Toeristen Informatie Nederland

Het Pieterpad, ook wel bekend als de meest populaire en bekendste lange-afstandswandelroute van Nederland, is een prachtige wandelroute van ongeveer 485 kilometer. Naar schattig lopen maar liefst 30 tot 50 duizend mensen de wandelroute per jaar! De route brengt je van Groningen naar Maastricht, door de meest uiteenlopende landschappen en gezellige dorpen. In Maastricht sluit het pad tevens aan op Europese wandelroutes.

Focus op de natuur
Het pad is oorspronkelijk ontworpen door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens en focust zich op de natuur en de omliggende omgeving. Voor het wandelen van deze lange-afstandswandelroute moet je meerdere dagen uittrekken. Geniet iedere dag van een kopje koffie op een nieuwe, prachtige plek. Het is ook zeker een overweging waard om je te laten vergezellen door een wandelgids die je verhalen over de route, de natuur en verschillende locaties waar je langs wandelt kunt vertellen.

Opladen voor een nieuwe wandeldag
Gelukkig is het pad opgedeeld in verschillende etappes, zodat je langs de route kunt overnachten en tussendoor kunt uitrusten. Langs het Pieterpad bevinden zich namelijk vele bed & breakfasts, herbergen, hotels en andere bijzondere plekken waar je kunt overnachten en bijkomen na het volbrengen van één van de 26 etappes die de route telt. De overnachtingsplekken bieden unieke en persoonlijke arrangementen waar je met je partner of wandelclub van gebruik kan maken. Zo kun je weer even zorgeloos opladen voor een nieuwe wandeldag.


Een goede voorbereiding is het halve werk
Het wandelen van Nederlands meest bekende langeafstandswandelroute is een belevenis. Bereid je van te voren goed voor door bijvoorbeeld wandelgidsen aan te schaffen en in te huren, overnachtingslocaties te boeken en je nieuwe wandelschoenen alvast goed in te lopen.

Andere blogs

Someren in beeld

Wat is er te doen in Someren? In deze blog leuke uitjes in Someren en mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in Noord-Brabant.

Meer informatie

Arcen Bruist!

Arcen is een zeer toeristisch dorp gelegen in de gemeente Venlo. Er is van alles te doen en te zien. In deze blog de hoogtepunten.

Meer informatie

Campings met viswater

Campings in Nederland met viswater. Welke camping in Nederland zijn viscampings. Gooi je hengel uit op een viscamping. In deze blog enkel tips.

Meer informatie