Toeristen Informatie Nederland

Het Pieterpad, ook wel bekend als de meest populaire en bekendste lange-afstandswandelroute van Nederland, is een prachtige wandelroute van ongeveer 485 kilometer. Naar schattig lopen maar liefst 30 tot 50 duizend mensen de wandelroute per jaar! De route brengt je van Groningen naar Maastricht, door de meest uiteenlopende landschappen en gezellige dorpen. In Maastricht sluit het pad tevens aan op Europese wandelroutes.

Focus op de natuur
Het pad is oorspronkelijk ontworpen door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens en focust zich op de natuur en de omliggende omgeving. Voor het wandelen van deze lange-afstandswandelroute moet je meerdere dagen uittrekken. Geniet iedere dag van een kopje koffie op een nieuwe, prachtige plek. Het is ook zeker een overweging waard om je te laten vergezellen door een wandelgids die je verhalen over de route, de natuur en verschillende locaties waar je langs wandelt kunt vertellen.

Opladen voor een nieuwe wandeldag
Gelukkig is het pad opgedeeld in verschillende etappes, zodat je langs de route kunt overnachten en tussendoor kunt uitrusten. Langs het Pieterpad bevinden zich namelijk vele bed & breakfasts, herbergen, hotels en andere bijzondere plekken waar je kunt overnachten en bijkomen na het volbrengen van één van de 26 etappes die de route telt. De overnachtingsplekken bieden unieke en persoonlijke arrangementen waar je met je partner of wandelclub van gebruik kan maken. Zo kun je weer even zorgeloos opladen voor een nieuwe wandeldag.


Een goede voorbereiding is het halve werk
Het wandelen van Nederlands meest bekende langeafstandswandelroute is een belevenis. Bereid je van te voren goed voor door bijvoorbeeld wandelgidsen aan te schaffen en in te huren, overnachtingslocaties te boeken en je nieuwe wandelschoenen alvast goed in te lopen.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie