Tourist Information Netherlands

Hardenberg is een gemeente midden in het groene Vechtdal in het noordoosten van de provincie Overijssel. Hardenberg is naast een gemeente ook een plaats in de gelijknamige gemeente. Hier staat het gemeentehuis. Verder heeft Hardenberg heeft een eigen ziekenhuis, stadsmuseum, theater, bibliotheek, en bioscoop. Grote kernen in Hardenberg zijn Balkbrug, Gramsbergen, Slagharen en Bergentheim. Daarnaast zijn er nog een aantal kleine plaatsen en buurtschappen. In Hardenberg is echt van alles te doen, om deze reden zijn hier veel accommodaties gevestigd.

Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier in Nederland & Duitsland. Het Overijsselse Vechtdal is een schitterend gebied om vanaf het water te verkennen. Huur een bootje, kano of sloep en geniet vanaf het water van de omgeving. Op verschillende plaatsen zijn allerlei wateractiviteiten om te doen. Kanovaren in het mooie Overijssel is één van de vele activiteiten die hier te beleven is. Na een korte instructie over de vaar en stuurtechnieken is het genieten van een mooie tocht over de Vecht.

Bezienswaardigheden in Hardenberg

Overnachten in Hardenberg

Het aanbod om te overnachten in de gemeente Hardenberg is erg groot. In de omgeving liggen verschillende vakantiehuizen en hotels 
van waaruit het mooie Overijssel ontdekt kan worden. Kampeerders kunnen o.a. terecht op:

Camping de Belten, Rheeze

Camping Zomerlicht, Balkbrug

Camping ‘t Veld, Rheeze

Camping Si-Es-An, Balkbrug 

Camping de Zandstuve, Rheeze 

Winkelen in Hardenberg

In Hardenberg is het prettig winkelen. Het centrum bestaat uit hippe boetiekjes, grotere winkelketens en horeca. In totaal zijn er ruim 220 winkels. Op donderdagavond is het de wekelijke koopavond.

Iedere maandagmorgen is er van 08.00 tot 13.00 uur weekmarkt. Tijdens de weekmarkten staan ongeveer dertig standhouders klaar met verse, ambachtelijke producten zoals lokale vis, groenten, kaas, noten, vlees, en zuivel.


Evenementen in Hardenberg

Hardenberg staat bekend om de vele evenementen. De Vechtpark Zomermaand is het hoogtepunt van alle evenementen. Vijf weekenden lang staat de stad in het teken van cultuur, sport, en natuur. Geniet van de vele optredens of neem actief deel aan allerlei wedstrijden en workshops. Verder ken de gemeente nog vele andere evenementen zoals o.a.: Pleinfestijn, foodtruckfestival, City-run, straattheater en speelfestijn. In Hardenberg vindt bijna ieder weekend wel een evenement plaats. Afhankelijk van het moment in het jaar zijn er een ook nog een Winterfair en kerstmarkt, braderieën en vlooienmarkten, crea weekenden, kunstroutes, fashionshows en muziekoptredens. Het is dus niet gek dat vele toeristen Hardenberg als uitvalbasis kiezen om Overijssel te verkennen.

Toeristen Informatie Punt Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft verschillende Toeristen Informatie Punten:


Informatiepunt regio Hardenberg
Gedempte Haven 6
7772 VD Hardenberg
0523-272527

Tourist Info Balkbrug
Oud Avereest 22
7707 PN Balkbrug
0523-656721

Tourist Info Dedemsvaart
Julianastraat 34 (Primera)
7701GL Hardenberg
0523-612290

Tourist Info Gramsbergen
Meiboomplein 4
7783AT Gramsbergen
0524-561639

Tourist Info Slagharen
Herenstraat 24
7776AJ Slagharen
0523-684111