Tourist Information Netherlands

Ouddorp is een dorp en badplaats op de kop van het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee in het zuiden van de provincie Zuid-Holland. Vaak denken mensen dat Ouddorp bij Zeeland hoort, maar ondanks het Zeeuwse karakter wat Ouddorp uitstraalt is dit niet zo. Ouddorp staat bekend als een van de meest kerkelijke gemeente binnen Nederland.  Het dorp is vermoedelijk al ergens halverwege de middeleeuwen ontstaan, waarmee het de oudste plaats van de gemeente Goeree-Overflakkee is. Het centrum van Ouddorp is vrij compact en wordt gevormd door de dorpskerk. Rondom de dorpskerk staan (behalve de dorpskerk, winkels, horeca, raadhuis en toren) ook een aantal rijksmonumenten. De straten: Weststraat, Hoenderdijk, Boompjes, en Raadhuisstraat rondom de dorpskerk liggen in een vierkant i.p.v. in een ring.

In Ouddorp is het genieten van Hollandse rustige natuur, gezelligheid, historische kleur, en (water)sport in één van de mooiste badplaatsen van Nederland. Het strand van Ouddorp aan Zee is bijna 18 kilometer lang en is erg schoon, breed en lang. De duinlandschappen om het strand heen maken het uitnodigend om doorheen te wandelen of fietsen. Ook voor de watersportliefhebber is het strand van Ouddorp aan Zee een walhalla. Surfen in Ouddorp kan en gebeurt hier doorgaans het hele jaar. Parkeren voor een bezoek aan het strand in Ouddorp kan gratis aan de Vrijheidsweg, Brouwersdam, Groenedijk en Noordweg. Wanneer u Ouddorp binnen rijdt, volg dan het bordje ‘Stranden’ om één van deze parkeerplaatsen te bereiken.

Elke jaar is er in Ouddorp een toeristendag. Er staan dan allerlei leuk kraampjes met handgemaakte producten, lekkernijen, streekproducten, cadeaus, mode, en nog veel meer in Ouddorp Centrum. De Ouddorps toeristen dag is een hele gezellige braderie en leuk dagje uit, om kennis te maken met het mooie Ouddorp.

Kinderen zullen zich tijdens een vakantie in Ouddorp Prima vermaken. Naast het mooie strand kunnen zijn zich uitleven in o.a. Binnenspeeltuin Skål,  Speeltuin de Flipjes, Geitenboerderij de Mekkerstee en Waterjump Zeil & Surfcentrum.

 

Bezienswaardigheden in Ouddorp

 • Het Blaeuwe Huus, Bosweg 2
 • Museum De RTM
 • Geitenboerderij De Mèkkerstee
 • Vuurtoren Westhoofd, Groenedijk 62
 • Strandtheater de Houten Kaap
 • Bunkerroute De Punt
 • De haven van Ouddorp
 • De Gereformeerde Kerk, Dorpsweg

Overnachten in Ouddorp

In Ouddorp liggen relatief minder hotels dan in overige badplaatsen. Wel zijn er veel overige accommodaties zoals vakantiehuizen, bed & breakfast en campings in de omgeving. Kampeerders kunnen o.a. terecht op Camping de Klepperstee of Camping Toppershoedje in Ouddorp. Op beide campings is het ook mogelijk om een huur accommodatie te reserveren. Dit is erg prettig voor bezoekers die graag willen kamperen maar niet over een eigen kampeermiddel beschikken.

Beach Resort Punt West is een luxe vakantiepark in Ouddorp. Hier kan men overnachten in zowel een luxe hotelstudio voor 2 of 4 personen, of in een luxe strandvilla voor 4 of 6 personen.

Het is ook mogelijk om in een natuurhuisje te verblijven. Dit is vooral geschikt voor toeristen die van rust en natuur houden en de drukte van een vakantiepark willen vermijden.

Winkelen in Ouddorp

Ouddorp een compact maar groot en gezellig winkelcentrum. Het aanbod aan winkels is erg gevarieerd. Bekende grotere ketens in Ouddorp zijn o.a. Kruidvat, Bruna, Toys RUs, Gall & Gall. Hema. Maar er zijn ook lokale winkeliers zoals o.a. het Textielhuis, Van Hilten (modezaak).’t Kadootje, en Van der Bok schoenen. Op dinsdag is er markt in Ouddorp vanaf eind maart t/m eind oktober van 8:00 u tot 15:00 uur en vanaf eind oktober t/m eind maart van 8:00 u tot 14:00 uur.

Wandelen in Ouddorp

De omgeving van Ouddorp is zeer geschikt voor het maken van schitterende wandeltochten. De Kwade Hoek is een getijdengebied op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee en heeft prachtige flora en fauna om doorheen te wandelen. Op de slikken  en schorren aan de noordoost kant van de Kwade Hoek leven vogelsoorten als grutto, tureluur  en kluut. In poeltjes zijn lepelaars en reigers aan te treffen. Tevens zijn er in het gebied veel insecten aanwezig, waaronder tangpantserjuffer en de platbuik. In een groot deel van het gebied lopen ’s zomers Charolaisrunderen welke worden ingezet bij het beheer in de Kwade Hoek.

Uitgaansleven in Ouddorp

 • Koophandel Café, Broekweg 14, 3253 XB Ouddorp
 • Looxs Beachclub, Dijk Het Flaauwe Werk 1, 3253 PP Ouddorp
 • ’t Gorsje Beachclub, Brouwersdam Buitenzijde 2, 3253 MM Ouddorp

 

Toeristen Informatie Punt Ouddorp

Loop eens binnen bij het TIP Ouddorp om inspiratie op te doen over Ouddorp!

Het adres is: Bosweg 2, 3253 XA Ouddorp

Andere blogs