Toeristen Informatie Nederland

De zomervakantie is alweer voorbij. De meeste mensen boekten een strandvakantie in het buitenland in de hoop op lekker weer en zomerse temperaturen. Echter, door de opwarming van de aarde is het ook in Nederland steeds langer en vaker mooi weer in de vakantie. Zelfs als de herfst al is begonnen genieten we in Nederland nog van lange zomerse dagen. Met als gevolg dat nu toch steeds meer toeristen in ons eigen kleine landje op vakantie gaan, zoekende naar zon en zee. Want met de hoge temperaturen kan men net zo goed van een strandvakantie in Nederland genieten. In Nederland zijn namelijk genoeg campings aan zee & strand. Maar waar bevinden zich de stranden in Nederland? Enkele stranden in Nederland uitgelicht:

Het strand van Cadzand

Cadzand is de meest zuidelijkste badplaats van Nederland. Dit 11 km lange zandstrand maakt deel uit van de Zeeuwse kust. Bij eb wandel je vanaf de stranden langs het Zwin Natuurreservaat naar de chique Belgische badplaats Knokke. Als de horeca geopend is, kun je er heerlijk eten en drinken. Zeeland staat bekend om de vele streekproducten zoals mosselen, oesters, en kreeft. Er zijn schitterende accommodaties te boeken waar toeristen kunnen verblijven om Zeeland te verkennen.

Het strand van Terschelling

Ook de Waddeneilanden van Nederland hebben prachtige stranden. Een 30 km lang strand is te vinden op het eiland Terschelling. Op het eiland zijn vijf strandopgangen. In de zomer is het uren vertoeven aan het strand waar men de hond kan uitlaten of kan paardrijden. Heerlijk voor gezinnen die op vakantie willen met de hond. Wadlopen en kitesurfen zijn hier populaire activiteiten, dus de echter watersporter komt hier ook zeker aan zijn trekken.

Het strand van Zandvoort

Ben je op bezoek in Amsterdam? Reis dan in minder dan 30 minuten van Amsterdam naar Zandvoort. Het strand is hier meer dan negen kilometer lang en heeft meer dan 30 strandtentjes langs de kust. Op de stranden van Zandvoort kunt u surfen, suppen, raften en kanoën of gewoon genieten van zee en zon. Na een dagje winkelen in Amsterdam is het hier heerlijk om uit te rusten. Het dorp staat onder andere bekend door het Circuit Park Zandvoort.

Het strand bij Kijkduin

Kijkduin is een echt familiestrand met volop activiteiten voor gezinnen met kinderen. Kijkduin is het tweede strand van Den Haag en een stuk kleiner dan het strand van Scheveningen. In de gezellige strandpaviljoens is het heerlijk dineren. Ten zuiden van Kijkduin ligt Zandmotor, een kunstmatig schiereiland. Er zijn hier lagunes met perfecte omstandigheden voor kit surfers. In dit gebied kunnen hondenbezitters het hele jaar door vrij rondlopen met hun hond. Wandel de duinen in en maak een heerlijke wandeling om vervolgens neer te strijken op het strand. 

Stranden op Texel

De zandstranden op Texel zijn breed, schoon en erg mooi. Het eiland heeft meer dan 30 kilometer strand. De stranden op Texel zijn dus ruim. Het meest gewilde strand van Texel is het zandstrand bij De Koog. Zwemmen kan bijna overal aan de Noordzeekant. Alleen tussen paal 31 en 33 is zwemmen verboden vanwege de sterke stroming. Alle stranden op het eiland zijn goed bereikbaar per auto of fiets.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie