Tourist Information Netherlands

The Red Light District

De Wallen of de walletjes is een prostitutiegebied in het oudste deel van Amsterdam in de buurt Burgwallen Oude Zijde. Er wordt op ruim 300 werkplekken raamprostitutie bedreven. De buurt wordt in het Engels aangeduid met Red Light District, vanwege de rode lampen die traditioneel in de ramen van de sekswerkers branden. Het is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Amsterdam.
Het prostitutiegebied meet circa 250 × 250 meter en wordt begrensd door de Lange Niezel en Korte Niezel in het noorden, de Zeedijk / Nieuwmarkt in het oosten, de Koestraat / Sint Jansstraat in het zuiden en de Warmoesstraat in het westen. Het ruimdenkende Nederland staat niet alleen bekend om haar softe drugsbeleid, maar ook om haar tolerantie tegenover prostitutie. ‘De Wallen’ in Amsterdam is het bekendste ‘Red Light District’ van Nederland en bovendien de best bezochte halve kilometer ter wereld met de meeste monumenten, zoals de Oude Kerk uit de 14e eeuw. Rondom de kerk zijn enkele tientallen bordeelramen gevestigd.

Prostitutie vindt plaats in de Barndesteeg, Bethlehemsteeg, Bloedstraat, Dollebegijnensteeg, Enge Kerksteeg, Goldbergersteeg, Gordijnensteeg, Molensteeg, Monnikenstraat, Oudekerksplein, Oudekennissteeg, Oudezijds Achterburgwal, Oudezijds Voorburgwal, Sint Annendwarsstraat, Sint Annenstraat, Stoofsteeg en Trompettersteeg. Maar naast alle entertainment voor volwassenen, is de Wallen ook een buurt waar veel mensen wonen, studeren en werken. Behalve bekende coffeeshops, seksshops en vrouwen achter de ramen zijn er een aantal andere bezienswaardigheden om heen te gaan, voor zowel overdag als ‘s avonds. Het gebied huisvest namelijk genoeg highligts om een bezoek aan te brengen. De rosse buurt is een must-see.

Museum of Prostitution is er hier één van. Bezoek het Prostitutiemuseum en alle geheimen van de Wallen worden onthuld. Luister naar verschillende verhalen, bekijk de verschillende werkkamers en vergeet aan het einde vooral niet de seksuele blunders van bezoekers te lezen op de Confession Wall. Een bezoek aan Red Light Secrets is niet compleet als u Museum of Prostitution niet bezocht hebt. Het is aan te raden deze tickets online vooraf te bestellen.

Gecombineerd met de eeuwen oude grachtenpanden en zijn lange geschiedenis, is de Wallen een unieke plek op de wereld die iedereen tenminste 1 keer in zijn leven moet bezoeken! In en om het Red Light District is een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden wat een langer verblijf in Amsterdam mogelijk maakt zodat u alle Highlights van Amsterdam kunt ontdekken!