Tourist Information Netherlands

Borne is een gemeente in de provincie Overijssel. Tot de gemeente Borne behoren ook de dorpskernen Hertme en Zenderen en telt  7 wijken. Een deel van de gemeente Borne is beschermd dorpsgezicht. Verder zijn er in Borne tientallen rijksmonumenten. Er zijn dan ook verschillende oorlogsmonumenten te vinden in Borne. Het dorp heeft veel cultureel erfgoed en bruisende locaties zoals het Kulturhus & Openluchttheater Hertme met verrassende activiteiten! Borne ligt vlakbij Hengelo, Enschede, en Almelo; direct aan de A35 en A1.

Bezienswaardigheden in Borne

Het Bussemakerhuis, Borne 

Koetshuis, Borne

Oude Kerk, Borne 

De klopjeshuizen, Borne 

Mariakapel, Borne 

Openluchttheater, Hertme 

Overnachten in Borne

De Gemeente Borne is een schitterde locatie om op vakantie te gaan en Overijssel te verkennen. Om alle bezienswaarigheden te bekijken kunnen bezoekers terecht bij Hotel Jachtlust.  Dit hotel bied toeristen nog echte Twentse gezelligheid.

Bezoekers die liever willen kamperen kunnen gebruik maken van de kampeer- en camperplaatsen op Camping de Koller  De Koller beschikt over 23 kampeerplaatsen, 3 camperplaatsen, 2 logeerkamers, 2 boerderij appartementen, en 1 kampeer hut.

Wandelen in Borne

Het Wandelnetwerk in Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland.  De omgeving kent ongeveer 6000 kilometer aan wandelmogelijkheden. Borne, Hertme & Zenderen zijn belangrijke knooppunten binnen de welbekende wandel- en fietsroutes. Wandel over zandweggetjes, verharde paden, bossen, en prachtige weilanden dwars door het coulisselandschap. De echte wandel- en fietsliefhebber komt hier ruim aan zijn trekken.

Het Bornsche Beekpark is een schitterend groen verblijfsgebied voor bezoekers en bewoners van de Bornsche Maten. Het park bevat een palet aan elementen, bestaande uit educatie, ontspanning, kunst, sport, en cultuur. De combinatie land en water is op een speelse wijze met elkaar vervlochten.

 

Winkelen in Borne

Borne heeft een compact centrum waar mensen uit Borne en van buiten Borne prettig kunnen verblijven, en waar een gevarieerd aanbod is van horeca, winkels en dienstverlening. Op vrijdag is het koopavond in Borne. Iedere woensdag is er van 7.00 tot 13.00 uur de wekelijkse markt op het Rheineplein. Voor het gemeentehuis staan er meerdere kramen zoals o.a. met kaas, poelier, vishandel, loempiakraamgroente & fruit, mode, delicatessen, bloemen en lederwaren. Deze staan tevens ook op de minimarkt op vrijdag & zaterdag. De minimarkt bestaat uit Boomkamp Kaasspecialist, poelier, bloemenkraam, Pham Vu loempia, en vishandel. In Borne kan gratis geparkeerd worden.

Bereikbaarheid Borne

Borne is goed bereikbaar per auto, trein of bus. Borne ligt vlakbij de wegen A1 en A35 en is per auto bereikbaar via afslag 29 (Borne West) en afslag 30 (Hengelo/Borne).

In de spits stopt ieder kwartier de trein Enschede-Zwolle (vervoerder KEOLIS)/Enschede-Apeldoorn (vervoerder NS) op het station van Borne. De trein van KEOLIS is rolstoeltoegankelijk. Vanaf deze locatie vertrekken een lijnbus (lijn 51; Almelo-Hengelo en verschillende buurtbussen. In de directe nabijheid van het station liggen een groot P+R terrein en stallingsmogelijkheden voor de (brom)fiets of scooter. Ook is een OV-fiets op het station aanwezig.


Toeristen Informatie Punt Borne

Bij Kulturhus Borne, marktstraat 23 ligt het meest uitgebreide toeristische informatiepunt. Bezoekers krijg een gratis evenementenagenda, Routebeschrijving van Borne, Recreactiekrant Twente, informatie over de Bornse Cadeaupas en routes. de highlights van Borne folder.

Daarnaast zijn hier ook diverse fiets- en wandelkaarten van Routenetwerk Twente en leuke ansichtkaarten te koop!