Toeristen Informatie Nederland

Vanwege het coronavirus is het deze zomer nog steeds behoorlijk ingewikkeld om te reizen, met name naar landen buiten de Europese Unie. Om toch onbezorgd van je welverdiende vrije dagen te kunnen genieten, is een vakantie in eigen land een goede optie. In dit artikel delen we enkele tips.

Tot rust komen in de natuur of op wijnreis door Limburg
Ons kleine Nederland heeft van alles te bieden voor het hele gezin. Van prachtige natuurgebieden om in te ontspannen tot de leukste steden waar je heerlijk kunt dineren.

Natuur
Nergens anders ter wereld vind je een vergelijkbaar natuurgebied en het staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We hebben het over de Waddeneilanden, met haar schitterende duinen, bijzondere bossen en uitgestrekte stranden. Hier ga je naartoe als je alle hectiek even achter je wil laten en helemaal één wil zijn met de natuur. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van wandel- of fietstochten en ook vogelspotters zijn hier aan het juiste adres. Als je even gelukt hebt kun je zelfs zeehonden spotten of wadlopen. In de zomermaanden is er een speciale veerdienst en kun je eilandhoppen, zonder eerst via het vasteland te reizen.
Voor natuurliefhebbers mag een bezoek aan Nationaal Park de Veluwe, gelegen in Gelderland, ook zeker niet ontbreken. Maak gebruik van het fietssysteem en geniet van de wonderschone natuur die Nederland te bieden heeft. Of huur een kano en ga op ontdekkingstocht door de Brabantse Biesbosch of het Nationale Park de Weerribben.

Wijnroute door Limburg
Zelfs voor de wijngaarden hoef je tegenwoordig niet meer helemaal naar Frankrijk. In Zuid-Limburg vind je verrassend veel wijngaarden en er loopt zelfs een heuse “Route des Vins”. Dit is een 10 kilometer lange wandelroute die je meeneemt langs 5 verschillende wijngaarden rondom Eys en Wahlwiller.

Roadtrip met een oldtimer
Niet alleen op de Route 66 kun je een fantastische roadtrip maken, maar ook in Nederland vind je de mooiste toeristische autoroutes. De ANWB heeft er een aantal voor je uitgestippeld. Huur een oldtimer om het nog net iets specialer te maken en doe tijdens je roadtrip de leukste steden van Nederland aan. Zoek van tevoren een restaurant uit voor een luxe diner of boek een hotel met sauna voor de nodige ontspanning.

Voor als naar het buitenland reizen wel weer mogelijk is
Als de coronapandemie eindelijk voorbij is, zullen veel mensen staan te springen om een verre reis te maken en een ander deel van de wereld te leren kennen. Houd er rekening mee dat er, ook na corona, aanvullende voorwaarden kunnen blijven gelden om een ander land te mogen betreden. Denk bijvoorbeeld aan een vaccinatiebewijs, een negatieve PCR-test of zelfs een verplichte borg en Covid-19-verzekering, zoals in het geval van Cambodja. Veel landen buiten de Europese Unie hanteerden al ver voor Covid-19 een visumbeleid. Het kan zijn dat steeds meer mensen een (elektronisch) visum gaan vereisen, om op die manier ongewenste reizigers te kunnen weren. Zo’n visum (of ESTA voor Amerika en eTA voor Canada) kan meestal gelukkig online worden aangevraagd. Kijk dus voordat je een verre reis boekt goed of je een visum nodig hebt!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie