Tourist Information Netherlands

Hoewel ouders heel graag samen met hun kinderen op vakantie gaan, is het af en toe toch wel eens fijn om er even met z’n tweeën op uit te gaan. Op deze manier kunnen ze ongestoord wat tijd met elkaar door brengen, zonder de zorg en aandacht voor de kinderen. Als een echtpaar of stelletje samen op vakantie gaan dan geeft dit een gevoel van verbondenheid, je ervaart weer hoe het is om geen ‘papa en mama’ te zijn. Vaak wordt aangenomen dat Adults Only campings vooral geschikt zijn voor 50-plussers.  Dit is onjuist! Campings voor volwassenen zijn perfect voor iedereen boven de 18 jaar die op zoek is naar rust en ruimte zonder de aanwezigheid van kinderen. Dit kunnen dus vrijgezellen zijn, jonge stelletjes, of gewoon ouders die even samen eruit willen. Op deze Adults Only campings is er voor kinderen geen sanitair of speeltuin aanwezig. Er heerst hier altijd een ontspannen en ongedwongen sfeer. Voorheen was het praktisch niet mogelijk om een kindervrije camping te boeken, maar de laatste jaren is dit steeds meer in opkomst. Niet zelden is men dan ook op zoek naar een camping zonder het gehuil van baby’s, maar waar men vooral de rust kan ervaren. Enkele Campings voor volwassenen uitgelicht die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken:

Adults only campings in Nederland:

Minicamping Felis Hoeve is een adults only camping met 28 ruime staanplaatsen voor caravan, camper of tent. De camping in een bosachtige omgeving aan de rand van een natuurgebied in het rustige buitengebied van Acquoy in Gelderland. Honden zijn hier toegestaan.

Camping De Langenbrinck in Breedenbroek heeft vijf ruime plaatsen bestemd voor Adults Only tentkampeerders. Overnachten in de blokhut of ingerichte tent geeft uitkomst voor kampeerders zonder tent. Er heerst hier een ontspannen en authentieke sfeer.

Deze microcamping in het Friese Ruigahuizen is uitermate geschikt voor kampeerders zonder kampeermiddel.  Er staat een ingerichte caravan voor 2 personen met een bed van 1.80 x 2.00 meter klaar. Er is een loungeplek met overkapping en eenvoudige keuken en sanitair. De kampeerplek is gelegen op een beschutte plek op het erf, omgeven door bomen en hagen waardoor er voldoende privacy is. Huisdieren niet toegestaan.

Camping De Brembroeken in het Brabantse Vortum-Mullem biedt 25 campingplaatsen voor elk kampeermiddel. De camping is zeer rustig gelegen te midden van de weilanden. Er is ook een gastenverblijf voor bezoekers zonder kampeermiddel. De camping is gedurende het hele jaar door open. Huisdieren na overleg welkom.

Natuurcamping met 5 plaatsen aan het natuurgebied IJzerenbosch. Dit kampeerterrein is zeer geschikt voor kampeerders met een eigen tent. Helaas kunnen hier geen caravans en campers terecht. Alle voorzieningen aanwezig. Geen huisdieren toegestaan.

Adults Only Camping De Wilg in Poortvliet heeft 6 kampeerplekken voor kampeerders met eigen tent. Eenvoudig sanitair aanwezig. Geen stroom. Ideaal voor rustzoekers.

Deze Adults Only wellnesscamping met 8 kampeerplaatsen in Eerde onderscheidt zich van anderen door de aanwezigheid van 3 sauna’s en een knusse rustruimte. Er is een uitgebreide wellnesstuin met een koude/warme douche, dompelbad, kruiden bad, hout gestookte hottub, en stortemmer. Er is zelfs gereedschap voor beeldhouwen of mozaïeken aanwezig. Huisdieren toegestaan.

Deze Adults Only kampeerplek voor 2 personen is gelegen in een bostuin op een landgoed en is volledig omringd door bomen. De tuin wordt duurzaam beheerd. Er zijn zelf gekweekte ecologische en biologische voedselproducten verkrijgbaar. Waterbesparende douche / toilet. Geen huisdieren.

Camping de Maashoeve in Ohé en Laak is een autovrije minicamping met ruime kampeervelden voor caravans, vouwwagens, tenten en campers. Elk kampeermiddel staat op een verharde ondergrond. Er is een overdekte wasserette aanwezig. Dag passanten kunnen hier ook terecht. Honden zijn hier welkom.

Lierderpark is een adult only minicamping en is gelegen midden tussen de weilanden in Lierderholthuis.  Er zijn 17 kampeerplekken voor een camper, camperbus, tent, daktent, of caravan. Paarden en honden zijn welkom.

Women Only Camp Space in het Zeeuwse Ellewoutsdijk is een rustpunt voor vrouwen met een eigen kampeermiddel en eigen voorzieningen. Er is geen sanitair gebouw. Het is wel mogelijk om een huurcaravan te huren. De hond mag mee!

Microcampings

Vergeleken met kindervriendelijke campings zijn er niet zo heel veel kindervrije campings in Nederland. Wel bestaan er al geruime tijd microcampings. Microkamperen is kamperen op een bijzondere plek in de natuur, bijvoorbeeld bij iemand die land over heeft op zijn erf en dit aanbiedt aan kampeerders. Dit zijn vaak campings met 1 tot 7 plaatsen, en erg rustig dus. Door de kleinschalige opzet is het aantal kinderen dus ook veel minder. Deze vorm van kamperen zit eigenlijk tussen Adult Only campings en minicampings in.

Natuurcampings

Het aantal natuurcampings in Nederland is een uitstekend alternatief voor toeristen die niet van een overvolle gezinscamping houden. Bij natuurcampings kun je kamperen met eigen tent, caravan, camper, bus camper of vouwwagen in de natuur. Kampeerders zonder kampeermiddel kunnen hier aangeven dat ze graag in een huuraccommodatie willen overnachten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de rust van de natuur te ervaren. Over het algemeen zijn natuurcampings is groter van opzet dan microcampings.

 

Deze lijst zal steeds worden ge-update dus zet hem onder je favorieten!

Andere blogs