Toeristen Informatie Nederland

We staan er niet altijd bij stil, maar een doorlopende reisverzekering kan enorm voordelig zijn voor mensen die regelmatig op vakantie gaan of een weekendje weg. Daarbij maakt het niet uit of je nu drie weken op zomervakantie gaat naar de Spaanse zon of dat je regelmatig een weekendje weg gaat in eigen land. Een doorlopende reisverzekering zorgt er namelijk voor dat je gedurende het hele jaar verzekerd bent en dus niet bang hoeft te zijn dat bepaalde kosten voor eigen rekening komen. Daarbij is het ook vaak een stuk voordeliger, mits je natuurlijk regelmatig weggaat. Wanneer dit precies loont en waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten, vertellen we je nu.

Besparing op de kosten

Wanneer je kiest voor een doorlopende reisverzekering, dan is dit op lange termijn vaak een stuk voordeliger. Zo hoef je namelijk niet voor iedere vakantie of weekend weg een aparte reisverzekering af te sluiten, maar ben je gewoon het hele jaar verzekerd. Het enige waar je wel even naar moet kijken, is of je alleen binnen Europa bent verzekerd of ook daarbuiten. Vooral handig voor wanneer je ook regelmatig naar buiten de EU reist. Voor je er een afsluit is online een reisverzekering vergelijken om te kijken welke qua premie en dekking het meest gunstig is voor je, wel aan te raden. Bij een doorlopende reisverzekering kun je er vaak voor kiezen om dit maandelijks te laten afschrijven of gewoon in één keer te betalen voor de rest van het jaar.

De flexibiliteit om te gaan wanneer je wilt

Een doorlopende reisverzekering biedt ook een hoop flexibiliteit. Stel je voor dat je spontaan besluit om een weekendje weg te gaan of een last minute vakantie te boeken. Met een doorlopende verzekering hoef je je geen zorgen te maken over het regelen van een aparte reisverzekering. Je bent altijd automatisch gedekt, wat je meer vrijheid geeft om te genieten van je vakantie of weekendje weg, zonder dat je eerst alles moet uitzoeken om jezelf te verzekeren voor die paar dagen.

Dekking is vaak uitgebreider

Een ander groot voordeel van een doorlopende reisverzekering is de uitgebreide dekking die het biedt. In tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering, die vaak beperkte dekking biedt, kan een doorlopende verzekering je beschermen tegen allerlei onvoorziene gebeurtenissen, zoals annuleringen, verlies van bagage, medische kosten en ongevallen. Met een doorlopende reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over financiële tegenslagen tijdens je reis. Heb jij nu het gevoel dat dit ook voor jou een veel betere keuze is? Dan kun je online gemakkelijk en snel een doorlopende reisverzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt en de juiste dekking hebt die past bij het type vakantie of reis die jij maakt.

Gemak

Uiteindelijk kiezen we het liefst allemaal voor gemak. Dit is daarom ook direct een van de redenen waarom zo’n doorlopende reisverzekering zo interessant is. Je hoeft niet telkens opnieuw je gegevens in te vullen of premies te vergelijken wanneer je op reis gaat. Alles is al voor je geregeld.

Andere blogs

Mooi Marken

Ontdek het schiereiland Marken! Marken ademt de authentieke sfeer van vroeger in een oer-Hollandse omgeving, waar groen en water elkaar afwisselen.

Meer informatie

Winterkamperen

Winterkamperen in Nederland. Wat is winterkamperen en wat zijn de leukste wintercampings in Nederland. De leukste tips per provincie.

Meer informatie

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie