Tourist Information Netherlands

Hilversum is een plaats, maar ook een gemeente in de provincie North-Holland. Het is tevens de grootste plaats in de landstreek het Gooi. Het Goois Natuurreservaat is een prachtig natuurreservaat in dit gebied. Het bestaat uit 65 afzonderlijke natuurlandschappen, die deels met elkaar zijn verbonden. Om deze reden wordt Hilversum ook wel De Tuinstad genoemd. Onder de gemeente en plaats Hilversum vallen ook een deel van de buurtschap Egelshoek en het buurtschap Rading. Omliggende plaatsen zijn Maartensdijk, ‘s-Graveland, Laren, Nederhorst den Berg, Nieuw-Loosdrecht, Bussum, Kortenhoef, Blaricum, Hollandsche Rading, Lage Vuursche, en Ankeveen. Hilversum huisvest veel landelijke omroepbedrijven en wordt naast tuinstad daarom ook wel de mediastad genoemd. Hilversum heeft drie stations: Hilversum, Hilversum Sportpark en Hilversum Media Park, twee bioscopen, Theaters en podia, een openbare Bibliotheek aan de ’s-Gravelandseweg en diverse musea. Genoeg te bezichtigen voor een dagje Hilversum of vakantie in Noord-Holland. Het toerisme in Hilversum is dan ook groot.

Overnachten in Hilversum

In Hilversum is genoeg te zien en te beleven. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten zodat de tijd genomen kan worden om de regio te verkennen. De gemeente heeft schitterende vakantiehuizen gevestigd, van luxe bungalows tot eenvoudige Tinyhouses. Kampeerders kunnen in Hilversum terecht bij de vele microcampings  die Hilversum en omgeving rijk is. Zakelijke bezoekers kunnen terecht in één van de vele hotels

Wandelen in Hilversum

In Hilversum is het eindeloos wandelen, het Gooise natuurreservaat heeft verschillende wandelroutes uitgezet. 
Het Voetstappen pad is hier eentje van. Deze wandelroute is een gemarkeerde rondwandeling van 25 km rond Hilversum die al in 1938 is aangelegd. De wandeling gaat over door bossen en heidevelden. Het pad is gemarkeerd met betonnen stenen met daarop een witte voetafdruk. De route loopt kan op verschillende punten gestart worden en zelfs ingekort worden. Bij de opstappunten staan informatiepanelen. Er zijn twee startpunten welke goed met het openbaar vervoer te bereiken. Dit zijn het NS-station Hilversum-Noord en NS-station Hollandse Rading.

Winkelen in Hilversum

In Hilversum kun je eindeloos winkelen. De belangrijkste winkelstraat van Hilversum is de Kerkstraat, deze is gelegen midden in het centrum. Hier vind je ook het overdekte winkelcentrum Hilvertshof.

In het centrum zijn veel internationale winkelketens, zoals Zara, primemarkt, Mango maar ook lokale ondernemers zoals kookwinkel Oldenhof en conceptstore Good Grounds. In de knusse Gijsbrecht van Amstelstaat in Hilversum Zuid zijn veel unieke delicatessenzaakjes en boetiekjes. Buiten het centrum zijn nog verschillende overdekte winkelcentra. Elke donderdag is het in Hilversum koopavond.

Iedere woensdag en zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur is er op het Markplein markt.

Overige winkelcentra zijn:

Gooische Brink
Markt
Gijsbrecht van Amstelstraat

 


Toeristen Informatie Hilversum

De Kwekerij
Oosterspoorplein 1
1221 JE Hilversum

Openingstijden
Elke maandag
gesloten
Elke dinsdag
10.00 – 17.00 uur
Elke woensdag
10.00 – 17.00 uur
Elke donderdag
10.00 – 17.00 uur
Elke vrijdag
10.00 – 17.00 uur
Elke zaterdag
10.00 – 17.00 uur
Elke zondag
gesloten