Tourist Information Netherlands

Losser

Losser is een Nederlandse gemeente in het oosten van Twente, Overijssel. De gemeente Losser ligt in het oosten van Twente aan de Duitse grens. In het noorden grenst de gemeente aan Dinkelland en in het westen en zuidwesten aan de steden Oldenzaal en Enschede. De Duitse gemeente Gronau (Noordrijn-Westfalen) ligt in het zuiden en Bad Bentheim in het oosten. De gemeente telt vijf officiële kernen, waarvan de hoofdplaats Losser verreweg de grootste is. De gemeente Losser ligt middenin het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Het opmerkelijke van dit gebied zijn wel de vele kostbare schatten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarom noemen we Losser de Schatkamer van Twente. De gemeente Losser ligt met haar vijf kerkdorpen in een schitterende, natuurrijke omgeving. Zoekt u een afwisselend landschap met o.a. bossen, heidevelden, beekdalen, rivieren en “bergen” met verrassende vergezichten? Dan bent u in de gemeente Losser aan het juiste adres! In de hele omgeving bieden goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden volop vermaak voor de actieve recreant. Ook beschikt de gemeente Losser over een modern zwembad en een multifunctioneel sportcomplex. In en nabij de dorpskernen zijn veel cultuurhistorische erfgoederen bewaard gebleven. Extra bijzonder zijn de typische activiteiten die bij de streek horen zoals klootschieten of boerengolf.

Bezienswaardigheden in Losser

De gemeente Losser telt veel bezienswaardigheden. De gemeente is niet alleen gezegend met een schitterende natuurlijke omgeving – met name in de omgeving van de Lutte – maar heeft door de jaren heen ook tal van andere toeristische trekkers gekregen en uitgebouwd.

Steenfabriek De Werklust bijvoorbeeld, de oude Martinustoren in het centrum, het historische Erve Kraesgenberg, Openluchttheater Brilmansdennen, de Oelemars, de Staringgroeve, het Kerkebos en het Smokkelmuseum. Maar ook het Klooster Bardel, de Uitkijktoren, de kunstvoorwerpen en het kerkelijk initiatief de Oase aan de grens worden beschouwd als bezienswaardigheden.

Overnachten in Losser

De landelijk gelegen gemeente Losser beschikt over enkele hotels, vele boerencampings en bed & breakfast-accommodaties. In het centrum van het dorp Losser bevindt zich Hotel Café Restaurant Marktzicht, het meest Oostelijke hotel van Nederland. Rondom Losser vindt u prachtige natuurgebieden waarin u vanuit uw vakantiehuis mooie wandelingen kunt maken. ook is het mogelijk om te overnachten bij locals. Campspace maakt dit onder andere mogelijk. Dit is veelal eenvoudig, goedkoop en een hele nieuwe ervaring voor kampeerders die de rust zoeken

Winkelen in Losser

De gemeente telt nu iets meer dan 100 winkels. Deze winkels zitten verspreid over Losser, De Lutte en Overdinkel. Ambachtelijke zaken zoals de slager, de bakker en de groenteboer zijn hier nog volop aanwezig. Maar ook de andere winkels zijn zeker een bezoekje waard. Van accessoires en kledingwinkels tot interieur en bloemenzaken, Losser heeft ontzettend veel te bieden! Laat u verrassen door de lekkerste streekproducten! Tap uw eigen melk bij Erve Sleiderink of Melktap de Beekhoek, geniet van het ambachtelijke ijs van Ijsboerderij ‘t Loaboerke en de Koale Kant of proef de jam, chutney’s en siepelpasta van boerderij ‘t Nije Eskes. Er zijn nog veel meer ambachtelijke streekproducten verkrijgbaar.

Elke donderdag van 11:00 tot 17:00 uur staat er een warenmarkt op het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Op deze markt vind u een groot en uitgebreid assortiment aan waren met onder andere: Kaas, groente en fruit, vis, cartridges, sokken, loempia’s, olijven, dekbedden, dameskleding, noten, bloemen, make-up, ondergoed en pyjama’s. Vanwege dit uitgebreide assortiment is de weekmarkt van Losser zeer populair bij de inwoners. U kunt hier uitstekend terecht voor je dagelijkse en wekelijkse boodschappen. 

Toeristen Informatie Punt Losser

Het TIP is gevestigd op het Raadhuisplein 1, 7581 AG Losser. Bij het Tourist info punt kunt u terecht voor:

• Informatie over bezienswaardigheden, accommodaties, evenementen, horeca.
• Routekaarten, boeken, groot aanbod fiets-, wandel- en autoroutes, plattegronden en ansichtkaarten.
• Leuke en originele streekproducten, souvenirs en cadeaus.
• Verkoop en samenstelling van arrangementen o.a. Trappen en Happen & Stappen en Happen.
• De VVV Cadeaubon, Nationale Dinercheque, Bioscoopbon en cadeaubonnen voor arrangementen. (Tijdelijk niet beschikbaar.)

Bereikbaarheid Losser

Bereikbaarheid Auto: Vanaf Enschede centraal ga je via de N732 richting Losser, parkeer op het Raadhuisplein om vanaf hier het centrum in te gaan.

Openbaar Vervoer vanaf Enschede: Het centrum is te bereiken via lijn 61 richting Overdinkel, stap uit bij halte R.K. Kerk Losser en je bent direct in het centrum.

Openbaar Vervoer vanaf Oldenzaal: Het centrum is te bereiken via lijn 64 richting Overdinkel, stap uit bij halte R.K. Kerk Losser en je bent direct in het centrum.

Parkeren is in het gehele centrum gratis, wel moet er gebruik gemaakt worden van een blauwe kaart, maar dan kan je voor 1,5 uur lang het centrum in. Buiten het centrum is er geen blauwe kaart nodig.