Tourist Information Netherlands

Wageningen is een stad en tevens een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente is gesitueerd waar de Veluwerand, de Gelderse Vallei en de Rijn aan elkaar grenzen. De gemeente heeft drie woonkernen: Wageningen, Nude en Wageningen-Hoog. Wageningen staat bekend als Stad van de Vrijheid ofwel City of Life Sciences, en is daarnaast een groene en studentenstad. De universiteitsstad heeft een studentikoze sfeer wat zich manifesteert in een druk uitgaansleven. De vele studenten die hier studeren bepalen het straatbeeld en de gezelligheid op de diverse terrassen in het centrum.

Het is een stad met een internationaal, sociaal, creatief en duurzaam karakter. In de gemeente bevinden zich meerdere gemeentelijke monumenten, rijksmonumenten,en oorlogsmonumenten. In en rondom Wageningen is veel te zien voor liefhebbers voor de natuur. Zo spreken we over de natuurgebieden het Binnenveld, de Blauwe Kamer, maar ook verschillende aboreta (bomentuinen) zoals het het Aboretum de Dreijen en het Belmonte Aboretum.

op 5 mei 1945 is de vrede in Wageningen getekend. Ieder jaar wordt dit gevierd door een gigantisch festival in Wageningen, het Bevrijdingsfestival. Meerder podia staan dan verspreid door de stad.

Bezienswaardigheden in Wageningen

 • Museum De Casteelse Poort
 • De Vlijt, een stellingmolen op Harnjesweg 54a
 • Wijngaard Wageningse Berg
 • Beeldengalerij Het Depot
 • Arboretum Belmonte
 • Arboretum de Dreijen
 • Arboretum Oostereng
 • Stadsbrouwerij Wageningen
 • De Wageningse Geul
 • Stadhuis

Uitgaansleven in Wageningen

Het uitgaansleven in Wageningen bruist! Er zijn veel cafés te vinden rondom het marktplein. Twee van die cafés staan zelfs in de ‘top-100 gezelligste cafés van Nederland’: De Tijd en De Vlaamsche Reus, in de volksmond beter bekend als De Vlaam. Dit café is voor veel studenten een begrip en wordt daarom ook veel als stamkroeg gebruikt. Ook café The Doctor ligt aan het Marktplein. Een oudewetse kroeg waar men ongedwongen kan borrelen, en waar later op de avond heerlijk gedanst kan worden.

Aan het gezellige Conventplein is proeflokaal Café Rad van Wageningen te vinden. Naast de beste bieren hebben ze uitstekende Hollandse wijnen, (bier-)cocktails, gin tonics, ciders en meer. Iedere 1e Zaterdag van de maand om 14u is er in het proeflokaal een open Proeverij met Rondleiding.

Overnachten in Wageningen

Bezoekers die met een caravan, tent of camper Wageningen willen bezoeken kunnen terecht op Camping de Wielerbaan in Wageningen.  Wanneer men niet over een kampeermiddel beschikt is het ook mogelijk om hier een huur accommodatie te huren. Op dit vakantiepark is het mogelijk om comfortabele chalets te huren, geschikt voor 2 tot 4 personen. Toeristen die liever in een hotel willen verblijven kunnen overnachten in 4 sterrenhotel WICC. Dit hotel heeft 208 comfortabele kamers en 5 verschillende kamertypes om uit te kiezen. Het hotel ligt in het centrum van Wageningen.

Toeristen met een camper kunnen terecht op één van de vijf camperplekken van Camperplaats Pabstendam, waar je gratis kunt overnachten. Honden zijn hier toegestaan. Dit is tevens een startpunt voor fietstochten.

 

Evenementen in Wageningen

 • Bluesfestival, in januari is er een fantastisch meerdaags muziek event in de Wageningse Horeca!
 • Jaarmarkt van en bij Emmaus Regenboog
 • Bevrijdingsfestival, in mei
 • Het LEEFfestival, straattheaterfestival in juni in de binnenstad van Wageningen
 • Open Havendag, september

Wandelen in Wageningen

In en rond Wageningen kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen. De historische binnenstad heeft nog altijd de sporen van de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in Wageningen mooie wandelroutes uitgezet, om een goed beeld te krijgen van Wageningen. Struin door de uiterwaarden of beklim de Wageningse Berg. De Wageningse Berg is het zuidelijkste gedeelte van de stuwwal van de landstreek de Veluwe.

 

Winkelen in Wageningen

In het centrum van Wageningen is het prima winkelen. Het historische centrum heeft een breed aanbod aan winkels. Tevens zijn er vele horecagelegenheden. In de ‘Wageningse Straatjes’ zijn veel bijzondere en verrassende winkels te vinden. In Wageningen is het vrijdag koopavond en elke zondag van de maand is het koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur in Wageningen.

Op woensdagochtend en de hele zaterdag is het een drukte van belang op de warenmarkt. Op de Markt, het Salverdaplein en het Raadhuisplein staan tientallen kramen.

 

Toeristen Informatie Punt Wageningen

het TIP is gelegen in Boekhandel Kniphorst, Hoogstraat 49, 6701 BM in Wageningen

Openingstijden
Maandag 13:00-18:00
Dinsdag 09:30-18:00
Woensdag 09:30-18:00
Donderdag 09:30-18:00
Vrijdag 09:30-20:00
Zaterdag 09:30-17:00
Zondag (1e v/d maand) 13:00-17:00