Toeristen Informatie Nederland

Gezellig winkelen in Amsterdam. Steeds meer Nederlanders en toeristen zijn te vinden in het centrum vol bekende ketens, de duurdere PC Hooftstraat of de iets minder bekende boetiekjes in de Negen Straatjes. We hebben de gezelligste plekken om te winkelen in Amsterdam op een rijtje gezet.

Vijf keer winkelen in Amsterdam

Vooral op de Kalverstraat en Nieuwedijk zijn veel winkels te vinden. De openingstijden kunnen verschillen. Wie meer luxe wil, kan naar de PC Hooftstraat. De sfeervolle hippe boetiekjes zijn te vinden in de Negen Straatjes. Ook rommelmarkten zijn er genoeg te vinden, bijvoorbeeld op het Waterlooplein of overdekt in de IJhallen.

Winkelen in het centrum

In het centrum vindt men de meeste winkels. Het centrum is vanaf het Centraal Station eenvoudig te bereiken. Men vindt er grote ketens zoals H&M en de Bijenkorf. In veel gevallen zijn de producten in deze winkels iets hoger geprijsd. Voor een kleinere portemonnee is de Klaverstraat een goede optie.

Winkelen in de PC Hooftstraat

De PC Hooftstraat is de bekendste en duurste straat van Amsterdam. Je vindt er luxe winkelketens zoals Louis Vuitton of Dolce & Gabbana. Het is de straat waar de meeste internationale toeristen een bezoekje brengen. Niet voor de kleine portemonnee.

Winkelen in de Negen Straatjes

De Negen Straatjes in Amsterdam zijn steeds bekender geworden. De Negen Straatjes vind je in de buurt van de Jordaan en er zijn veel monumenten en hippe boetiekjes te vinden. Er zijn juist geen grote ketens te vinden, maar wel veel shops die vintage producten aanbieden.

Winkelen op het Waterlooplein

Op het Waterlooplein is er vrijwel iedere dag vlooienmarkt. Je vindt er tweedehands kleding, antiek en andere tweedehands producten. Vaak zijn er ook nieuwe producten te vinden, die door de stalhouder zelf gemaakt zijn. Al sinds 1885 is het Waterlooplein een begrip.

Overdekt winkelen in de IJhallen

Gezellig overdekt winkelen? Dat kan bij de IJhallen in Amsterdam. Het is de grootste overdekte vlooienmarkt van Europa. Je vindt er veel koopjes en gezelligheid. Bovendien is het mogelijk zelf met een kraampje in de IJhallen te gaan staan. Bijvoorbeeld om oude kleding of andere producten te verkopen.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie