Toeristen Informatie Nederland

Vakantiepark hier, vakantiepark daar… tegenwoordig zijn er heel vat parken uit de grond gestampt. Dat is zeker prettig voor iedereen die graag in eigen land op vakantie gaat. Echter, valt het te begrijpen dat een keuze maken tussen alle vakantieparken in Nederland best lastig kan zijn. Ze adverteren allemaal met dezelfde leuke faciliteiten, en onderscheiden zich nog minimaal van elkaar. Dan pakken we het anders aan: hieronder de top 3 provincies om te ontdekken. Dat betekent uit gaan van de omgeving, en dit keer niet wat het park te bieden heeft. Wellicht spannend, maar wie weet ontdek je wel veel meer wanneer je géén zwembad naast je huisje hebt.

Zeeland

strand, zand, zee: voor wie graag uitwaait is een vakantie naar Zeeland een dikke aanrader. Een aantal pareltjes in Zeeland die je gezien wilt hebben en de reden waarom:

1. Zeeuws Vlaanderen
Een vakantiehuis huren in Zeeuws-Vlaanderen: dat wordt een top vakantie. Waarom? Omdat, dit het onderste eiland van de provincie inhoudt. Dat betekent dat je naast het vieren van de strandvakantie, binnen no-time in het mooie België kan staan. Twee in een klap kan je wel zeggen.

2. Walcheren
Heel veel Noordzee: dat is de nummer 1 reden om naar Walcheren te gaan. Met Domburg als een van de oudste badplaatsen, kent Walcheren ook veel geschiedenis die je kunt komen ervaren tijdens een vakantie.

3. Schouwen-Duiveland
Vanaf hier bezoek je binnen een mum van tijd het Nationaal Park de Oosterschelde en de Grevelingen. Natuurliefhebbers zetten dit plekje op hun lijstje.

Limburg

Wie van stedelijke pracht houdt en een buitenlands gevoel wil ervaren op binnenlandse grond: voor jou is Limburg dé provincie voor een top vakantie. Een aantal plaatsen die het bezoeken zeker waard zijn:

1. Valkenburg
Grotten vol geschiedenis, prachtige ruïnes, kastelen en natuur: Valkenburg is een van die plekken die iedereen wel eens gezien moet hebben.

2. Maastricht
Een stad bruisend van leven. Vergeet niet de welbekende Maas die je kunt ontdekken of het Vrijthof waar terras na terras onveilig gemaakt kan worden.

3. Sittard
De op een-na oudste stad van Limburg. Sittard ligt vlakbij het stukje provincie waar je binnen 10 minuten van Duitsland door Limburg naar België kunt komen. Een buurland-all-inclusive vakantie kan je het noemen.

Gelderland

De grootste provincie van ons land: dat is Gelderland. Daarom ook zeker het ontdekken waard.

1. Hoenderloo
Natuurliefhebber opgelet: Hoenderloo ligt midden op de Veluwe.. dat betekent een vakantie vol wild spotten en frisse lucht inademen. Nog een plus puntje! Hoenderloo ligt tussen Arnhem en Apeldoorn in, dichtbij de mooie stad mocht je daar plezier van ervaren.

2. Otterlo
Otterlo noemt men ook wel het bruisende hart van de Veluwe. Wederom natuur, maar dit keer ook voor de kunstliefhebbers. In Otterlo staat namelijk het museum Kröller-Müller, van Van Gogh Schilderijen naar een prachtige beeldentuin. De moeite waard? Zeker!

3. Beekbergen
Een toeristische hotspot. Vanuit Beekbergen kan je alle kanten op. Dierentuin, Apenheul, Paleis Het Loo, De Veluwe.. Voor wie een actieve vakantie wil plannen is dit een juiste keuze!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie