Toeristen Informatie Nederland

Someren ligt centraal tussen de gemeentes Eindhoven, Weert en Helmond in de provincie Noord-Brabant. Ideaal voor toeristen die deze steden willen verkennen maar toch graag in een rustiger omgeving willen verblijven. De gemeente Someren bestaat uit vier kerkdorpen: Someren-Dorp, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop. Voor de bezoekers die graag willen vissen tijdens hun visvakantie in Noord-Brabant, liggen hier 5 visvijvers te wachten waar gevist kan worden op meerval, karper en steur.

Voorzieningen in Someren

Het dorp Someren heeft met haar ruim 13.000 inwoners een levendig centrum met allerlei voorzieningen zoals 4 grote supermarkten: Albert Heijn, Postelstraat 39; Jumbo, Speelheuvelstraat 5; Lidl, Kerkstraat 30, Jan Linders, Kerkstraat 30d. Boodschappen kunnen dus ter plekke gedaan worden wanneer je op vakantie bent in Someren. 

Someren heeft ook een levendige winkelstraat met een breed winkelaanbod, vele gastvrije restaurants en gezellige cafés met terrassen, cadeauwinkels, fietsenwinkels, bouwmarkt en andere detailhandelszaken. Mocht iemand gezondheidsklachten krijgen tijdens een bezoek aan Someren dan kan men terecht bij de in Someren gelegen drogisterijen, gezondheidscentra/huisartsen, apothekers en opticiens.

Uitjes in Someren

  • Bij warme dagen kan een duik genomen worden in openluchtzwembad de Diepsteeckel. Voor de kleintjes is er een peuterbad en voor de groteren een spectaculaire glijbaan in het recreatie bad. Er is een ruime ligweide aanwezig.
  • Breng een bezoek aan natuurtheater De Donck en recreatiegebied De Heihorsten met o.a. een 18-holes Golfbaan.
  • Houd je van een uitdaging? Ga dan naar de escaperoom in Someren. Bij slecht weer is dit een zeer geschikt gezinsuitje. Hier krijg je opdrachten en raadsels om binnen 60 minuten uit Room 87 te ontsnappen. De escaperoom is te bezoeken op het adres: Wilhelminaplein 3, 5711 EK in Someren.
  • Vergeet ook niet om tijdens een bezoek aan Someren een bezoek te brengen aan het Museum of Flight Simulators. Dit museum toont de geschiedenis van vluchtsimulators, hoe een vliegtuig vliegt en hoe het te besturen. Het museum heeft hiervoor een aantal echte vluchtsimulators. Samen met een instructeur kunnen bezoekers “vliegen” en zo ervaren hoe het is om in een cockpit te zitten en te vliegen. Dit is zeker een leuk gezinsuitje. Het museum is gelegen in Half Elfje 10a 5711 ES in Someren.
  • In Someren-eind ligt voor kinderen een leuke speeltuin van ca 5000 vierkante meter met dierenweide, geschikt voor alle leeftijden. Er is een terras en toilet aanwezig. Speeltuin Princes Irene is gelegen in Kampstraat 36, Someren- Eind.
  • Aan de Kerkendijk in Someren-Heide staat een Wehrmachthuisje uit de 2e wereldoorlog. Het Wehrmachthuisje vertelt het verhaal van de luchtoorlog boven de Peel. Erg indrukwekkend en leerzaam voor zowel kinderen als ouders.

 

Voor een gezinsuitje in Noord-Brabant hoef je Someren eigenlijk niet uit. Er is zowel bij goed weer als slecht weer genoeg te beleven in Someren en haar kerkdorpen.

Evenementen in Someren

Someren is ook bekend om haar jaarlijkse evenementen zoals de Kennedymars in het eerste weekend van juli, de Kennedytoertocht in het laatste weekend van juni, de Openluchttoneelspelen in natuurtheater De Donck in mei en in september evenals de grote Kermis in het 4-de weekend van september.

 

Wandelen en fietsen in de Someren

Someren is door haar unieke natuurlijke ligging tussen de prachtige Strabrechtse Heide en Natuurreservaat De Groote Peel bij uitstek een echte wandel- en fietsgemeente! In de Groote Peel staan meerdere vogelkijkhutten en schermen. De afwisseling in het landschap en de afwezigheid van wegen, elektriciteitsmasten en andere verstorende elementen maken de Groote Peel een perfecte plek om vogels te spotten. Er broeden hier zo rond de 100 vogels. Dus trek er op uit om Someren en omgeving te ontdekken! U kunt er dagenlang wandelen en fietsen via een van de vele themaroutes of het wandel- en fietsknooppuntennetwerk.

Overnachten in Someren

Om Someren en haar kerkdorpen te bezoeken is meer dan één dag nodig. Kampeerders kunnen terecht op de kindvriendelijke Pipocamping en  minicamping de Heksenheuvel gelegen aan de Limburglaan 25, 5712 PM in Someren. Ook campers kunnen hier terecht! Naast kamperen met een eigen kampeermiddel is het hier ook mogelijk om een huuraccommodatie te huren.

In de kerkdorpen van Someren staan schitterende natuurhuisjes voor toeristen die liever in een vakantiewoning in Noord-Brabant willen verblijven, en de rust en stilte van de natuur om zich heen willen hebben.

Toeristen Informatie Punt Someren

Natuurlijk heeft Someren veel meer te bieden. Voor meer informatie over Someren en de omgeving, gidsen, wandel en fietsroutes  kunnen toeristen terecht bij het Toeristen Informatie Punt Someren. Het TIP is gevestigd De Meer 21a in Someren en is geopend van dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur! Laat u kosteloos inspireren om het maximale uit uw vakantie in Noord-Brabant te halen, het startpunt voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant en een onvergetelijk verblijf in Someren start tenslotte hier!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie