Toeristen Informatie Nederland

Wanneer je Tanzania reizen wilt boeken, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van wat je allemaal wilt doen in dit land. Er is namelijk heel erg veel mogelijk en je zult een goede selectie moeten maken van de onderdelen die je wilt zien. Mits je enkele maanden op vakantie gaat, is het onmogelijk om alles te zien en daarom is het belangrijk om je favoriete bestemmingen in dit prachtige land van te voren te selecteren. In dit artikel vind je wat handige tips die je helpen bij het samenstellen van Tanzania reizen. Het grote voordeel van een dergelijke reis is dat je zelf in de hand hebt op wat voor een budget je de reis kunt maken.

De bestemmingen en Tanzania reizen

Omdat het land zo groot is, is het verstandig om een goede selectie te maken van de topattracties die je wilt bezoeken. Denk hierbij aan de Serengeti, de Kilimanjaro of de Ngorongoro. Let bij deze selectie niet alleen op welke bestemmingen je allemaal aanspreken maar ook op hoe deze bestemmingen zich tot elkaar verhouden binnen het land. Omdat het land namelijk zo enorm groot is, kan het zonde zijn als je twee dagen moet reizen voor een park, om de volgende dag weer terug te reizen. Zodra je jezelf bewust bent van de geografie van het land, kun je namelijk makkelijker een geschikte route uitstippelen. Ook kun je meten hoe ver de afstanden zin en of het mogelijk is om er met de auto heen te reizen of dat je een binnenlandse vlucht zult moeten boeken. Op die manier weet je dan ook zeker dat je een goed plan samen kunt stellen.

Aantal dagen en de overnachtingen

Omdat je voornamelijk met ruige natuur te maken hebt in Tanzania is het belangrijk om een goed beeld te hebben van hoeveel dagen je ergens blijft en waar je in die tijd zult overnachten In sommige gevallen kan het enorm gaaf zijn om gebruik te maken van een kamp in een pakt, maar in andere gevallen zit je liever in een goed bewaakt hotel. Zodra jij weet waar je wilt overnachten en hoe lang je ergens wilt blijven, kun je met een Tanzania reizen expert om te tafel gaan zitten om te kijken naar de mogelijkheden. Tanzania reizen kunnen heel duur worden als je voor allemaal vluchten, lange reizen en dure hotels kiest. Echter, zijn er ook betaalbare pakketten waarbij je voor een duizend euro per persoon voor een hele week door het land heen kunt trekken.

Safari of relaxen en cultuur?

Als je volledige Tanzania reizen wilt maken, kunnen cultuur en safaris niet ontbreken. Echter, als je vakantiedagen of het budget dit niet toelaten, kun je ook kiezen om bijvoorbeeld een dag een safari te doen in een park en vervolgens naar een all inclusive hotel op Zanzibar te vliegen waar je de overige dagen heerlijk kunt genieten van de rust en de cultuur. Op Zanzibar vind je namelijk heel veel prachtige plekken om te duiken of te snorkelen en ook kun je kiezen om te genieten van de prachtige hoofdstad of de kleinere dorpen in de omgeving.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie