Toeristen Informatie Nederland

Een vestingstad is een stad die van de 15e tot de 18e eeuw versterkt werd door muren, wallen bastions en andere verdedigingswerken. Vestingstad Nijmegen is naast Maastricht, Voorburg en Heerlen een van de vier steden die de titel oudste stad van Nederland claimen. Vanaf de rivier de Waal gezien ligt de stad Nijmegen prachtig gelegen op heuvels. Het historische centrum biedt knusse straatjes met vele fraaie gebouwen zoals de Waagh uit 1612. Toch laat Nijmegen goed zien hoe oud en nieuw samen kunnen gaan.

Als studentenstad kent Nijmegen ook een levendig uitgaansleven daarom heeft de stad sinds 2010 ook een nachtburgemeester. De Hogeschool Arnhem / Nijmegen en de Universiteit zorgen voor veel studenten vanuit heel Nederland die in de late uurtjes het Nijmeegse nachtleven opzoeken. Vele (eet)cafés en restaurants bevinden zich aan de Grote Markt en het Koningsplein. Maar ook de Molenstraat is een belangrijke uitgaansstraat met onder meer een vestiging van de vroegere caféketen De Drie Gezusters. Menige jongeren komen dan ook in Nijmegen studeren vanwege het bruisende leven.

Nijmegen is vooral bekend van de Nijmeegse Vierdaagse. Wilt u hier een indruk van op doen? Loop, fiets of rijd dan de Nijmeegse Vierdaagse route. De Vierdaagse Route bezorgd u o.a. een bezoek aan Cuijk. Nijmegen, Malden, Molenhoek, Mook en Middelaar, en het mooie natuurgebied De Hatertse en Overasseltse Vennen. Als u deze route langsgaat dan slaat u drie vliegen in één klap; U komt door Gelderland, Noord-Brabant én Limburg!

Nijmegen is zoals u ziet niet in één dag te bezichtigen. Alleen voor het centrum van Nijmegen bent u al een dag kwijt. Boek daarom een hotel, vakantiewoning of camping in het Rijk van Nijmegen en verplaats u in het verleden van de oudste stad van het land. Geniet in één van de vele restaurants die dit gebied rijk is, bezoek een museum of kom gewoon heerlijk ontstressen. Nijmegen is  tevens een prima uitvalbasis om zowel Nijmegen als Gelderland te verkennen.

Nijmegen kent vele mooie bezienswaardigheden, die u het verhaal van de oudste stad van Nederland vertellen. Wandel door het Kronenburgpark, de oudste straat van Nederland of langs de pas vernieuwde Waalkade. Bezoek de Stevenskerk en het Mariënburgkapel en laat u verrassen door de mooie architectuur. Nijmegen wacht op u!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie