Toeristen Informatie Nederland

Gezellig winkelen in Amsterdam. Steeds meer Nederlanders en toeristen zijn te vinden in het centrum vol bekende ketens, de duurdere PC Hooftstraat of de iets minder bekende boetiekjes in de Negen Straatjes. We hebben de gezelligste plekken om te winkelen in Amsterdam op een rijtje gezet.

Vijf keer winkelen in Amsterdam

Vooral op de Kalverstraat en Nieuwedijk zijn veel winkels te vinden. De openingstijden kunnen verschillen. Wie meer luxe wil, kan naar de PC Hooftstraat. De sfeervolle hippe boetiekjes zijn te vinden in de Negen Straatjes. Ook rommelmarkten zijn er genoeg te vinden, bijvoorbeeld op het Waterlooplein of overdekt in de IJhallen.

Winkelen in het centrum

In het centrum vindt men de meeste winkels. Het centrum is vanaf het Centraal Station eenvoudig te bereiken. Men vindt er grote ketens zoals H&M en de Bijenkorf. In veel gevallen zijn de producten in deze winkels iets hoger geprijsd. Voor een kleinere portemonnee is de Klaverstraat een goede optie.

Winkelen in de PC Hooftstraat

De PC Hooftstraat is de bekendste en duurste straat van Amsterdam. Je vindt er luxe winkelketens zoals Louis Vuitton of Dolce & Gabbana. Het is de straat waar de meeste internationale toeristen een bezoekje brengen. Niet voor de kleine portemonnee.

Winkelen in de Negen Straatjes

De Negen Straatjes in Amsterdam zijn steeds bekender geworden. De Negen Straatjes vind je in de buurt van de Jordaan en er zijn veel monumenten en hippe boetiekjes te vinden. Er zijn juist geen grote ketens te vinden, maar wel veel shops die vintage producten aanbieden.

Winkelen op het Waterlooplein

Op het Waterlooplein is er vrijwel iedere dag vlooienmarkt. Je vindt er tweedehands kleding, antiek en andere tweedehands producten. Vaak zijn er ook nieuwe producten te vinden, die door de stalhouder zelf gemaakt zijn. Al sinds 1885 is het Waterlooplein een begrip.

Overdekt winkelen in de IJhallen

Gezellig overdekt winkelen? Dat kan bij de IJhallen in Amsterdam. Het is de grootste overdekte vlooienmarkt van Europa. Je vindt er veel koopjes en gezelligheid. Bovendien is het mogelijk zelf met een kraampje in de IJhallen te gaan staan. Bijvoorbeeld om oude kleding of andere producten te verkopen.

Andere blogs

Someren in beeld

Wat is er te doen in Someren? In deze blog leuke uitjes in Someren en mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant.

Meer informatie

Arcen Bruist!

Arcen is een zeer toeristisch dorp gelegen in de gemeente Venlo. Er is van alles te doen en te zien. In deze blog de hoogtepunten.

Meer informatie

Campings met viswater

Campings in Nederland met viswater. Welke camping in Nederland zijn viscampings. Gooi je hengel uit op een viscamping. In deze blog enkel tips.

Meer informatie