Tourist Information Netherlands

Camperplaatsen in regio Drenthe

Camperplaatsen in Drenthe

Drenthe is een natuurrijke omgeving waar je prima met de camper kan vertoeven! Beleef de Drentse bossen, heide en de mooiste zandlandwegen met uw camper. De Hondsrug, het Balloërveld, Fochteloërveen, daar is zoveel te ontdekken! Het Doldersummerveld, het Drouwenerzand, de Gasterse Duinen en het Holtingerveld kleuren in de nazomer helemaal paars. En in het Mantingerveld en het Sleenerzand is het heerlijk wandelen en fietsen. Drenthe stroomt over van natuur. Het zal u verbazen hoe schitterend Drenthe qua natuur nog is en u bij ons nog zandwegen kan vinden waar u geen mens tegenkomt. 

– Camperplaatse de Noordster, Dwingeloo

De camperplaatsen zijn verhard (met grastegels) en is er een camperservicepunt in de buurt. Hier is een speciale voorziening voor vuil water en schoon water. RCN de Noordster laat grote en kleine gasten een fijne vakantie beleven. Er zijn volop mogelijkheden voor sportieve en gezellige activiteiten, maar ook veel mooie plekken om van de weelderige natuur te genieten. Naast gevarieerde faciliteiten voor sport en spel biedt het park uitstekende voorzieningen voor een comfortabel verblijf.

 • Verharde plaats van circa 80 m2
 • Stroompunt 10 Ampère
 • TV aansluiting
 • Verblijf voor 7 personen
 • Wifi voor 1 apparaat
 • Gebruik van de sanitair gebouwen (+ mogelijkheid legen chemisch toilet)
 • Gebruik alle faciliteiten

Beschikbaarheid & boeken

Camperplaats Dwingeloo Drenthe | Camping RCN de Noordster

 

– Camperplaats Witte Zomer, Assen

De kampeerplaatsen vanriëren van 80 tot meer dan 120 m² en zijn bijzonder royaal. Dankzij de uitgebreide faciliteiten zal het u aan niets ontbreken. De kampeerplaatsen liggen verspreid over diverse velden. Van een plaatsje “puur natuur” zonder stroom in de natuur kamperen of een luxer plaatsje met uw ‘eigen sanitair’. Ook zijn er comfortplaatsen op de camping. Er zijn verschillende gebieden waar uw huisdier ook welkom is, net buiten het park is een speciale hondenuitlaat plaats waar ze lekker kunnen dollen en rennen. 

 • Keuze in verschillende typen kampeerplaatsen
 • Veel privacy of juist de gezelligheid van een rond veld
 • Dichtbij sanitaire voorzieningen (warm water gratis)
 • Gras als ondergrond
 • Watertappunt nabij
 • Auto op de kampeerplaats
 • Goed weer garantie

Beschikbaarheid & boeken

Kampeerplaatsen | Vakantiepark Witterzomer

 

– Camperplaats de Berenkuil, Grolloo

Kamperen in het hart van de Drentse natuur met zicht op een speeltuintje of helemaal privé op een zonnige of schaduwrijke plek. De Berenkuil is autovrij, waardoor kinderen veilig kunnen spelen. Alle kampeerplaatsen hebben een eigen watertappunt én 10 ampère stroom en zijn geschikt voor alle soorten kampeermiddelen. (Caravan, vouwwagen, tent, camper i.o.)

– Camping midden in groot natuurgebied
– Oneindig veel (kindvriendelijke) voorzieningen
– Vier luxe sanitairgebouwen met kindersanitair
– Restaurant Het Bommelhoes met groot terras
– Ruime kampeerplaatsen en stijlvolle accommodaties

Beschikbaarheid & boeken

Kamperen in Drenthe ???? | Midden in de natuur | De Berenkuil

 

– Camperplaats De Norgerberg, Norg

In de driehoek Drenthe, Groningen en Friesland ligt verstopt tussen oerbossen en heidevelden het dorpje Norg. Aan de rand van dit sfeervolle, bruisende brinkdorp vindt u camping “de Norgerberg”. Er zijn in totaal vijftien camperplaatsen aanwezig en een camperservicestation. De camperplaatsen liggen appart van de camping. 

– Luxe en ruime kampeerplaats.
– Aansluiting water, riool en tv
– Sanitairgebouw met wellness-
– Privé sanitair mogelijk

Beschikbaarheid & boeken

Camping Norgerberg Camping in [Norg / Drenthe / Noordenveld / Nederland] ∞ Campercontact

 

– Camperplaats de Grijze Duif, Nieuw-Weerdinge

Camping De Grijze Duif beschikt over een groot aantal ruime camper / caravan plaatsen en is bij uitstek geschikt voor mensen die opzoek zijn naar rust. De voorzieningen op minicamping De Grijze Duif in Nieuw-Weerdinge zijn erg goed. Het sanitair is in voldoende mate aanwezig en erg netjes. Voor de gasten is er gratis wifi beschikbaar. Uw elektrische fiets kunt u hier ook opladen. In de nabije omgeving van de camping is een kleine supermarkt voor uw dagelijkse boodschappen. Ook is er een zwembad nabij de camping gelegen. Eventueel is er ook een Pipowagen te huur. Deze is volledig ingericht en beschikt over eigen sanitair. Ernaast staat nog een privé badhuisje met toilet, douche, wasmachine en droger. Uniek is dat er een privé terras aan het water is. Het is de ideale uitvalsbasis voor dagjes uit.  Via het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u de omgeving verkennen. U kunt zelf fietsen meenemen maar deze zijn natuurlijk ook te huur.

Beschikbaarheid & boeken

Camping De Grijze Duif Camping in [Nieuw-Weerdinge / Drenthe / Emmen / Nederland] ∞ Campercontact

 

– Camperplaats de Berkenweide, Erica

Op dit camperpark is het enkel toegestaan om met een camper te overnachten. Caravans en tenten worden helaas niet toegelaten. Het camperpark heeft 25 ruim opgezette plaatsen met grind en gras. Met een minimale grootte van 60 m2 heeft u alle ruimte om van uw campervakantie te genieten. De standaard plekken zijn 10 meter lang. Er zijn 3 extra grote plekken van 15 meter lang voor de grotere campers. Op elke plek is gratis Wifi. De Loosplaats heeft alles wat een camper nodig heeft. U kunt hier uw watertank legen en bijvullen en uw afval gescheiden weggooien. Aan de rechterkant van het toiletgebouw is er ruimte voor het legen van uw chemisch toilet.

 • Overdekte wasbakken buiten
 • Gescheiden dames- en heren toiletten en douches
 • Baby ruimte bij zowel de mannen als de vrouwen
 • Wasmachine (tegen vergoeding)
 • Stortplaats chemisch toilet

Beschikbaarheid & boeken

Camperpark de Berkenweide