Toeristen Informatie Nederland

Ben jij op zoek naar een verre vakantiebestemming waar je op de plaats van bestemming toch enigszins thuis lijkt te zijn? Dit is mogelijk! Nederland heeft een koloniaal verleden. Hierdoor zijn er meerdere landen die geografisch gezien ver verwijderd zijn van Nederland maar in gebruiken en doen toch vergelijkbaar zijn.

In dit artikel vertellen wij meer over de unieke vakantiebestemmingen Suriname, Curaçao en Sint-Maarten. Wij vertellen je alles over de leukste activiteiten, de mooiste bezienswaardigheden en gaan dieper in op de overeenkomsten én verschillen met Nederland!

Blijf je toch liever in Nederland? Ons kleine landje heeft in ieder geval genoeg te bieden. Een stedentrip in Amsterdam biedt meer dan voldoende vertier. Bekijk onze website voor meer informatie!

Suriname

Suriname is van 1667 tot 1954 bijna 300 jaar lang een kolonie van Nederland geweest. Vanaf 1954 was Suriname een land binnen het Nederlandse Koninkrijksverband en sinds 1975 is het land officieel onafhankelijk. De officiële- en voertaal is echter nog steeds Nederlands. Naast Nederlands wordt er ook Sranan of Sranantongo en in een aantal inheemse talen gesproken.

Suriname telt een kleine 600.000 inwoners waarvan ongeveer de helft in de hoofdstad Paramaribo woont. Het gros van het land is echter bedekt met prachtige tropische regenwouden. Daarnaast kent Suriname prachtige kustlijnen aan de Atlantische Oceaan. Hieronder vind je ons lijstje van niet te missen hotspots

  • Paramaribo – Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en telt een kleine 250.000 inwoners. De stad kan je heerlijk te voet verkennen. Haal bijvoorbeeld wat lekkers op de centrale markt en geniet langs de waterkant van je delicatessen. Voor wat cultuur raden we het Surinaams museum de Hindoebedevaart aan. Wil je het hele eiland verkennen? Dan is Paramaribo de perfect uitvalsbasis.
  • Brownsberg Natuurpark – Vanuit Paramaribo kan je eenvoudig een tripje maken naar de ongerepte natuur van Suriname. Een trip naar het Brownsberg Natuurpark hoort hierbij zeker op je lijstje te staan. Het natuurpark is rijk aan flora en fauna, hier kan je met gemak een dag genieten.
  • Bigi Pan Natuurreservaat – Ook het Bigi Pan Natuurreservaat is niet te vergeten. Bigi Pan is een groot meer (vertaald betekent het ook letterlijk “het grote meer”) en staat bekend om de vogeltrek. Hier strijken jaarlijks miljoenen vogels neer om te overwinteren, een zeer indrukwekkende gewaarwording.

Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee. Tot op heden behoort het eiland toe tot het Koninkrijk der Nederlanden en verkreeg in 1954 samen met de Nederlandse Antillen politieke autonomie.

Het eiland telt ongeveer 160.000 inwoners waarvan nagenoeg iedereen in de hoofdstad Willemstad woont. Willemstad kent enorm veel Nederlandse invloeden, alleen de architectuur heeft al genoeg Nederlandse invloeden om de stad het Amsterdam van het Westelijk halfrond te noemen.

  • Willemstad – Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en telt ruim 150.000 inwoners. Wie aan Willemstad denkt, denkt waarschijnlijk direct aan de kleurrijke huizen aan de Handelskade. Dit is dan ook een niet te missen locatie. Ga jij liever tannen en zwemmen? Dan kunnen wij Mambo Beach en de Blauwbaai aanraden. Op zoek naar een dagtrip? Het Curaçao Sea Aquaruim en de Dolphin Academy Curaçao bieden antwoord.
  • Klein Curaçao – Op ongeveer 25 kilometer afstand vind je Klein Curaçao. Dit is een klein onbewoond eilandje dat te bereiken is met een van de vele boottripjes. Het eiland staat bekend als een van de mooiste stranden ter wereld en is dus zeker de moeite waard.
  • Stranden – Naast Klein Curaçao biedt natuurlijk ook het hoofdeiland maar dan genoeg prachtige stranden. Heb jij geen zin in een boottrip maar wil je wel strandhangen? Bezoek dan Grote Knip en Playa Lagun.

Sint-Maarten

Sint-Maarten is net als Curaçao tot op heden onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Het Noordelijke deel behoort als Collectivé de Saint-Martin toe tot Frankrijk. Hierdoor zal je dus Nederlands, Frans als Engels voorbij horen komen.

Sint-Maarten telt een kleine 45.000 inwoners en heeft een totale oppervlakte van slechts 34km². De hoofdstad van het kleine eiland is Philipsburg en telt maar 2.000 inwoners. Toch is de stad wel degelijk de ‘motor’ van het eiland.

  • Maho Beach – Wie aan Sint-Maarten denk beeldt zich waarschijnlijk direct Maho Beach in. De naam zegt wellicht niet veel, de landen vliegtuigen die rakelings over het strand vliegen spreken boekdelen. Dit strand is al jarenlang een enorm populaire plek voor vliegtuigspotters en de bovenstaande afbeelding laat ook wel zien waarom.
  • Loterie Park – Loterie Park is een leuk avonturenpark gevestigd op de heuveltop van het Pic Paradis. De Loterie Farm is een privé natuurreservaat met prachtige natuurpaden langs mango, mahonie en gombobomen. Ook inheems dieren zoals de Greenback apen zijn te zien langs de wandelroutes. Een echte aanrader voor de wandelaars en natuurliefhebbers.
  • Stranden – Naast Maho Beach zijn er nog veel meer stranden waar je ook kan zonnen en zwemmen zonder overvliegende vliegtuigen. Mullet Bay Beach, Great Bay Beach en Cupecoy Beach zijn meer dan zeker een bezoek waard.

 

Ben jij overtuigd en wil je een vlucht boeken naar een van deze prachtige eilanden? Vergeet dan niet een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek te boeken. Via Vliegen en Parkeren kan je eenvoudig een parkeerplaats bij Schiphol reserveren. Ook het parkeeraanbod bij andere Nederlandse, Belgische, Duitse en Franse luchthavens is eenvoudig te vergelijken en direct te reserveren.

Welk eiland je ook kiest, je gaat hoe dan ook een droomreis beleven. Zoek jij liever wat stranden dicherbij huis? Overweeg dan eens een vakantie op een van de Waddeneilanden. Bekijk eens onze pagina over de Waddeneilanden voor meer informatie en inspiratie.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie