Toeristen Informatie Nederland

Amsterdam is de hoofdstad van ons land en de grootste toeristenpleister voor buitenlandse toeristen. De stad bruist en dat is op iedere hoek van de straat te merken. Het leven gaat 24/7 door, je vindt er de lekkerste restaurants en daarnaast zijn er veel mooie plekken die je gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Amsterdam. Je kan er dagenlang over doen om alles te zien, maar de belangrijkste bezienswaardigheden kan je in een weekendje wel bezoeken. Wat zijn nou de mooiste bezienswaardigheden van de stad en waarom is overnachten zo leuk? Je leest het in dit artikel over Amsterdam: 

Belangrijkste bezienswaardigheden Amsterdam: 

Zoals gezegd beschikt Amsterdam over vele bezienswaardigheden. De stad heeft een enorme ontwikkeling gemaakt tijdens de Gouden Eeuw van 1600-1700 en dat is nog steeds te merken aan de uitstraling van bijvoorbeeld de grachten en enkele musea. Toch zijn er een aantal trekpleisters die bovenaan de lijstjes staan van toeristen die ze perse gezien willen hebben. Dit zijn onder andere de volgende: 

  • Anne Frank Huis 

  • Rijksmuseum 

  • De Wallen 

  • Vondelpark 

  • Stedelijk museum met moderne kunst 

Voor een heerlijk diner of het bruisende nachtleven van Amsterdam ga je naar de bekende plekken zoals het centrum, Leidseplein, Museumplein of Rembrandtplein. Hier vind je altijd feestjes en heb je gegarandeerd leuke eettentjes. Dit zijn ook de drukste regio’s van de stad waar je de meeste toeristen zal vinden. 

Waarom overnachten in Amsterdam? 

Een simpel antwoord op deze vraag: de pracht van Amsterdam zie je niet in 1 dag, dus we raden je aan om minimaal 1 nachtje te verblijven in de stad en zo rustig de stad te verkennen. Daarnaast is het nachtleven ontzettend leuk en moet je dit een keer meegemaakt hebben. Amsterdam is een stad die met weinig andere te vergelijken is en daarom moet je genieten van de tijd die je hebt. 

De meeste mensen hebben alleen de angst dat ze een groot vermogen kwijt zijn aan alleen de overnachting. Het klopt dat de prijzen in Amsterdam vergeleken met de rest van Nederland erg hoog zijn, maar ook zijn er voldoende goedkope hotels in Amsterdam waar je kan verblijven.

Welke goedkope hotels in Amsterdam zijn er? 

Het verschil in prijzen is gigantisch in Amsterdam en daarom schrikt het vaak af om te overnachten. Om je een beter inzicht te geven in de mogelijkheden zetten we hieronder 5 hotels waar je relatief goedkoop kan overnachten in Amsterdam: 

  • Postillion Hotel Amsterdam

  • Olympic Hotel

  • The Manor Amsterdam

  • WestCors Fashion Hotel Amsterdam

  • Inntel Hotels Amsterdam Centre 

Nog steeds willen we je waarschuwen dat deze prijzen een stuk duurder zijn dan andere steden in het land, maar we willen je voornamelijk benadrukken dat deze hotels goedkoop zijn in vergelijking met andere hotels in Amsterdam. De goedkoopste opties in Amsterdam zijn voor jou uitgezocht en we hopen dat je hierdoor een betaalbare en leuke tijd kan beleven in de hoofdstad van ons land.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie