • Middeleeuwse kasteel De Waerdenborch, Holten
 • Holten Canadian War Cemetery, Holten
 • de dorpskerk, Holten
 • de Gereformeerde kerk „De Kandelaar”, Holten
 • Stichting Broer een Levenlang Boer, Holten
 • Bromfietsmuseum, Holten

Overnachten in Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen-Holten liggen veel vakantie – accommodaties omdat de Holterberg druk bezocht word door toeristen. Hier liggen dan ook prachtige natuurhuisjes om te recreëren.  De huisjes zijn van alle luxe voorzien.

Kampeerders kunnen terecht op Camping de Holterberg in Holten. De camping ligt aan de rand van de prachtige Holterberg. Vanuit hier kan het natuurgebied verkend worden en de Holterberg beklommen worden.

Bezoekers die liever in het centrum willen overnachten kunnen overnachten Stadshotel Rijssen. Dit is een sfeervol kleinschalig hotel tegen aantrekkelijke prijzen.

Wandelen in Rijssen-Holten

Rijssen is voor wandelliefhebbers een uitstekende locatie, want de gemeente beschikt over één van de mooiste wandelgebieden van Nederland. Door het netwerk van bewegwijzerde routes  kun je kiezen tussen korte of lange wandelingen. Geniet van de prachtige omgeving en geniet van de rust en stilte.
Kinderen kunnen op zoek gaan naar kabouters en genieten van de meerdere speel -en belevingsbossen.

Winkelen in Rijssen-Holten

De stad Rijssen heeft een groot aanbod aan lokale winkels in alle sectoren, maar is in de nabije omgeving vooral bekend als modestad. Het centrum wordt gedomineerd door lokale ondernemers in de Brouwstraat, Grotestraat, Haarstraat en Hogepad met eigen winkelformules en producten. Het gezellige dorpje Holten heeft een iets kleiner aanbod maar toch zal is er alles te vinden wat nodig is. De sfeer van het charmante dorpje maakt het winkelen hier enorm aangenaam.

Toeristen Informatie Punt Rijssen-Holten

Smidsbelt 6
7451 BL Holten

ALGEMENE OPENINGSTIJDEN
maandag 9.30 – 18.00
dinsdag 9.30 – 18.00
woensdag 9.30 – 18.00
donderdag 9.30 – 21.00
vrijdag 9.30 – 18.00
zaterdag 9.30 – 17.00
zondag gesloten