Tourist Information Netherlands

Venray

Venray is een plaats in de gelijknamige gemeente in Nederlands Limburg. Om precies te zijn ligt Venray in Noord-Limburg. Samen met 13 kerkdorpen kenmerkt het zich door mooie en veelzijdige natuur. Venray heeft een gezellig centrum. De gemeente is vooral bekend door haar herinneringstoerisme. Het Duitse oorlogskerkhof in IJsselsteyn en het oorlogsmuseum in Overloon liggen dichtbij. De belangrijkste natuurgebieden liggen ten westen van het centrum: Odapark en Vlakwater. De psychiatrische inrichting Sint-Anna, ten noorden van het centrum, heeft een bosrijk terrein, het Sint-Annabos. In het noordoosten vindt men de Boschhuizerbergen. In het noordwesten ligt het stroomgebied van de Loobeek.

Bezienswaardigheden in Venray

  • Gitzelsmolen, een windmolen uit 1856, aan Sportlaan 10.
  • Oude Raadhuis, uit 1885, aan de Grote Markt.
  • Sint-Petrus’ Bandenkerk (Grote Kerk), uit 1450, aan de Grote Markt.

Overnachten in Venray

Venray bied een perfecte overnachtingsmogelijkheid. Veel accommodaties zijn omgeven door de prachtige natuur en overnachten in Venray betekent dat u snel bij het centrum, de snelweg en andere steden bent. In Venray liggen de hotels alsmede bed & breakfast accommodaties zowel in het centrum als buiten het centrum. Ook zijn er in de omgeving van Venray diverse archeologische opgravingen gedaan en liggen er een groot aantal kazematten uit de Tweede Wereldoorlog welke u vanuit de omliggende natuurhuisjes van Venray makkelijk kunt bezoeken. Kamperen kan op de campings in de nabijgelegen kerkdorpen.

Wandelen in Venray

Ervaar de veelzijdige natuur van dichtbij. Venray en omgeving kenmerken zich door de prachtige groene landschappen die zeer gevarieerd zijn. Geen enkele kilometer is hetzelfde tijdens een wandeling in Venray. In Venray en de kerkdorpen zijn diverse leuke routes die je kunt volgen.

Psychiatrieroute Venray, historische wandeling 6.3km

De Psychiatrie Wandelroute Venray (6,3 km) bestaat uit twee wandellussen en loopt over het voormalige Sint Anna (4 km) en Servaashof, het voormalige St. Servaasterrein (3,2 km). De wandellussen zijn via verbindingsroutes met elkaar verbonden. De route loopt langs diverse bezienswaardigheden van de psychiatrische inrichtingen uit het Venrayse verleden. Het is uw keus, om de route geheel of gedeeltelijk te bewandelen.

Culinaire stadswandeling door Venray a 4,5/5uur

Voor de echte liefhebbers organiseren wij een wandelroute door het centrum van Venray. In samenwerking met de Horeca Venray krijgt u een viergangen diner geserveerd in verschillende horecagelegenheden. De weg er naar toe wordt geplaveid met verhalen over Venray en over de gelegenheden die u aan doet. De totale route duurt ongeveer 4,5 a 5uur.

Boschhuizen, natuurwandeling Venray 3,7km

Boschuizen is een onderdeel van het grotere boscomplex Boschhuizerbergen. Het gebied Boschuizen ten westen van de spoorlijn en ten oosten van de A73 is voor het grootste deel eigendom van de Gemeente Venray heeft een omvang van 60 ha. Deze bossen omringen de algemene begraafplaats en het crematorium Boschhuizen. Het startpunt van de wandelroute ligt aan de Maasheseweg, ter hoogte van Hotel Asteria. Dit is bij afslag Venray-Noord aan de A73. Vanuit Hotel Asteria rijdt u richting Maashees. Sla na ongeveer 250 meter rechtsaf de bosweg in. Hier treft u een parkeerplaats en het infopaneel.

Winkelen in Venray

Venray biedt een gemiddeld aanbod aan voorzieningen en kan in bijna elke behoefte voorzien. Gezellige terrassen en diverse winkels maken ieder bezoek aan het centrum de moeite waard. Venray heeft namelijk een breed scala aan speciaalzaken in Foto/Films, Huishoudartikelen, Verlichting, Meubels, Bloemen, Speelgoed, Fietsen, IT, Juweliers, Optiekwinkels, Parfumwinkels en nog veel meer. Ook vindt u in het centrum een ​​groot aantal dienstverleners. Zo zijn er o.a. diverse apotheken, uitzendbureaus en makelaarskantoren.

U kunt in Venray parkeren op één van de volgende parkeerlocaties:

  • Parkeergarage Gouden
  • Leeuw
  • Blekersveld
  • Raadhuisplein

 

Reguliere openingstijden winkels:

Maandag 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag 09.30 – 18.00 uur
Woensdag 09.30 – 18.00 uur
Donderdag 09.30 – 18.00 uur
Vrijdag, koopavond 09.30 – 20.00 uur
Zaterdag 09.30 – 17.00 uur
Op koopzondag 12.00 – 17.00 uur

Elke maandag is er van 11.00 tot 16.00 uur een weekmarkt op het Henseniusplein en het Schouwburgplein in het centrum van Venray.

Toeristen Informatie Punt Venray

Het TIP is gevestigd in het Vivara Natuurbelevingscentrum:
Grotestraat 93
5801 BE Venray
0478-510505

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag: 10.00 t/m 18.00 uur
zaterdag: 10.00 t/m 17.00 uur
koopzondagen (laatste zondag van de maand): 12.00 t/m 17.00 uur