Toeristen Informatie Nederland

Dat de camper steeds meer terrein wint is duidelijk. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van met een camper reizen. Maar niet iedereen heeft een camper tot zijn beschikking om mee op reis te gaan. Het alternatief is de caravan achter de auto, wat ook een ontzettend leuke vakantieoptie is. En met de auto op pad kan natuurlijk ook.

Route uitstippelen

Rondom het IJsselmeer liggen tal van leuke plaatsen waardoor men een mooie route kan samenstellen. Tijdens deze route komt men door verschillende provincies heen en iedere provincie heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Welke plekken precies de voorkeur hebben voor een stop, hangt natuurlijk een beetje van de interesse van de vakantiegangers af. Iemand die een liefhebber is van de Citroën 2CV ofwel het Lelijke Eendje zal het leuk vinden om een stop te maken bij het Eenden-museum in het Noord-Hollandse dorp Andijk. Mocht men na dat bezoek zelf zo’n Deux Chevaux aan willen schaffen dan is het verstandig om ook hier eerst autoverzekering vergelijken te doen, want in veel gevallen kan hij als oldtimer verzekerd worden.

Water genoeg

De liefhebber van de watersport kan op heel veel plekken rondom het IJsselmeer terecht. Zeilen, suppen, windsurfen, kitesurfen, duiken, waterskiën of gewoon zwemmen, het kan allemaal. Wat ook leuk is, is een bootje huren op het IJsselmeer. Dat kan een sloep zijn maar ook een speedboot, een motorjacht of een rubberboot. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een boot met een schipper te huren. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een boottocht, bijvoorbeeld vanuit Volendam naar Marken of met zo’n authentieke klipperaak een rondje op het IJsselmeer maken.

Pittoreske stadjes

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kan men ontdekken hoe men vroeger leefde en werkte rondom het IJsselmeer. Tegenwoordig is er veel veranderd, zeker na de komst van de Afsluitdijk. De Afsluitdijk is trouwens een schitterende plek om te fietsen of te wandelen. Rondom het IJsselmeer vindt men veel authentieke stadjes zoals Makkum, Edam, Stavoren, Monnickendam, Hoorn of Volendam. Altijd leuk om door het centrum te slenteren of om verse vis te eten in de haven. Lekker winkelen kan bij de Bataviastad Outlet in Lelystad wat eigenlijk op de grens van het IJsselmeer en het Markermeer ligt. Het is zeker ook leuk om dan ook een bezoek aan Batavialand te brengen waar men wederom een stukje teruggaat in de tijd maar waar men ook ziet hoe Nederland omgaat met water. Een reconstructie van het schip De Batavia ligt op de Bataviawerf in Lelystad. 

Verschillende overnachtingsplekken

Tijdens een rondje IJsselmeer en Markermeer kan men ervoor kiezen om ergens een hotelletje te nemen of een ander accommodatietype. Er zijn ook tal van campings rondom het water te vinden. Gelukkig komen er ook steeds meer camperplaatsen. Hoe men ook reist, deze route heeft zoveel te bieden dat het zomaar zou kunnen dat men nog niet eens aan de helft van de bijzondere plekken toekomt. Maar dat is dan een goede reden om het rondje nog een keer te maken.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie