Tourist Information Netherlands

Regio Overijssel

Toeristen Informatie Overijssel

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland. De rivier de IJssel vormt in het zuidwesten grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland. Overijssel grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen, in het zuiden en zuidwesten aan de provincie Gelderland, in het uiterste westen aan Flevoland en in het noordwesten aan Friesland. De hoofdstad van Overijssel is Zwolle.

Tussen de meren, polders en beken waar Overijssel bekend om staat, vindt u mooie historische steden, zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Ze maakten onderdeel uit van het Hanzeverbond: een samenwerking tussen Europese steden voor een betere handel. De rijkdom van de vroegere historie ziet u terug in de prachtige monumenten in deze steden. Breng tijdens uw vakantie in Overijssel ook eens een bezoek aan het unieke Giethoorn, het Venetië van het noorden, waar alle huizen aan het water staan. De provincie bestaat uit een met riviertjes en beken doorsneden zandgrondgebied, behalve in het noordwesten, waar polders en meertjes overheersen. Overijssel bestaat uit vijf landstreken: de Kop van Overijssel, Vechtdal, IJsseldelta, Salland en Twente.

In weinig provincies liggen natuurlijke rust en pretparkplezier zo dicht bij elkaar als in Overijssel. De meanderende IJssel langs verschillende Hanzesteden, de vele bos- en waterrijke gebieden en attractieparken Hellendoorn, de Waarbeek en Slagharen maken de provincie een feest voor jong en oud.

In Overijssel is aan museums geen gebrek. Bezoek bijvoorbeeld eens Museum Twentse Welle, Rijksmuseum Twenthe, Natura Docet Wonderrrijck of de echte Grolsch Brouwerij in Enschede. Bent u op vakantie met kinderen? Een aanrader voor een leuk en leerzaam uitje is het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle. Een familiebezoek aan het Spelcomputer Museum, een beleving voor alle generaties. Geen saai museum met alles achter glas… Maar een museum met meer dan ca. 180 spelcomputers, arcadekasten en flipperkasten genoeg voor 3 à 4 uren speelplezier! Ouders leggen uit waar zij het mee moesten doen in hun Game tijd. Een onderwerp waar de jeugd van tegenwoordig alle aandacht aan geeft.

Overijssel bied een ruim aanbod aan verschillende soorten campings. U vindt hier o.a boerencampings, minicampings, gezinscampings, glampings, motorhome sites en natuurkampeerplaatsen. Aan vakantiehuizen en vakantieparken ook geen gebrek in Overijssel. Wij hebben de best gewaardeerde vakantiebestemmingen voor u geselecteerd.

Overijssel telt 25 gemeenten.