Toeristen Informatie Nederland

In deze tijd is het nog fijner om toerist te zijn in eigen land. Lekker dichtbij huis genieten van de omgeving of een dagje naar een attractiepark. Er is voor ieder wat wils in Nederland. En wat neem je mee tijdens een uitje of vakantie? Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een zonnebril?

Bezoek de musea in eigen land

Walibi of de Efteling kennen we allemaal wel. Maar Nederland heeft ook veel musea die interessant zijn. Uit cijfers blijkt dat de grote musea in Amsterdam meer buitenlanders dan Nederlanders trekken. Logisch, want vakantiegangers zijn vaak meer gefocust op Nederlandse topattracties dan wij zelf. Maar het is ook zonde. In musea kan je veel leren over de geschiedenis van Nederland en meer komen te weten over de veelzijdige kunst in ons land. Een nadeel aan de musea is de lange rijen. Vooral de musea aan het Museumplein in Amsterdam hebben vaak lange rijen bij de ingang. Wees hier dus goed op voorbereid. Maar ook in de attractieparken kan het druk zijn. Zowel de Efteling als vele dierenparken hebben druktemeters in hun apps. Zo kan je vooraf de drukte goed inschatten.

Ga naar de toeristische bezienswaardigheden

Nederland kent vele populaire bezienswaardigheden waaronder de Zaanse Schans, Keukenhof en Giethoorn. De Zaanse Schans trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Bijna elke toerist komt uit het buitenland. Maar deze komen echt op bepaalde momenten langs. Wanneer het rustig is kan je dus als Nederlander deze bezienswaardigheid bezoeken. De Keukenhof trekt meer dan een miljoen bezoekers, maar is op maandag, dinsdag en woensdag rustiger dan op andere dagen. Maar er is ook een alternatief. Bezoek gewoon gratis de prachtige velden van de Bollenstreek en fiets bijvoorbeeld de Bollenstreekroute. Dat is een actieve bezigheid en ook nog eens gezond. Of ga naar de Zijpepolder in Noord-Holland, met schitterende bollenvelden, molens en oude boerderijen. Dan voel je je echt helemaal typisch Nederlands! Nog een optie is om naar Giethoorn te gaan. Een mooi gebied waar je een prachtige rondvaart kan maken. Of beklim de Dom in Utrecht. Maar doe alles wel veilig. Bescherm bijvoorbeeld je ogen met een zonnebril.

Kies voor een goede zonnebril

Neem je zonnebril lekker mee als je op pad gaat. Wanneer je deze draagt heb je minder kans op oogschade en kijk je scherper en comfortabeler rond als de zon schijnt. Op langere termijn kan UV-straling (zonlicht) schade aan het hoornvlies, ooglens en netvlies veroorzaken en versnelt het oogziekten zoals staar en maculadegeneratie (slijtage van het centrale gedeelte van het netvlies). Kies bijvoorbeeld voor een zonnebril heren of een zonnebril dames. Op die manier ben jij goed beschermd. Wist je ook dat de kleur glazen van een zonnebril bijdraagt aan je zicht? Zo verlies je door bruine of geel-groen getinte glazen minder contrast dan bij donkergrijze of blauwe glazen. Maak daarin dus een overwogen keuze voor jouw perfecte zonnebril. Wanneer je een fijne zonnebril draagt heb je een leuke uitje of vakantie en sta jij lekker te shinen!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie