Toeristen Informatie Nederland

Op vakantie gaan is niet goedkoop, en al helemaal niet voor gezinnen met een klein budget. Er zijn gezinnen die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen, en waarvoor een paar dagen weg helaas niet haalbaar is. Gezinnen met kinderen zijn gebonden aan de schoolvakantie, en juist in deze periode is een vakantie vaak erg prijzig. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden om goedkoop op vakantie te kunnen gaan. Eerst even wat algemene tips:

 • Probeer (indien mogelijk) zoveel mogelijk buiten de schoolvakantie op vakantie te gaan.
 • Houd van alle vakantieaanbieders de lastminute aanbiedingen in de gaten.
 • Leden van de ANWB krijgen ledenvoordeel, pak die korting, en krijg voordeel op leuke trips en dagjes uit.
 • Geniet tijdens een vakantie van de gratis uitjes die in Nederland mogelijk zijn.
 • Zoek naar zo min mogelijk toeristische plaatsen, door de drukte zijn deze vaak veel duurder.
 • Neem zo veel mogelijk eigen etenswaren mee.
 • Houd acties, lastminute vakanties en aanbiedingen in de gaten.
 • Verre reizen zijn niet nodig, Nederland heeft vele mooie bestemmingen om te recreëren en hiermee bespaar je de reis.
 • Er zijn instanties die gezinnen op bijstandsniveau een paar onbezorgde dagen willen geven.

De Vakantiebank heeft namelijk als doel om mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Elke ouder wil toch zijn kind een onvergetelijke tijd geven. Mensen die op bijstandsniveau leven kunnen zich HIER aanmelden.  De voorwaarden hiervoor zijn:

 • Uw inkomsten zijn op of onder bijstandsniveau of u ontvangt leefgeld via bewind voering of schuldhulpverlening.
 • Er is geen uitzicht op vakantie en u bent de afgelopen drie jaar niet op vakantie geweest.
 • Geldig aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), in ieder geval voor de periode dat u een vakantieweek krijgt.

 

Stichting weekje weg heeft een gelijksoortig initiatief. Gezinnen ( éénouder ) die om financiële (en soms ook sociale) redenen niet op vakantie kunnen én wonen in één van de deelnemende gemeenten kunnen mee met Weekje Weg. Kinderen kunnen hier ook spelen met kinderen in een soortgelijke situatie. Zelfs het vervoer naar de accommodatie wordt hier geregeld.

Dit zijn enkele voorbeelden van instanties die mensen met een minimum inkomen willen helpen. Voor mensen die tussen wal en schip vallen en niet voor een gratis vakantie in aanmerking komen, zijn de volgende mogelijkheden zeker de moeite waard om gezinnen een leuke dag of vakantie te bezorgen:

 • Op vakantieveilingen worden vakanties en dagjes uit aangeboden. Deze zijn vaak door overige vakantiegangers geannuleerd en moeten dan weg. Neem hier eens een kijkje en bepaal zelf de prijs!
 • Voordeeluitjes biedt méér dan 7500+ arrangementen aan met uniek voordeel. Hier zijn leuke extra’s bij te verwachten, zoals bijvoorbeeld een diner, een welkomstdrankje, gratis gebruik van een eventueel aanwezige wellness ruimte of een entreekaartje voor een nabijgelegen pretpark of dierentuin. De arrangementen zijn vele malen goedkoper omdat de accommodatie in een bepaalde periode worden aangeboden.
 • Ticketveiling is dé veilingsite waar iedereen tegen een eigen prijs kan meebieden op een ruim aanbod aan tickets en producten. Op Ticketveiling worden tickets voor onder andere sauna’s, pretparken, dierentuinen, theater, musea, feesten en vakanties tegen opbod geveild.
 • Op Tripper zijn de leukste deals te vinden voor de beste prijs. Dagelijks wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe deals, zoals dierentuinen, pretparken, sauna’s, restaurants en meer. Naast tickets met korting biedt Tripper veelal een exclusief aanbod, bestaande uit deals die alleen op Tripper te verkrijgen zijn en/of Tripper biedt de deal met de hoogste korting en de beste voorwaarden aan. Denk hierbij aan Drievliet, Duinrell, Avontura, Duinen Zathe, Burgers’ Zoo, GaiaZoo, en meer.
 • Actie van de dag is een aanbieder die samen met pretparken, hotels, wellness-aanbieders, restaurants, reisaanbieders, en nog veel meer partners zorgen dat er scherpe aanbiedingen online staan! Vaak blijven er opties over die zij graag ingevuld willen zien, waardoor ze erg goedkoop weg gaan. Profiteer hiervan!
 • De NS geeft kortingen op de entree van een attractiepark als men reist met de trein. Hier bestel je een treinkaartje en entreekaartje in één keer tegen een gereduceerd tarief. Vaak vinden kinderen de treinreis al een ervaring op zich. Erg leuk om te doen.
 • Travedeal bied samengestelde arrangementen aan in binnen en buitenland. Wekelijks nieuwe spectaculaire Traveldeals, en voordelige acties.
 • Wat velen niet weten, is dat de HEMA vaak tickets met korting aanbied en in bepaalde periodes zelfs een goedkoop midweekje op een vakantiepark. Houd de tickets van de HEMA daarom in de gaten!

Andere blogs

Mooi Marken

Ontdek het schiereiland Marken! Marken ademt de authentieke sfeer van vroeger in een oer-Hollandse omgeving, waar groen en water elkaar afwisselen.

Meer informatie

Winterkamperen

Winterkamperen in Nederland. Wat is winterkamperen en wat zijn de leukste wintercampings in Nederland. De leukste tips per provincie.

Meer informatie

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie