Toeristen Informatie Nederland

Gratis camperplaatsen

Gratis camperplaatsen in Nederland

Wie met een camper door Europa reist weet wel dat je in veel landen op gratis camperplaatsen kunt staan met je camper of mag wildkamperen. De meeste camperaars zijn in het bezit van de camperplaatsen-gids waarin een compleet overzicht met 9.000 gecontroleerde camperplaatsen én meer dan 3.600 geïnspecteerde campings waar u in het laagseizoen voordelig kunt overnachten staat. In Nederland is wildkamperen echter verboden. Nederland heeft wel talloze camperplaatsen maar door het grote aanbod is het vaak moeilijk kiezen. Op bijna alle vakantieparken in Nederland is er wel een camperplaats beschikbaar. Dit is ideaal voor een campervakantie met kinderen! De grotere campings hanteren zelfs speciale tarieven voor camperliefhebbers. Op vakantie met de camper, geeft een heerlijk vrij gevoel. Per dag bekijken of u op uw camperplaats blijft of doorreist naar de volgende camping op een mooie plek in het land. Het bezit van een camper opent nieuwe werelden. Bij slecht weer zit u zonder inpakken en opruimen in ‘no time’ een paar kilometer zuidelijker. Langdurig overwinteren doet u nooit meer op een vaste plaats, want voor echte avonturiers wachten camperplaatsen met magnifiek uitzicht op de meest bizarre locaties. In Nederland zijn er zat camperplaatsen en campings te vinden waar u voor een paar euro kunt overnachten, maar er zijn ook genoeg gratis camperplaatsen. U moet ze alleen wel weten te vinden. Een echte Nederlander wil tenslotte nooit teveel betalen. Belangrijk om te onthouden: gratis camperplaatsen beschikken vaak niet over voorzieningen als stroom en water of afvalcontainers. Ook een loosplaats is hier niet altijd aanwezig. Gelukkig zijn de meeste camperaars zelfvoorzienend en daarom selecteren wij per provincie de gratis camperplaatsen:

Gratis camperplaatsen in Noord-Holland

– Kaasboerderij Simonehoeve – Katwoude/Volendam

Prima plek voor een overnachting vlak bij Volendam. Eenvoudige plaats zonder voorzieningen m.u.v. toilet en water tijdens openingstijden. Leuke gratis rondleiding door kaasboerderij en klompenmakerij. Met proeverijen van kaas, koekjes en Simonehoeve vruchtenwijn. De Simonehoeve verkoopt heerlijke boerenkazen, klompen en souvenirs.

Kaasboerderij Simonehoeve Camperplaats in [Katwoude / Noord-Holland / Waterland / Nederland] ∞ Campercontact

– Sportcentrum De Biezem – Laren

Geen voorzieningen, prima plaats om te staan, prachtig bos, mooie uitvalsbasis voor het Gooi, lekker zwembad + sauna om te toeven. Er kunnen hangjongeren zijn die eventueel overlast zouden kunnen veroorzaken.

– Parking De Wijzend – Opmeer

Een rustige plaats zonder voorzieningen, dorp op loopafstand. Verharde plaatsen. Max 3 dagen gratis staan. U kunt hier genieten met de kano of wandelen / fietsen. Supermarkt op loopafstand.

– Eetcafé, Partyservice ‘t Fortuin – Wervershoof

Mooie camperplaats zonder stroom. Af en toe rolt de eigenaar een stroomkabel uit! Geopend van woensdag t/m zondag vanaf 16.00 uur – camperplaats voorafgaand reserveren – het nuttigen van een maaltijd in het eetcafé wordt op prijs gesteld.  Ideaal om met de fiets de omgeving te verkennen en / of een rondje Hoorn, Medemblik, Enkhuizen met de museum tram en boot te doen.

– Eetcafé Les Deux Ponts – Oudendijk

Midden in het rustieke dorpje Oudendijk NH (Gemeente Koggenland) vindt u de camperplaats bij eetcafé Les Deux Ponts. Bij gebruik van maaltijd is overnachting met de camper gratis. Gelegen in een prachtig stukje Noord-Hollands polderlandschap, als knooppunt in diverse wandel, boot, kano, skate/skeeler en fietstochten. Naast uw koffiestop, kunt u hier terecht voor een lunch en gewoon “lekker eten”.
Terrein: Verhard/gras. Geen voorzieningen. 

– Pannenkoekenhuis Ootje Konkel – Scharwoude

Mooie verharde locatie aan de IJsselmeerdijk en naast een geiten/schapen boerderij. Restaurantbezoek gewenst, heerlijke pannekoeken. Zeer kindvriendelijk. Honden toegestaan.

-> Meer camperplaatsen in Noord-Holland 

-> Meer campings in Noord-Holland 

 

Gratis camperplaatsen in Zuid-Holland

– Parking Strandboulevard Rechtestraat– Hoek van Holland

Camperplaatsen in de keerlus van de Strandboulevard – gelegen nabij wandelpad door de duinen naar zee – centrum 2km Een heerlijke plek om even lekker te wandelen in de duinen en over het strand. max camperlengen 12 meter. Honden toegestaan.

– Parking Deltabrug – Vlaardingen

De parking is gelegen bij de naast de spoorlijn . Hierdoor kan het nachts onrustig zijn. Er is een restaurants en snackbar nabij 50m, een supermarkt nabij 100m  eb het VVV en Visserijmuseum nabij 250m. Het centrum is vlakbij. Er zijn goede fietsmogelijkheden richting Rotterdam en langs de Nieuwe Waterweg. Honden toegestaan.

Camperlocatie Emmaboulevard Camperplaats in [Hoek van Holland / Zuid-Holland / Rotterdam / Nederland] ∞ Campercontact 

– Parking Oude Maas – Spijkenisse

Fijne rustige plek met uitzicht op de boten. grasveld achter de camper waar je heerlijk kunt relaxen. Honden toegestaan. 

– Parking De Vosse – Hillegom

 Drie verharde camperplaatsen gelegen nabij het zwembad. max camperlengte 8 meter. Honden toegestaan. Max verblijfsduur 4 dagen.

-> Meer camperplaatsen in Zuid-Holland 

->Meer campings in Zuid-Holland

 

Gratis camperplaatsen in Zeeland

Parking Kloosterzande – Hulst

Verharde ondergrond en vuilnisbak aanwezig op het terrein naast de boogschietvereniging en Scouting. Maximale verblijfsduur 72 uur. Strand op de fiets makkelijk te bereiken. Honden toegestaan.

– Parking Kanaaleiland – Terneuzen

De camper locatie is gelegen bij de jachthaven naast woonhuis van havenmeester. Het centrum ligt ongeveer op 500m.
Geen voorzieningen. Lengte campers is onbeperkt. Honden toegestaan.

– Restaurant De Caisson – Kapelle

 Grote verharden parking bij restaurant. Maaltijd verplicht. Nacht kan onrustig zijn vanwege het verkeer. max verblijfduur 24 h.

– Parking Vogelwaarde – Vogelwaarde

Deze rustige verharde parking is gelegen bij een basisschool en sportcomplex voor voetbal/tennis. Maximalen verblijfsduur 72 uur. Honden zijn toegestaan.

– Camperparkeerplaats Hansweert – Hansweert

De parking is speciaal voor campers. Mooie locatie met vuilcontainer. Er zijn verder geen voorzieningen zoals elektriciteit, water en vuilwaterafvoer aanwezig op de gemeentelijke camperplaats. Er is ruimte voor max. 5 plaatsen. De max. camperlengte is 6m. Max. verblijfsduur: 72 uur Het gehele jaar geopend. Honden toegestaan.

-> Meer camperplaatsen in Zeeland 

-> Meer campings in Zeeland

 

Gratis camperplaatsen in Noord-Brabant 

– Restaurant De Ark – Maarheeze

Tien verharde plaatsen bij het restaurant. Een maaltijd is verplicht. Het terrein is verplicht en stroom en water is gratis. Honden zijn toegestaan.

– Restaurant De Wekker – Reusel

Rustige grote CP achter duur restaurant met grind en een stukje gras. 2 gratis elektra aansluitingen, gratis water tap punt. Dichtbij het centrum. Verblijfsduur onbeperkt, Honden toegestaan. 

– Bistro De Brouwketel – Escharen

Gewoon een goede camperplaats, water kunt u wel innemen maar verder geen faciliteiten. Restaurant is uitstekend en niet duur. Mooie omgeving om te fietsen en te wandelen. Authentieke stadje Grave op fietsafstand.

– Camperplaats Parking Gerardusplein – Gemert

Deze verharde camper locatie is gelegen in het centrum met een maximale doorrijhoogte van 280cm. De CP heeft een vuilnisbakje maar meer niet. Maximale camperlengte is onbeperkt. Maximale verblijfsduur 24 uur.

– Carpoolplaats de Wilg – Best

De parking is gelegen bij de op- en afrit van de A2. Ondanks toch een rustige plek. Er is een prullenbak aanwezig. Maximale verblijfsduur 24 uur. Max camperlengte 7 meter. Honden zijn toegestaan.

-> Meer camperplaatsen in Noord-Brabant 

-> Meer campings in Noord-Brabant

 

Gratis camperplaatsen in Utrecht

– Parking Ontspanningsweg – Mijdrecht

De camperplaatsen zijn gelegen bij zwembad Veenweidebad – inrit Vermogenweg. Mogelijk verkeerslawaai – Op donderdag markt – Vinkeveense Plassen 5km – centrum 300m 

– Camperplaats Restaurant 3 Zussen – Rhenen

De verharde camperplaatsen liggen aan de rondweg. Maximale verblijfsduur is onbeperkt. Honden toegestaan. Bewaakt terrein.

– Parking Club O Four – Woerden

De camperplaats is de parkeerplaats van een voormalige dansclub gelegen naast het spoor, drukke weg en een natuurgebied. De hekken die de parkeerplaats afsluiten zijn nog aanwezig en kunnen dicht. Er zijn ondergrondse vuilcontainers in de buurt.

– Camperplaats Statenland – Oudewater

Deze locatie is gelegen aan de voet van de Hollandse IJsseldijk. Er is een vuilnisbak aanwezig. Max. camperlengte onbeperkt. Maximale verblijfsduur 72 uur. Honden toegestaan.

– Camperplaats Sauna De Heuvelrug – Veenendaal

Sauna De Heuvelrug in Veenendaal is een camperplaats, mits gebruik maken van de sauna. Direct aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug dus ook nog eens een mooie wandel- en/of fiets gelegenheid. Maximale verblijfsduur onbeperkt. Max camperlente 7 meter. Honden toegestaan.

-> Meer camperplaatsen in Utrecht 

-> Meer campings in Utrecht

 

Gratis camperplaatsen in Flevoland

– Parking De Orchideeënhoeve – Luttelgeest

Gratis camperplaats en gratis stroom. Er is een toilethuis verderop gelegen camping terrein, dit is wel in slechte staat.
Max camperlengte onbeperkt. Honden toegestaan.

– Camperplaats Houtribslag – Lelystad

Camperplaatsen zijn gelegen bij strand Houtribhoek dichtbij jachthaven. Honden toegestaan. Op 3 km vanaf de camperplaats ligt hondenstrand Zuigerplasbos. Het Zuigerplasbos bestaat uit 290 hectare bosgebied en een klein meertje. Hier mogen de honden het hele jaar door loslopen. De omvang van het losloopgebied staat op de borden bij de ingangen van het park.

– Parking Zandexploitatie – Dronten

De parking zonder voorzieningen is gelegen naast het bedrijventerrein. De plekken in lengterichting zijn vlak, de insteekvakken lopen iets af. Goede locatie, wel weinig beschutting tegen wind en verkeersgeluid (maar de weg is rustig). Honden toegestaan. Ondergrond is gras. Max camperlengte 8 meter.

Camperplaatsen | Parking zandexploitatie

-> Meer camperplaatsen in Flevoland 

-> Meer campings in Flevoland

 

Gratis camperplaatsen in Friesland

– Parking Langweer – Boornzwaag

De camper locatie is gelegen tegenover de brandweerkazerne -vlak bij Langwarder Wielen. Vooraf bij de havenmeester melden. Honden toegestaan. Max camperlengte 9 meter. Max verblijfsduur 72 uur.

– Camperplaats bij Familie Abma – Workum

Deze camper locatie is bij boerderij aan het water. De plaatsen op het veld hebben een verharde ondergrond. Alle gebruik, ook electra is hier mogelijk, tegen een vrijwillige bijdrage. Honden toegestaan.

– Parking Gauke Boelensstraat – Drachten

De verharde camperplaatsen liggen op de parking van VV Drachten en zijn te bereiken vanaf de A7 [afslag centrum]. In winterperiode zou u mogelijk hinder kunnen hebben van bladafval. De  supermarkt ligt op 500m, en het centrum op 600m. Honden zijn toegestaan. Vuilnisbak aanwezig.

Parking Gauke Boelensstraat Camperplaats in [Drachten / Friesland / Smallingerland / Nederland] ∞ Campercontact

– Camperplaats Restaurant Hof van de Koning – Heerenveen

Prima verharde camperplaatsen langs de snelweg A32. De camperplaats is ook bereikbaar via de Parkweg: die loopt langs de parkeerplaats.
Er is 1 stroomaansluiting aanwezig. max camperlengte onbeperkt. Honden toegestaan.

-> Meer camperplaatsen in Friesland 

-> Meer campings in Friesland

 

Gratis camperplaatsen in Groningen

– Camperplaats Hotel Restaurant Aduard – Aduard

Prima gratis overnachtingsplek. 3 plaatsen beschikbaar. Stopcontact tussen de struiken aan de lantaarnpaal. Maximale verblijfsduur onbeperkt. Honden toegestaan. Max camperlengte 8 meter.

– Parking Paterswoldsemeer – Haren

De verharde camperplaatsen liggen aan de zuidoever van het Paterswoldsemeer. Er is een mogelijkheid afvalwater en toilet te legen. Verder geen voorzieningen. Max camperlengte 10 meter. Honden toegestaan.

– Dorpshuis ‘t Kompas – Lutjegast

 Camperplaats is plaats achter het dorpshuis. Verblijfsduur onbeperkt. Honden toegestaan. De bakker in het dorp is op vrijdag en zaterdag geopend. Abel Tasman kabinet om de hoek.

-> Meer camperplaatsen in Groningen 

-> Meer campings in Groningen

 

Gratis camperplaatsen in Drenthe

– Camperplaats Restaurant Norgerhout – Norg

Deze verharde locatie ligt bij het restaurant aan de N373 en naast het oude oerbos “Het Norgerholt” – Een diner is gewenst. Op maandag en dinsdag gesloten. max camperlengte onbeperkt. Honden toegestaan. max verblijfduur 48 uur.

 Restaurant Meursinge – Westerbork

De verharde camperplaatsen zonder faciliteiten liggen achter een restaurant. Een diner is verplicht. Rustig in een mooie omgeving. Honden toegestaan. Maximale verblijfduur onbeperkt.

-> Meer camperplaatsen in Drenthe

-> Meer campings in Drenthe

 

Gratis camperplaatsen in Overijssel

– Parking Sporthal De Uutvlog – Deventer

Rustige plek bij sporthal en sportvelden. Er is plaats voor 2 campers op loopafstand van centrum met goede bakker en slager. Volg de borden Sportcentrum via de Sportlaan om bij de camperplaatsen te komen.
Maximale verblijfsduur 48 uur. Honden toegestaan. Max. camperlengte onbeperkt.

– Bistro/restaurant De Zoeke – Denekamp

De verharde rolstoelvriendelijke camper locatie zonder voorzieningen is gelegen bij het restaurant in het buitengebied van Denekamp. Een maaltijd is verplicht. Honden toegestaan. Maximale verblijfsduur 24 uur. Max camperlengte onbeperkt.

– Camperplaats Henk Pen Caravans en Kampeerauto’s – Haaksbergen

De gratis camper locatie is gelegen bij een camperdealer. Gratis elektra en toilet als de winkel open is. Helaas geen prullenbak of andere voorzieningen. Max verblijfsduur 24 uur.

– Camperplaats Café Restaurant Ripperda – Olst

Rustige en mooie camperplek met een mooi uitzicht. Een consumptie is gewenst. Honden toegestaan. Max camperlengte 10 meter. Onbeperkte verblijfsduur.

– Parking de Vlaskoel – Tubbergen

De camperplaatsen liggen op het parkeerterrein van zwembad/sportvelden. Maximale verblijfsduur 72 uur. Rolstoelvriendelijk en honden welkom. Maximale camperlengte 8 meter.

-> Meer camperplaatsen in Overijssel

-> meer campings in Overijssel

 

Gratis camperplaatsen in Gelderland

– Camperplaats Grand café De Korenmolen – Eerbee 

De verharde parking ligt bij het grand-café aan de rand van het Veluws massie op de 2de parking achter bij de oliemolen en bos. Tijdens openingstijden gebruik toilet. Maximale verblijfsduur onbeperkt. Honden toegestaan.

Cafe De Korenmolen bij de watermolen in Eerbeek photo - Hans Wortel photos at pbase.com

– Camperplaats Camper-tuINN – Oosterwolde

De enige camperplaats ligt achter een huis in de boomgaard. Het is  een exclusieve camperplek met rust en natuur. U heeft uitzicht op de weilanden, scharrelende kippen rond de camper en kakelverse eitjes bij het ontbijt. In de boomgaard staat een houten picknick tafel en zitje achterin. Het is 500 meter lopen naar het Zuiderzeepad (LAW8). Indien gewenst kunt u gebruik maken van het tuinhuis, met douche/wc, elektriciteit en binnen een gezellige hang plek. Honden toegestaan. Maximale verblijfsduur 72 uur.

– Camperplaats Kasteel Doornenburg – Doornenburg

De verharde camperplaats is goed voor een overnachting en om het kasteel te bekijken. Blokken nodig. Maximale verblijfsduur 72 uur. Honden toegestaan. Goede wandelmogelijkheden.

-> Meer camperplaatsen in Gelderland

-> Meer campings in Gelderland

 

Gratis camperplaatsen in Limburg

– Camperplaats Chauffeurscafé De Pleisterplaats – Kessel

Parking bij chauffeurscafé vanaf de A2 afslag Maaseik, de N273 op richting Venlo (Napoleonsbaan) – en dan doorrijden tot aan de verkeerslichten – inrit parking aan de Lanterdweg. Consumptie gewenst. Honden toegestaan. Rolstoelvriendelijk. Maximale verblijfsduur onbeperkt.

– Camperplaats Old Inn-Bar&Kitchen – Ottersum

Basic camperplaats ofwel parkeerplaats bij restaurant. Een consumptie wordt op prijs gesteld . Er is een invalidentoilet. Maximale camperlengte 10 meter. Maximale verblijfsduur 72 uur. Honden toegestaan mits aangelijnd.

– Camperplaats A2 Campeer-Centrum – Gronsveld

Verharde camperplaatsen maar graag vooraf bellen, overnachten van 18-10u. Rijd via A2, afslag 56 Gronsveld, i.v.m. lage viaducten vanuit dorp naar industrieterrein tot Nora, hier links – winkel en werkplaats. maximale verblijfsduur 12 uur. Honden toegestaan.

– Camperplaats Hotel Brasserie Lakerhof – Ohé en Laak

Locatie is bij restaurant-brasserie. Vlak bij de Maas en het pontje naar België. Dichtbij een ijssalon. Een diner tijdens openingstijden [do gesloten] is verplicht! Max. camperlengte 10 meter. Honden toegestaan. Maximale verblijfsduur 48 uur.

 – Meer camperplaatsen in limburg

 – Meer campings in limburg