Tourist Information Netherlands

Op vakantie met je paard, wandelen langs het strand en de mooiste routes rijden in de bossen. Paardrijden is niet alleen ontspannend voor je geest en lichaam, maar ook voor je paard. Nederland heeft unieke mogelijkheden voor een ruitervakantie, paardrijdvakantie, ruitervakantie of menvakantie. Bij verschillende accommodaties is het mogelijk om een vakantie met eigen paard te boeken of één of meerdere paarden ter plekke huren. Er zijn zelfs accommodaties met paardenstallen, paddock of rijbak en weidegang. We nemen graag ons paard mee op vakantie, maar waar zijn ruitervriendelijke logeeradressen te vinden? Toch zijn de mogelijkheden voor een paardenvakantie eindeloos. De Top 10 voor adressen waar je kunt overnachten met je paard:

 

Camping Samoza in Gelderland beschikt over een manege en luxe paarden accommodatie met 18 ruime paardenstallen met buitenluik en uitloop paddocks, een overdekte rijhal, afsluitbare zadelkasten, en spuitplaatsen met warm water. Maak de mooiste bosritten over de prachtige Veluwe. De manege heeft ook mogelijkheden voor paardenliefhebbers zonder paard. Overnachten kan in een huur accommodatie of op een kampeerplaats.

 

Het Tinkerparadijs in Zeeland heeft 6 lieve paarden die vrij rond lopen in een paddock paradise. Gasten van het Tinkerparadijs mogen de Tinkers verzorgen, knuffelen en er op rijden, maar het is ook mogelijk om een eigen paard mee te nemen. Overnachten kan in het gastenverblijf van de boerderij.

Sandberghe, voorheen De Pier Recreatie in Noord-Brabant is een kleinschalig vakantiepark met 4 paardenstallen met 4 zadels en een stalkamer. Ook is er een weide waar ze in kunnen verblijven. Brokken, hooi en water zijn inclusief. In de omgeving zijn mooie ruiterroutes uitgezet.

 

Minimanege de Sandthapper is onderdeel van Strandcamping ‘t Noorder Sandt in Noord-Holland. Hier kunnen onervaren bezoekers paardrijles nemen, en ervaren ruiters heerlijk galopperen langs het strand. Alleen op woensdag hebben is de stal gesloten omdat de paarden een rustdag hebben.

 

Dit natuurhuisje in Drenthe is geschikt voor 2 personen, en heeft een wijds uitzicht over akkers en weilanden. Voor paarden is er een weitje met inloopstal die vanuit het huisje zichtbaar is. Prachtig uitgestrekt gebied met bos, hei en vennen en onverharde paden om te rijden.

 

Camping de Leemvijver in Friesland is geschikt voor tenten en vouwwagens, caravans, campers (verharde rijpaden). Op de camping is het mogelijkheid tot stalling en weidegang voor een paard en/of pony. De camping ligt direct aan prachtige diverse wandel, fiets en ruiterroutes in een prachtig natuurgebied.

Bij Cum Laude Hoeve in Groningen kan men kamperen, of verblijven op basis van T&B oftewel Tent and Breakfast. Voor een meegenomen paard of pony is er weidegang en een ruime stal beschikbaar. De ruiter- en menroutes volgen prachtige paden over heide, door bossen en langs het bekende Westerwoldse coulisselandschap.

 

Naanhover Beemden in Limburg is geschikt voor 4 tot maximaal 10 personen. Er zijn er faciliteiten voor paarden, en een grote speelweide voor de kinderen met verschillende speeltoestellen en Boerengolf. Het verblijf is inclusief bedlinnen, energiekosten, 1 keukenlinnen set en gebruik van wasmachine en droger.

 

B&B Soest te paard in Utrecht heeft een eigen tuin (privé), beschut terras met vuurplaats en een schommelstoel. Bij het chalet staan twee stallen, waarvan één met beschutte uitloop, die te huren zijn voor eigen paard(en). Ook kunnen de paarden terecht in de paddock (12 bij 12m.) Deze ligt in de tuin.

Andere blogs