Toeristen Informatie Nederland

Op vakantie in Nederland biedt uitkomst als alternatief voor een zorgeloze familievakantie. En als je gaat kamperen ben je ook nog eens voordelig uit. Hierin bied Nederland een breed aanbod aan accommodatie mogelijkheden. Kamperen kan op een luxe campings of op gratis camperplaatsen en alles wat hiertussen in zit.

Waarom op vakantie in eigen land? Nederland zit vol verhalen. Deze verhalen vertellen u meer over de rijke geschiedenis en cultuur en uiteenlopende bestemmingen van ons land. Bovendien heeft Nederland een tal van attracties die extra leuk zijn voor kinderen. Van dierentuinen, zoals Blijdorp, GaiaPark, Dolfinarium Safaripark Beekse Bergen en de Apenheul, of attractieparken zoals Madurodam, Neeltje Jans, Duinrell en de wereldberoemde Efteling. En dan zijn er ook talloze musea waar kinderen zich uren kunnen vermaken tijdens uw vakantie in Nederland.

Houd u van de natuur? Ontdek dan tijdens een vakantie op de Waddeneilanden waarom deze noordelijk gelegen eilanden door velen worden gezien als het mooiste natuurgebied van Nederland. Maak bijvoorbeeld een excursie door het Boschplaat reservaat op Terschelling, waar de zandduinen en berkenbossen een bijzonder decor vormen. Op Vlieland zorgt een boottocht naar ‘De Richel’ zandplaat ongetwijfeld voor fraaie panorama’s, dankzij de vele zeehonden die liggen te luieren op de zandbanken in de Waddenzee. Maak op de Nederlandse bewoonde eilanden ook eens kennis met de onbewoonde Waddeneilanden van Nederland.

Wilt u ondanks uw vakantie in Nederland toch kunnen vertellen dat u in het buitenland bent geweest. Dan vind u in Vaals in de provincie Limburg het Drielandenpunt. Dit is het punt waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Het ene moment zit u in Nederland en het andere moment in Belgie of Duitsland. Naast een horecagelegenheid is er een labyrint en er zijn mogelijkheden voor groepsactiviteiten zoals boogschieten. Je zit hier in een prachtige omgeving om fiets- en wandeltochten te maken. Zuid-Limburg is een populaire vakantieregio en je kunt je hier dan ook wekenlang vermaken als je hier in een Nederlands vakantiehuis of appartement zit.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie