Toeristen Informatie Drenthe

Drenthe is een provincie in Nederland, gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg grenst ze in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. De hoofdstad is Assen, ook wel bekend van de TT (Tourist Trophy) Assen. Dit is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen. Vanaf 2016 wordt de TT Assen gehouden op de laatste zondag in juni.

Drenthe is mooi, ruim en vol uitdaging. Prachtige Nationale Parken en natuur om te ontdekken. Er zijn drie nationale parken:

- Nationaal Park Drents-Friese Wold

- Nationaal Park Dwingelderveld

- Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentse Aa. 

Het dichtste fietspadennetwerk van Nederland brengt je op de mooiste plekken. In de uitgestrekte bossen en heide kun je urenlang wandelen. De attractieparken Drouwenerzand en Plopsa Indoor Coevorden zijn een paradijs voor kinderen. En kabouters en sprookjes komen tot leven in Sprookjeshof Zuidlaren en Kabouterland in Exloo. Er is zoveel te doen, dat je tijd tekort gaat komen.
Een bezoek aan Drenthe is niet compleet als je geen hunebed hebt gezien. Een hunebed is een ruim 5000 jaar oude stenen grafmonument, waarin gedurende de prehistorie mensen in werden begraven. Het Drentse Landschap beheert 22 provinciale hunebedden. Tegenwoordig vinden we ze nog vooral terug in Drenthe, veelal op de Hondsrug. In totaal zijn er 52 bewaard gebleven in Drenthe.

Wilt u liever een cultureel dagje uit? Drenthe bied een tal van mogelijkheden. Er zijn een genoeg museums die zeker de moeite waard zijn te bezoeken. Herinneringscentrum Kamp Westerbork is zón museum. Hier word de geschiedenis van Kamp Westerbork verteld. Het museum ligt aan de weg Oosthalen, zo'n drie kilometer van het voormalig kampterrein. Bij het voormalig kampterrein zelf is vanwege radiotelescopen geen gemotoriseerd verkeer en bebouwing toegestaan. Er rijdt een pendelbus tussen het bezoekerscentrum en het kampterrein en er is een educatieve wandelroute aangebracht tussen de locaties.
Al deze bezienswaardigheden kunt u beleven als u verblijft in één van de door ons geselecteerde vakantiewoningen, campings, bungalowparken of hotels in Drenthe. Deze vakantieaccommodaties zijn al een belevening op zichzelf!