Tourist Information Netherlands

Breskens is een plaats met een maritiem karakter in het zuidelijkste gedeelte van Zeeland, ook wel Zeeuws-Vlaanderen genoemd. Breskens staat bekend als een écht vissersdorp in de gemeente Sluis, en dat is in alles terug te zien. Sinds 1953 schudt Breskens elk jaar in de maand augustus weer op zijn grondvesten tijdens de visserijfeesten. De Visserijfeesten is een evenement wat jaarlijks vele bezoekers naar Breskens brengt.  Er zijn dan optredens van vele straatartiesten en artiesten, een grote braderie, foodtruck festival, op twee pleinen kermis, een rommelmarkt en nog veel meer! Bezoekers die op vakantie zijn in Breskens kunnen dit mooi even meepikken.

In het winkelhart van Breskens zijn uitgebreide mogelijkheden om te winkelen. Er is een Blokker, Leonidas, Borrelshop, Plusmarkt, Primera, Zeeman, Etos, Tinq, Pasticceria Lohman, Sushi Time en nog veel meer. Het Spuiplein is het hart van Breskens, en hier is dan ook van alles te doen. Buiten de beelden die er staan, zijn er twee banen waar Petanque of Jeu de Boules gespeeld kan worden. Verder zijn er winkeltjes en restaurants waar men heerlijk kan eten. Breskens is absoluut leuk om te vertoeven, en te combineren met een strandvakantie in Zeeland.

Ondanks dat Breskens bekend staat als vissersdorp en haar strand, is er ook van alles te zien in Breskens. In het Visserijmuseum wordt bijvoorbeeld de visserijgeschiedenis van Breskens belicht. Dit is niet alleen leuk om te ervaren maar ook erg leerzaam. Bezoekers leren hier visnetten breien en vissersknopen leggen. Daarnaast zijn er in Breskens ook de bekende visveilingen. De Zeeuwse Visveiling is aantrekkelijk voor zowel de visser als voor de handelaar. Zeer bijzonder in Breskens is De Molen van Risseeuw met een opvallende molenromp die bijna helemaal met klimop is begroeid. De molen bevindt zich aan de Oude Rijksweg te Breskens.

Wandelliefhebbers kunnen in Breskens volop genieten van de Beeldenroute. Onderweg zijn er allerlei kunstobjecten te bewonderen. Een eyecatcher van Breskens is Vuurtoren Nieuw Sluis. Deze staat aan de ingang van de Westerschelde, en heeft een hoogte van 28,4 meter en vijf verdiepingen. De toren maakt deel uit van een aaneenschakeling van lichten die het einde van de Schelde aangeven, maar ook het scheepvaartverkeer tussen de Antwerpen en De Noordzee begeleiden. Ook in natuurgebied Waterdunen is het heerlijk wandelen. In dit gebied komt alles samen: een proeftuin voor zilte teelten, recreatie, zilte getijdennatuur en kustverdediging. Ondanks dat het gebied nog maar net open is, zie je hier al verscheidene bijzondere vogels en planten. Tijdens een wandeling in dit gebied wandeling kom je verschillende kijkschermen en vogelkijkhutten tegen om deze vogels te spotten.

Wie geen genoeg kan krijgen van Breskens moet zeker eens mee op een rondvaarttocht gaan om zeehonden te spotten. De festijn verzorgt deze rondvaarten van ongeveer 1,5 uur, waarbij er naast het ontmoeten van de zeehonden ook informatie wordt gegeven over de beloodsing, de Westerschelde, de visserij, de natuur, de scheepvaart, enz. Deze vaartocht is ook geschikt voor gehandicapten, ouderen, en kinderen. Er wordt namelijk gevaren tussen de zandbanken en de wal, waardoor er bijna geen grote golven zijn.

Vanuit Breskens is de oversteek naar Vlissingen zo gemaakt. Op deze manier kunnen bezoekers van Breskens de plaats Vlissingen meenemen om te verkennen. De Westerschelde Ferry is de veerdienst tussen Breskens en Vlissingen. Met twee boten, de Prins Willem-Alexander en de Prinses Máxima varen zij op en neer. Het adres naar de veerpont in Breskens is: Veerhaven 1. De auto kan gratis bij de terminal geparkeerd worden. De veerdienst tussen Breskens en Vlissingen is er voor fietsers, voetgangers, en brommers. Er kunnen maximaal 186 passagiers mee op de Ferry. De overtocht bedraagt ongeveer 25 minuten. Voor rolstoelgebruikers is er benedendeks een ruimte met uitzicht beschikbaar, idem dito voor gezinnen met een kinderwagen. Honden mogen gratis mee aan boord.

Hopelijk ben je geïnspireerd en nieuwsgierig gemaakt naar de badplaats Breskens. Wie op vakantie wil naar Breskens kan terecht op Molecaten Park Waterdunen. Het vakantiepark ligt vrijwel direct aan het strand én midden in het gelijknamige en unieke natuurgebied waar vele vogelsoorten zich nestelen. Gasten kunnen hier terecht in een vakantiehuisje, ingerichte tent, of kampeerplaats. Voor toeristen met een eigen camper zijn er speciale camperplaatsen beschikbaar. Huisdieren zijn in bepaalde accommodaties toegestaan.

Toeristen Informatie Punt Breskens: Singelstraat 13 4461 HZ Goes

Andere blogs