Tourist Information Netherlands

The Mirror Quarter

Het Spiegelkwartier is een gebied in de Amsterdamse grachtengordel rond de Nieuwe Spiegelstraat en Spiegelgracht dat, evenals het gebied de Negen Straatjes, veel toeristen en dagjesmensen trekt. Alleen zijn de Negen Straatjes meer op consumenten gericht en is het Spiegelkwartier meer gericht op beeldende kunst en antiek. In dit kwartier hebben zich meerdere antiquairs en galeries gevestigd. De naam ‘Spiegelkwartier’ is bedacht door de in glas gespecialiseerde antiquair Frides Laméris, die ook een van de oprichters was van de nog altijd bestaande Vereniging Spiegelkwartier. In het Spiegelkwartier vindt u meer dan 80 gespecialiseerde kunst- en antiekwinkels.Overal worden zeldzame kunst, verzamelobjecten en curiosa tentoongesteld. Het is een van de meest charmante wijken in de stad. Of u nu verzamelaar of liefhebber bent, er is veel te zien in de vele kunstgalerijen en sfeervolle antiekwinkeltjes, die zijn gevestigd in de historische panden aan de smalle straatjes.

Het Spiegelkwartier is al 80 jaar het hart van de nationale kunst- en antiekhandel en er heerst een vriendelijke en ontspannen sfeer. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar u zo’n verbazingwekkende grote en diverse hoeveelheid kunst en antiek zult vinden. Een paar keer per jaar wordt er open huis georganiseerd. Men kan dan komen genieten van de allernieuwste kunstartikelen of bijvoorbeeld een kijkje nemen in de nieuwigheden van de antiekwereld. Door diverse galerieën te bezoeken, neemt men een kijkje in de wereld van de kunstenaar.

U komt hier het volgende tegen:
– Antieke sculptures, meubelen, lampen, kroonluchters en kunstvoorwerpen
– Archeologische voorwerpen
– Art Nouveau, Art Deco, Impressionisme, Cobra
– Barometers, klokken, speeldozen
– Beeldhouwwerken, grafieken en schilderijen
– Glas, aardewerk, keramiek en Delfts blauw
– Nautische-, medische- en wetenschappelijke instrumenten
– Messing, koper en tin
– Oude meesters, prenten en tekeningen
– Textiel
– Zilver, sieraden en horloges

Ben je een verzamelaar van antiek of moderne kunst, dan is een bezoek aan het Spiegelkwartier absoluut de moeite waard. Bij het oversteken van de brug tegenover het Rijksmuseum kom je midden in het hart van de nationale kunst- en antikehandel terecht. In deze buurt tref je ook typische oude Hollandse huizen aan.

Op 2 minuten lopen van het Leidseplein ligt Parkeergarage ParkBee Nassaukade . Je betaalt hier veel minder dan bij het Leidseplein zelf.
Let wel op: in- en uitrijden en betalen kan alleen via de Gratis te downloaden app van Parkmobile