Tourist Information Netherlands

Hengelo is een plaats en gemeente in de provincie Overijssel, en hoort bij de landstreek  Twente. Het landschap in en rond Hengelo bestaat uit beekdalen en dekzandruggen. Hengelo wordt gezien als een (voormalige) industriestad. Doordat de stad vroeger veel werkgelegenheid bood in de metaalindustrie, heeft Hengelo in de volksmond de bijnaam ‘metaalstad’ gekregen. Hengelo heeft in tegenstelling tot de omringende steden Almelo, Oldenzaal, Enschede en Delden nooit stadsrechten gekregen, dus eigenlijk mag Hengelo geen stad worden genoemd. De gemeente omvat naast de gelijknamige ‘stad’ verder nog het dorp Beckum, de buurtschappen Woolde en Oele, en nog een klein gedeelte van de buurtschappen Twekkelo en Buren. Hengelo is een echte evenementen gemeente. Jaarlijks vinden hier zo’n 300 evenementen plaats zoals o.a. Het Lambertuskermis, De Nacht van Hengelo, AmuSing Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, en de Boekenmarkt . Naast de talloze evenementen heeft Hengelo een uitgebreid uitgaansleven. Jongeren kunnen hier tot in de late uurtjes op stap in de discotheken en kroegen. Zowel jong als oud zal zich vermaken in het levendige Hengelo!

Bezienswaardigheden in Hengelo

Overnachten in Hengelo

De gemeente Hengelo is een uitstekende keuze voor een vakantie in Overijssel. In Hengelo liggen namelijk schitterende natuurhuisjes om te overnachten. Verken niet alleen de schitterende natuur van Hengelo, maar verblijf hier eens een paar dagen om de pracht van de natuur te ervaren.

Campers met een maximale lengte van 7 meter kunnen terecht op het terrein van de jachthaven Hengelo. Er zijn tijdens het camperseizoen 6 tot 9 plaatsen beschikbaar met zicht op de jachthaven. Er kan gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten op de jachthaven. Maximaal verblijf 3 x 24 uur.

Wandelen in Hengelo

Hengelo is het beste te voet of per fiets te verkennen. Dit kan bijvoorbeeld door een stadwandeling met een gids te maken, zodat alle bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. In Hengelo komen wandelliefhebbers niets te kort want naast een stadswandeling zijn er meerdere wandelroutes uitgezet. Ook een aanrader om te verkennen is de Tuindorproute. Wandel door het unieke Tuindorp ’t Lansink, één van de mooiste tuindorpen van Nederland. Deze route start bij Markt 8.  In het Beleefbos Weusthag kunnen kinderen alles ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft. Wandel langs het Waterpark ’t Genseler of Kristalbad waar het niet alleen lekker wandelen is, maar ook gezellig kunt picknicken, of een duik nemen in het frisse water.

Winkelen in Hengelo

Aan de rand van het centrum ligt het NS station, en vanaf de voorzijde is het centrum van Hengelo toegankelijk. Het winkelaanbod in Hengelo is divers, en is verspreid over het Westermaat Plein, het centrum en diverse wijk- en buurtcentra. Het winkelhart van Hengelo is gelegen in het centrum met als belangrijkste winkelgebied de Markt, Telgen, Enschedesestraat,, Brinkstraat en Nieuwstaat. In de binnenstad van Hengelo is het wel doelgericht winkelen want de winkelstad is erg compact. Alles is binnen handbereik om rustig te ontspannen en te kunnen winkelen. Hengelo heeft straatjes waar de (ambachtelijke) speciaalzaken van de Hengeloërs worden afgewisseld met luxe en mooie winkels. Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan centraal bij het winkelen in Hengelo. Op donderdagavond is het koopavond. De winkels op Plein Westermaat zijn door de week wel elke avond open.

Op zaterdag en op woensdag is er op het Marktplein een warenmarkt.

 

Toeristen Informatie Punt Hengelo

Bij het Toeristen Informatie Punt kunnen bezoekers terecht voor informatie over fietsroutes, netwerkkaarten Twente, wandelingen, folders van toeristische bezienswaardigheden en een stadsplattegrond.

Het Toeristen Informatie Punt (TIP) is gelegen aan de Markt 8 in Hengelo.