Menu
Menu
Bed and breakfast Het Zwanennest is gelegen op een unieke locatie in natuurgebied het Marsdiep, bij Lienden in de provincie Gelderland. De accommodatie biedt een overheerlijk ontbijt, gratis koffie en thee. U heeft de beschikking over een eigen badkamer en eigen (gescheiden) toilet. Ook de aparte woonkamer is voor eigen gebruik. De keuken beschikt over een magnetron, koelkast en voldoende servies, bestek en glaswerk. De accommodatie kan ook vanaf 1 week als vakantiewoning gehuurd worden. Daarbij is gebruik van de buitenkeuken (4 pits kookplaat) inclusief.
Kamers
Elke kamer beschikt over een boxspringbed met topdekmatras. Er is daarbij een keuzemogelijkheid voor een kamer met 2 éénpersoonsbedden of een kamer met één tweepersoonsbed. U heeft de beschikking over een eigen badkamer en toilet. Ook de separate woonkamer/keuken is voor eigen gebruik.
Omgeving
Lienden is een dorp in de Betuwe, behorend tot de gemeente Buren, in de provincie Gelderland. Het dorp staat vooral bekend om zijn fruitteelt. De Betuwe met in het voorjaar de prachtige bloesem aan de fruitbomen, en in de zomer de kersen, en in het najaar de appels, peren en pruimen. U kunt hier genieten van de rust en de ruimte van de prachtige natuur in de provincie Gelderland. In de jaren 1840, 1905, 2012 en 2016 werden in een boomgaard in Lienden gouden Romeinse munten uit de vierde en vijfde eeuw gevonden. De jongste munt is van keizer Majorianus van het West-Romeinse Rijk. Hij regeerde van 28 december 457 tot 2 augustus 461.
Er zijn diverse knooppunten in de buurt.
Fietsroute tussen de rivieren ( 39 km)
Ingen, Kesteren, Ochten, Eck en Wiel
Een fietsroute voor liefhebbers van het ‘vlakke land’. Het wil overigens niet zeggen dat er geen hoogteverschillen zijn: in de nabijheid van zoveel water komen uiteraard ook veel dijken voor. Je rijdt langs boomgaarden, oude boerderijen en door historische dorpen. De fietsroute is vooral prachtig tijdens de bloesemperiode van begin april tot half mei, maar ook in andere jaargetijden is er veel natuurschoon te bewonderen.
Fietsroute Amsterdam Rijnkanaal (37 km)
Amerongen, Eck en Wiel, Ommeren, Rijswijk
Vandaag fiets je niet alleen in de gemeente Buren maar voor een groot deel ook ten noorden van de Nederrijn. De oudste vermelding van Eck stamt uit 953, Wiel pas uit 1349. Tijdens de route kom je ook langs het Lingemeer, ontstaan door zandwinning. Het gebied daaromheen wordt ontwikkeld tot landgoed Lingedael waar natuur, recreatie en wonen hand in hand gaan. Het deel waarin je langs het Amsterdam-Rijnkanaal fietst zul je ongetwijfeld schepen tegenkomen. Het kanaal is namelijk het drukst bevaren kanaal ter wereld.
Fietsroute (route 530870 van Lienden naar Wijk bij Duurstede 40 km)
Deze route neemt je mee van Wijk bij Duurstede naar Lienden en Amerongen. Je fietst daarbij over de uiterwaarden van de Nederrijn die voornamelijk bestaan uit graslanden waar veel vogels voorkomen. Verder vind je hier prachtige oude molens waar je een bezoekje aan kunt brengen.
Bloesemtocht in de Betuwe (diverse routes)
De meeste bloesem bloeit in april en mei.
Er zijn diverse wandelmogelijkheden:
Trekvogelpad.
Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.
Etappe 13 (18,7 km) van Amerongen naar de Grebbeberg, bevindt zich op 3 km van B&B. Etappe 14 (13,8 km) loopt van de Grebbeberg naar Ede.
Parel van de Betuwe (12 km).
In deze oase van de Betuwe ontdekt u het landgoed en dorpje Hemmen, ook wel de Parel van de Betuwe genoemd. Het park en het rustieke dorp vormen een buitengewoon, verrassend en aantrekkelijk gebied. In een omgeving van rust en groen kunt u dit aantrekkelijke wandelgebied nader verkennen.
Diverse klompenpaden.
Batouwe pad (15,9 km). Startpunt bij B&B.
Via het Batouwepad verken je het buitengebied van Lienden. Je wandelt langs oude stroombeddingen, fruitboomgaarden, slingerende dijken en de oude Romeinse grens, de limes genaamd.
Marspad (13 km). Startpunt bij B&B.
Ontdek het mooie buitengebied van Kesteren. Wandelen langs oeverwallen, oude stroombeddingen en dijken in het prachtige buitengebied van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe.
Grift en graftenpad (12 km)
Wandelen door het agrarisch gebied, langs de Laarsenberg en de Grift in het mooie buitengebied van Rhenen. Wandelen door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.
Nudepad (11km).
Ontdek het mooie buitengebied van Wageningen rondom buurtschap De Nude. Wandelen door weilanden, uiterwaarden, veenontginningen, langs hagen en over de Grebbedijk. De afwisseling van cultuur, natuur en verhalen over de strijd in dit gebied bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Harsloërpad (13 km).
Wandelen over stegen, langs beken en over boerenland in het buitengebied van Bennekom en Wageningen. Ontdek het mooie buitengebied van Bennekom en Wageningen. U wandelt langs plekken waar kastelen en landgoederen stonden, langs uniek blauwgrasland en beschermd weidevogelgebied. De combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer.
Lauwse pad (14 km).
Ontdek het mooie buitengebied van Beneden-Leeuwen. Wandelen door weilanden in een van de eerste ruilverkavelingsgebieden van Nederland en door de uiterwaarden langs de Waal. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Struinen (Heerenwaard – Tiel 20 km).
Deze struinroute loopt langs de Waal. Je kunt de rondwandeling op vier punten beginnen. Je deelt de uiterwaarden met paarden en runderen en de kans is groot dat je ze ziet grazen.
Struinen (Tiel – Druten 30 km).
De struinroute gaat met een boog om het Grote Wiel in Beneden-Leeuwen. In de negentiende eeuw doorbrak kruiend ijs hier de dijk. Achter de dijk ontstond daardoor een kolk dat ook wel wiel of waay wordt genoemd. Grazen de Konikpaarden of Rode Geusrunderen op de rivierduinen? Dan moet je deze met rust laten. Maar de dromerige zandstrandjes zijn een uitstekend alternatief voor een korte stop. De wandeling gaat verder naar het Laakbos in Druten. Je kunt het pad verlaten en de kolken en tichelgaten van dichtbij bekijken. Vervolgens brengt een pontje je naar de andere oever van de Waal.
Aan de noordkant van de rivier zie je de Kapel van IJzendoorn. Na een uur wandel je de Willemspolder in. De klei uit het rivierengebied is uitermate geschikt voor het bakken van stenen.
De wandelroute gaat verder langs de Prins Bernhardsluizen. Het Amsterdam-Rijnkanaal is een drukbevaren waterweg en de sluizen zorgen ervoor dat het water op peil blijft. Via de brug steek je het kanaal over en met een dik touw daal je het talud weer af. Enkele kilometers verder zet een voetveer je over de Waal.
There are no reviews yet. Be the first one to write one.