Tourist Information Netherlands

Scheveningen is een zeer toeristisch stadsdeel van Den Haag, en ligt in de provincie Zuid-Holland. Het is genoemd naar een vissersplaatsje wat later meer als badplaats behorende bij Den Haag werd beschouwd. Scheveningen is een leuk dagje uit, er is van alles te zien en te beleven. De badplaats biedt namelijk het hele jaar door diverse grote evenementen, optredens, festivals, markten en strandfeesten. In de zomer gaat er geen weekend voorbij of er is wel een leuk strandfeest in één van de Beach clubs. Een dagje Scheveningen is een ontspannen uitje, en er is voor elke leeftijd wel iets te doen. Maar ook een langer verblijf in Scheveningen gaat nooit vervelen. Combineer je vakantie in Scheveningen naast een dagje strand, bijvoorbeeld met een dagje shoppen in Den Haag. De stad The Hague kent vele bezienswaardige gebouwen en musea, maar natuurlijk ook het Binnenhof met het welbekende torentje. Alleen al in Scheveningen is teveel om te bezichtigen waardoor één dag eigenlijk niet genoeg is. Enkele hoogtepunten hiervan zijn o.a.:

Overnachten in Scheveningen

Omdat Scheveningen erg in trek is bij toeristen zijn er veel hotels om te overnachten. De hotels liggen veelal op loopafstand van het strand in Scheveningen. Verder liggen er schitterende appartementen direct aan de boulevard, waar het heerlijk vertoeven is. Vanuit het appartement loop je zo de boulevard en het strand op. Het is aan te raden om geen diner bij de accommodatie te boeken. Op de Boulevard liggen namelijk verschillende restaurants waar het niet alleen heerlijk eten, maar ook nog eens erg gezellig tafelen is. Probeer elke dag eens iets anders.

 

Bereikbaarheid Scheveningen

Scheveningen is makkelijk te bereiken per openbaar vervoer, maar heeft helaas geen eigen treinstation. Toeristen die met het OV reizen, stappen uit bij station Den Haag Centraal. Vanuit daar gaat tram 1,9 en 11 en bus 22 naar Scheveningen. Ook is het mogelijk om op het station een OV fiets of taxi te nemen naar Scheveningen. Kom je met eigen vervoer naar Scheveningen, dan zijn de grote parkeerplaatsen van Noordelijk Havenhoofd,  en het Zwarte Pad de best aangewezen locaties om de auto te parkeren. Scheveningen kan in de zomermaanden erg druk zijn. Tijdens het vuurwerkfestival is het lastig parkeren. Parkeren is niet gratis, houd hier rekening mee!

Strand in Scheveningen

Scheveningen is één van de meest bezochte badplaatsen in Nederland. Niet alleen om op het strand te zonnen, maar ook om heerlijk te wandelen is het strand in Scheveningen een uitstekende optie. Het wijde zandstrand van Scheveningen is ruim drie kilometerlang en ligt pal voor de boulevard, tussen de havendam en de fameuze pier. Van juni tot september is er een reddingsbrigade aanwezig. Ook is er opvang op het strand voor kinderen die hun ouders kwijt zijn. Tussen 1 oktober en 15 mei mogen honden los rennen, spelen en zwemmen op het strand in Scheveningen. Op het strand tussen het Zwarte Pad (bij strandpaal 47) mogen honden het gehele jaar vrij rennen en spelen. Heerlijk voor hondenliefhebbers! Naakt recreëren is toegestaan tussen de strandpalen 98,0 (zijde Den Haag) en  95,7 (zijde Wassenaar).

Op De Pier bij het strand is van alles te beleven. De Pier is omringd door allerlei attracties in zoals SEA LIFE, Museum Beelden aan Zee, Holland Casino, Pathé, de Palace Promenade, en het Circustheater. Er zijn winkeltjes om te shoppen, eten en te drinken. Er is een mogelijkheid om te bungeejumpen, en de Zipline, of het reuzenrad in te gaan. En de kleinere gasten kunnen terecht in Play & Bounce, ze kunnen hier klauteren, glijden, springen, klimmen en ravotten. Het speelparadijs bestaat uit een  trampoline park en een soft play park.

Winkelen in Scheveningen

Palace Promenade Scheveningen is een leuke plek om te winkelen aan het strand! Het overdekte winkelcentrum aan de boulevard biedt zeven dagen per week shoppen, entertainment en lekker eten. De Palace Promenade heeft voor de winkelende gasten een ruime variatie aan parfumerieën, sieraden, mode speciaalzaken, maar ook landelijk bekende bedrijven zoals Kruidvat, Hema en Etos.

De Keizerstraat is de hoofdstraat van Scheveningen-Dorp. De straat heeft gezellige winkels en horecagelegenheden. In de gezellige winkelstraat zitten vele kleine zelfstandig ondernemers aangevuld met de bekende winkelketens.

 

Toeristen Informatie Punt Scheveningen

Enthousiast geworden? Laat je door het TIP inspireren over de mogelijkheden in Scheveningen! Strandweg 156 (naast de ingang van de Pier). Iedereen is welkom op:

Dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Andere blogs