Toeristen Informatie Nederland

Yes, het is weer zomervakantie! Ben je op zoek naar een leuk uitje wat je kunt ondernemen met  een dreumes, peuter of kleuter tijdens een regenachtige zomerdag? Dan is spelen in Peppa Pig World of Play in Leidschendam misschien wel iets voor jullie! In dit gastblog artikel deelt Claire wat zij en haar 2 kids van 1 en 3 jaar ervan vinden.  

Over Peppa Pig.

Wanneer je kids (in je omgeving hebt) dan kan het bijna niet anders of dat je weleens een aflevering hebt gezien van Peppa Pig. Deze onwijs populaire Britse geanimeerde kinderserie werdt voor het eerst werd uitgezonden in 2004. En het vrolijke en nieuwsgierige varkentje heeft inmiddels wereldwijd vele harten veroverd. En dat is niet gek! De serie zit namelijk bomvol humor en is keer op keer verrassend door de avonturen die Peppa beleeft met haar familie en vriendjes.

De personages.

In de serie draait alles om Peppa en haar familie;

  • Peppa Pig: Het hoofdpersonage, een roze varkentje dat ongeveer vier jaar oud is. Ze is avontuurlijk, speels en houdt van modderplassen.
  • George Pig: Peppa’s jongere broertje, die ongeveer twee jaar oud is. Hij houdt van dinosaurussen en knuffelen met zijn dinosaurusknuffel genaamd “Dinosaursy.”
  • Mama Pig (Mummy Pig): Peppa en George’s moeder. Ze is vriendelijk, liefdevol en een beetje praktisch.
  • Papa Pig (Daddy Pig): Peppa en George’s vader. Hij is dol op zijn familie en heeft een beetje moeite met sommige dingen, maar altijd met een dosis humor.

 

Daarnaast zijn er verschillende andere personages die deel uitmaken van Peppa’s vriendenkring:

  • Suzy Schaap (Suzy Sheep): Peppa’s beste vriendin, een schaapje.
  • Danny Hond (Danny Dog): Een goede vriend van Peppa en George, een hondje.
  • Rebecca Konijn (Rebecca Rabbit): Een vriendin van Peppa, een konijntje.
  • Pedro Pony: Een vriend van Peppa, een pony.
  • Emily Olifant (Emily Elephant): Een vriendin van Peppa, een olifantje.
  • Candy Kat (Candy Cat): Een vriendin van Peppa, een katje.

Samen beleven deze personages allerlei avonturen, leren ze nieuwe dingen en ontdekken ze de wereld om hen heen. Peppa Pig is geliefd bij jonge kinderen vanwege de eenvoudige en educatieve verhalen die in elke aflevering worden verteld.

Spelen in Peppa Pig World of Play in Leidschendam.

En nu is er dus een speciale Peppa Pig World of Play; een binnenspeeltuin speciaal ontworpen voor peuters, kleuters en hun familie.

Een wereld waarin Peppa Pig tot leven wordt gebracht. Zo kunnen jonge kinderen de avontuurlijke wereld van Peppa Pig, haar familie en vriendjes ontdekken in meer dan 12 verschillende speelzones die stuk voor stuk gebaseerd zijn op de bekende thema’s uit de populaire animatieserie, elk met veel liefde gemaakt.

En is het een aanrader?

Nou en of! Mijn dochter Lana (3 jaar) en zoon Lyam (1 jaar), krijgen geen genoeg van Peppa Pig World of Play! Wij zijn er nu 2x geweest en het is iedere keer weer een groot feest!

De speelzones zijn stuk voor stuk prachtig vormgegeven en er is overal meer dan genoeg te beleven om je kinderen een paar uurtjes zorgeloos te kunnen laten spelen. Wat ook leuk vindt is dat je direct bij binnenkomst een leuke groepsfoto kunt laten maken bij een groen scherm. Na afloop van je bezoek kun je deze eenvoudig downloaden en kun je kiezen uit de vele opties qua Peppa Pig achtergrond. Een erg leuk aandenken!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie