Montimar is een Mediterraans georiënteerd restaurant. De sfeer ademt een kruising tussen een Franse Brasserie en een Spaanse Meson. De tafels zijn onberispelijk met linnen gedekt en de obers lopen in ‘zwart-wit’ zwierend door de zaak. Er heerst in ons restaurant een ongedwongen, stoere en gemakkelijke sfeer. We zijn nuchter in onze prijzen en kwaliteit en zo gaan we ook om met onze gasten.
Bij Montimar kunt u namelijk eigentijds dineren tegen ouderwetse prijzen. Maar…er is niet bezuinigd op de kwaliteit. Bij Montimar koken wij namelijk op een Mediterrane wijze met uitsluitend verse producten. Om het ‘ Mediterrane’ concept kracht bij te zetten, serveren wij tevens onze dranken tegen ‘Mediterrane’ prijzen. Komt u snel eens proeven? Voor het geld hoeft u het niet te laten.
OPENINGSTIJDEN
Donderdag t/m dinsdag: vanaf 16.30 uur
Op woensdag zijn wij gesloten.
Gesloten: 24, 25 en 26 december
Open: 27, 28 en 29 december
Gesloten: 30, 31 december en 1 januari
Wij zijn telefonisch bereikbaar vanaf 14.00 uur
Let op: vanaf 1 januari 2021 zijn wij geopend van dinsdag t/m zondag. Maandag zijn wij gesloten.
Omgeving
Oss is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen tussen ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen. Het is de hoofdplaats van de gemeente Oss. De stad speelt een regionale rol als werk-, woon- en winkelstad. De stad is omringd door verschillende landschappen en ligt geologisch gezien op de rand van hogere, droge zandgronden en lagere, vochtige kleigrond, met de rivier de Maas in de nabijheid. Hoewel Oss een rijke historie kent – in het verleden was het de hoofdstad van het Kwartier van Maasland van de Meierij van ‘s-Hertogenbosch – zijn er weinig overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. Wel zijn er nog een aantal monumenten die getuigen van het industriële verleden.
Winkelcentra
In de binnenstad van Oss bevindt zich het winkelgebied. Daarnaast kent Oss nog een aantal grotere en kleinere wijk- en buurtcentra en winkelconcentraties, te weten:
- winkelcentrum De Ruwert
- winkelcentrum Ussen
- winkelcentrum De Heihoek
- Zaltbommelseweg/Vierhoeksingel
- Industrielaan/Populierstraat
- diverse winkels aan de Berghemseweg
- diverse winkels aan de Oude Molenstraat
- diverse autobedrijven aan de Euterpelaan (Autoboulevard)
- Woonboulevard
Bezienswaardigheden
- De Watertoren, door sommigen liefkozend aangeduid als “de sigaar van Oss”, momenteel in gebruik als moskee.
- Overblijfselen van het Kasteel van Oss, nabij winkelcentrum de Gelderse Poort.
- Vorstengraf, reconstructie van een vorstengraf uit de zevende eeuw voor Christus op de plek waar door archeologen een ijzeren zwaard werd gevonden. De grafheuvel bevindt zich op het industrieterrein nabij de A50, waar de Brierstraat de Vorstengraflaan kruist. Op deze plek zijn ook enkele andere grafheuvels gereconstrueerd.
- De neogotische Grote Kerk, uit 1859, ontworpen door architect Hendrik Jacobus van Tulder en in 1982 gerestaureerd. De kerk, geklasseerd als Rijksmonument en gewijd aan Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, is gebouwd ter vervanging van de afgebroken Willibrorduskerk. Het rijke interieur werd mogelijk gemaakt door giften van katholieke Osse industriëlen, waaronder Anton Jurgens. In 1999 is de toren voorzien van een carillon.
- Stellingmolen Zeldenrust, uit 1860.
- Stellingmolen Nieuw Leven, uit 1895.
- Villa Constance, een neoclassicistische woonvilla, in 1888 in opdracht van margarinefabrikant Arnold van den Bergh gebouwd en vernoemd naar zijn dochter. Van 1921 tot 1974 deed het pand dienst als stadhuis. Op dit moment is het in gebruik als museum (Museum Jan Cunen) en vernoemd naar de eerste stadsarchivaris van Oss.
- De Willibrordusput, nabij de splitsing van de Willibrorduslaan en de Munlaan. De put werd in de 14e eeuw voor het eerst in bronnen vermeld, maar is vermoedelijk ouder. Ter plaatse is een boomstamput opgegraven, die uit het tijdvak 900-1250 dateert. Er stond ook een stenen opbouw boven, die in de 18e eeuw zou zijn verwijderd. De huidige put stamt uit 1926. De bouw ervan werd mogelijk gemaakt door een schenking van Sidney van den Bergh en bevindt zich op 12 meter afstand van de oorspronkelijke put. Ook stond hier een (Willibrordus)kapel, die reeds in 1400 én 1485 in bronnen werd vermeld en waarschijnlijk in 1748 werd verwoest. Ook een eeuwenoude eik, de Sint-Willibrordusboom, zou hier hebben gestaan. Deze werd in 1845 geveld. De devotie voor de heilige Willibrordus, stammend uit de Middeleeuwen, wordt door Stephanus Hanewinkel in 1799 als volgt beschreven: Veele Roomschen, vooral zulken, die de koorts hebben, doen naar deezen Heuvel, welke ook St. Willebrord genoemd word, Bedevaarten, kruipen op hunne knieën, met eenen Roozenkrans in de hand, onder het uitboezemen van Pater-nosters en Ave-Maria’s, rondom dien steenhoop, smijten gewoonlijk eenige Steenen, om denzelven in wezen te houden, op denzelven, drinken van het water uit die wonderbron of waschen zich met dezelve, en dan gaat de koorts weg of zij weg gevaagd word.
- Het kantoorpand de “Groene Engel” van Anton Jurgens’ Margarinefabrieken, in 1912 ontworpen door Charles Estourgie (1884-1950) in de stijlen art nouveau en art deco, in 1930 in gebruik genomen door Philips en in 1979 in bezit gekomen van de gemeente Oss. Het pand is een Rijksmonument, werd in 1999 verbouwd, om vervolgens in gebruik te worden genomen als cultuurpodium.
- Het oude kantoorpand van fa. Gebr. v/d Bergh (later tapijtfabriek Bergoss). Het uit 1919 stammende gebouw is ontworpen door de Nijmeegse architect Oscar Leeuw en bevindt zich aan de Bram van den Berghstraat. Het gebouw bevat ornamenten in Art Nouveau-stijl en is geklasseerd als Rijksmonument.