Tourist Information Netherlands

Beesel is een gemeente in de provincie Limburg. De gemeente Beesel ligt tussen Belfeld (gemeente Venlo), Kessel (gemeente Peel en Maas)Swalmen (gemeente Roermond), en Brüggen (Duitsland) en omvat de drie dorpskernen, Reuver, Offenbeek en Beesel. Elk dorp heeft zijn eigen, unieke karakteristieken. Beesel heeft een totale oppervlakte van 29,15 km², waarvan 27,99 km² land en 1,16 km² water (31 januari 2023 ) en telt 13.450 inwoners. Het gemeentehuis is gelegen in de plaats Reuver. Het dorpse karakter, de gemoedelijke, bourgondische sfeer maar ook de draak en het Draaksteken staan centraal bij een bezoek aan de gemeente. Al fietsend of wandelend ontdekt u de mooie plekjes in de natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Het vlakke landschap rond Beesel is heel afwisselend, met veel bossen, weilanden, vennen en landbouwgronden. De gemeente Beesel is in 2014 uitgeroepen tot het Groenste Dorp van Nederland. Een eeuwenoude traditie leeft in Beesel: het spel van St. Joris en de Draak; de strijd tussen het kwade en het goede. Deze traditie is uitgegroeid tot een groots spektakel, dat elke 7 jaar wordt opgevoerd. De draak is dan ook het gehele jaar wel ergens terug te vinden in de gemeente.

Bezienswaardigheden in Beesel

  • Park Drakenrijk
  • Dierenrijk Reuver
  • Kasteel Nieuwenbroeck
  • De St. Gertrudiskerk in Beesel
  • De Draak, deze staat op de rotonde in Beesel staat symbool voor Drakendorp Beesel en het Draaksteken.
  • Beltkoren molen de Grauwe Beer
  • Sint Lambertuskerk

 

Wandelen in Beesel

In Beesel komen wandelliefhebbers niets te kort. Er ligt een wandelnetwerk  van maar liefst bijna 100 kilometer. Het wandelnetwerk is opgebouwd aan de hand van circa 125 knooppunten. Hierdoor kan elke wandelliefhebber zelf fraaie wandelroutes langs alle voorkeurs plekjes van de gemeente uitzetten. Ommetjes langs mooie akkers en weilanden, door de bossen, naast kabbelende beekjes, langs de Maas en het natuurgebied Meerlebroek. Vanaf 9 plekken zijn de routes aan de hand van de 125 knooppunten uit te zetten. Vanaf elke willekeurige plaats kan gestart worden met de wandeling.

Overnachten in Beesel

De gemeente Beesel is een goede uitvalsbasis voor een perfecte vakantie in Limburg. Er is veel te doen, zien en te beleven in deze charmante gemeente. Beesel biedt diverse accommodatie mogelijkheden, variërend van een landelijk vakantiepark, knusse campings , authentieke B&B’s, tot comfortabele vakantiehuizen  en hotels.

Winkelen in Beesel

In het centrum van Reuver is het uitgebreid winkelen. Het aanbod van de winkels is zeer gevarieerd en op loopafstand van het station. Van lokale streekproducten, tot kleding en lifestyle tot boeken. Ontdek zelf wat Reuver allemaal te bieden heeft. Er zijn veel terrasjes waar het heerlijk uitrusten is met een lekker kopje koffie en Limburgse vlaai, een verfrissend ijsje of een koud drankje.

Beesel
Op donderdagmorgen staat er een kaasboer op de Markt in Beesel.

Offenbeek
In Offenbeek staan op het kerkplein de volgende kraampjes:

Iedere dinsdagmiddag staat er op het Kerkplein een kebabkraam
Iedere woensdagmiddag staat er op het Kerkplein een visboer en een kaasboer
Iedere vrijdagmiddag staat er op het Kerkplein Mexicaanse foodtruck

Reuver
Iedere vrijdag is van 13.00 tot 18.00 uur is er de weekmarkt in het centrum van Reuver. Op de weekmarkt staan verschillende kraampjes. Hier kunt u onder meer terecht voor uw dagelijkse boodschappen. De marktkooplieden adviseren en helpen u graag.

Verder staan in Reuver de volgende kraampjes op het Raadhuisplein van Reuver:

Op maandagmiddag staat er een kebabkraam op het Raadhuisplein
Op dinsdagmiddag staat er een wishandel op het Raadhuisplein
Op woensdagmiddag staat er een Mexicaanse foodtruck op het Raadhuisplein

Toeristen Informatie Punt Beesel

Markt
5954 BH BEESEL