Toeristen Informatie Nederland

Steeds meer Nederlandse voeten vinden de weg naar de zogenaamde Blotevoetenpaden. Nederland krijgt dan ook steeds meer blotevoetenpaden. Het heeft dan ook meer voordelen dan nadelen om op blote voeten te lopen. Op blote voeten lopen is goed voor de Circulatie van het bloed. Door op blote voeten door de natuur te wandelen, ga je namelijk weer even ‘terug naar de basis’. Het geeft een gevoel van vrijheid en je voelt gelijk dat je tot rust komt. Je voeten worden ook sterker. Als je namelijk op schoenen loopt, worden niet alle spieren in je voet gebruikt en na verloop van tijd worden de ongebruikte spieren lui en stijf. Op blote voeten lopen geeft tevens een gevoel van ontspanning doordat je beter kunt “aarden”.

Elke provincie in Nederland heeft wel een blotevoetenpad. Sommige provincies hebben er zelfs meerdere. Geniet tijdens uw vakantie in Nederland van een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen. Een echte aanrader voor kinderen die hier kennis maken met verschillende grondstoffen door erover heen te lopen. Kriebelende grassprietjes, blubber, verkoelend water, stevige stenen en heel veel meer prikkelende ervaringen kom je tegen op de blotevoetenpaden. Aan het einde van zo’n blotevoetenpad is meestal een wasplaats voor je voeten.
Blotevoetenpaden zijn vaak niet langer dan 3 km. De meeste blotevoetenpaden vragen een kleine bijdrage voor de hindernissen die zijn aangelegd. Door de verschillende ondergronden en hindernissen word deze activiteit een feest voor het hele gezin. De paden zijn zo populair dat er vaak kinderfeestjes worden gehouden.

Uitgelichte blotevoetenpaden in Nederland:

Het Toon Kortooms Park in Deurne

Het blotevoetenpad is ca. 1,5 hectare groot en bestaat voor het grootste deel uit gemaaide graspaden en bospaden; iedereen kan dus deelnemen. Rolstoelgebruikers, kinderen in buggy’s etc., zijn geen enkel probleem. Op alle paden komt u diverse ondergronden tegen die uw voeten prikkelen en als het ware masseren. Ook is er een klankenpad aangelegd waar je geluid en muziek kan maken. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten. Aan het blotevoetenpad is geen tijd en route verbonden. U kiest zelf uw route en de tijd die u daarover wilt doen. (gemiddeld ca. 1,5 uur.) Een ware ontdekkingsreis dus! Er is na afloop gelegenheid uw voeten te wassen en te drogen in de voetenwasplaats. 

Blotevoetenpad Kijktuinen in Nunspeet

Dit blotevoetenpad is ongeveer 1 km lang. Klauteren over boomstammen, glibberen ona over het hoge gras van de prairie. Hoe voelt het lopen over iets heel anders als vijverplastic of antiworteldoek of over een rioolbuis als evenwichtsbalk? Houten bruggetjes, evenwichtsbalken, bungelbanken, een uitkijkboom, wilgentenen, zand, modder, bospaden, stapstenen, keien, houten stapstenen van boomschijven, van alles kom je tegen op je ontdekkingsreis over het blotevoetenpad.

Blotevoetenpad Erve Brooks in Gelselaar

Het avonturenpad is een natuurlijk pad van ca. 2 km door de weilanden en singels rondom Erve Brooks. Het pad is geschikt voor jong en oud en tevens een leuke activiteit voor een familiedag of kinderfeestje. Onderweg komt u langs allerlei hindernissen, spelletjes en halverwege een wilgendorp om even tot rust te komen en te genieten van de omliggende natuur. Het avonturenpad is te goed te bewandelen met een kinderwagen of buggy. De route duurt ongeveer anderhalf uur en kost €3,50 p.p., hiervoor krijgt u presentje bij de Museumboerderij “Erve Brooks Niehof”, een pakje drinken en een stroopwafel voor onderweg. Voor aanvang dient u bij Erve Brooks een ticket halen voor het avonturenpad en krijgt u de route en de uitleg mee voor onderweg.

Blotevoetenpad Hof van Twello in Twello

Geniet met je blote voeten van 2,5 kilometer lang gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Klauter over boomstammen, speel in de ondiepe gracht om het tropisch eiland, plons van de glijbaan in de leemkuil. Het is aan te raden om oude kleren aan te trekken.Je kunt het zelf zo spannend maken als je wilt: afhankelijk van het weer en de waterstand in de IJssel kan het pad zelf op sommige plekken heel modderig en nat zijn, of een stuk droger. Bij droogte zorgen wij altijd voor voldoende water op verschillende plekken. Daarnaast kun je kiezen: ga je wel door het moeras, van de glijbaan in de leemkuil en aan de leemwand bouwen in de leemkuil of loop je liever langs deze onderdelen? Reken op ongeveer 1 uur of 1 1/2 uur als er kinderen bij zijn. Reserveren is niet nodig.

Blotevoetenpad Opende In het Westerkwartier

Dit Blotevoetenpad kent een korte en een lange route. De lange route is 3,4 km, de korte 1,6 km. De korte versie is ook voor de allerkleinsten een leuke uitdaging. De meeste bruggen en speeltoestellen vind je op dit deel van de route.

Andere blogs

Winterkamperen

Winterkamperen in Nederland. Wat is winterkamperen en wat zijn de leukste wintercampings in Nederland. De leukste tips per provincie.

Meer informatie

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie