Tourist Information Netherlands

Op zoek naar een leuke expositie? Kijk op expositiewijzer.nl

Op Expositiewijzer.nl vindt u een overzicht van lopende exposities in Nederlandse musea en galerieën. In het overzicht staan niet alleen de grote tentoonstellingen van de bekende musea, ook de galerie op hoek bij u in het dorp kan in de lijst staan, vermelding is immers gratis.

Waarom zijn exposities interessant?

Bezoek aan een museum of galerie kan interessant zijn omdat u vaak niet weet wat u te wachten staat. Bij een Van Gogh tentoonstelling weet u dat u schilderijen en pentekeningen van Van Gogh kunt verwachten, bij een keramiektentoonstelling in een galerie verwacht u uiteraard keramiek, maar in welke vorm? En welke kleuren?
Of een tentoonstelling leerzaam is hangt van uzelf af, er valt altijd iets te leren, maar ook of het museum informatie verschaft via een geluidsdrager of folder.
Bij kleine musea, vaak voortgekomen uit een (verzamel)hobby krijgt u vaak een persoonlijke rondleiding. Hier krijgtg u niet alleen informatie, u kunt ook bijzonderheden vragen.

Er is voor iedereen wel een passende expositie

Exposities zijn er in vele soorten en maten, van schilderijen tot gebruiksvoorwerpen, van abstracte kunst tot modern impressionisme. Op Expositiewijzer.nl wordt daarin geen onderscheid gemaakt, alles staat in een duidelijk overzicht, eventueel ingedeeld per provincie. Houd u van schilderijen? Bezoek dan het Van Goghmuseum, het Mondriaanhuis, etc. Houdt u meer van oude voorwerpen, bezoek dan een landbouwwerktuigenmuseum of strijkijzermuseum, etc. Er zijn er honderden in Nederland, zie het overzicht.

Heeft u deze winter veel vrije tijd, plan dan een bezoek aan een museum of galerie in, maar bezoek eerst Expositiewijzer.nl om te kijken wat er bij u in de buurt mogelijk is.
Let op: in Coronatijd zijn veel musea wel open, maar alleen op afspraak en in kleine groepen in een tijdsslot.

Andere blogs

Austerlitz">Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

More information