Toeristen Informatie Nederland

Toerisme in Nederland is erg belangrijk voor het economisch welzijn. Ieder jaar brengen miljoenen toeristen hun vakantie in Nederland door. Nederland heeft vele trekpleisters die door buitenlandse toeristen worden bezocht. Onze hoofdstad Amsterdam steekt hier toch wel bovenuit. Amsterdam staat bekend als feeststad en er is erg veel te doen. Je kunt er uitgebreid winkelen en er is veel om te bezichtigen. Maar ons land is niet alleen voor buitenlandse toeristen erg interessant, ook voor inwoners van Nederland is het erg waardevol om in Nederland op vakantie te gaan.  Ons kleine kikkerlandje heeft namelijk veel cultuur en historie om te bezoeken. In elke provincie is wel een hoogtepunt te vinden. Deze culturele hotspots zijn ook voor gezinnen een ware beleving. Een dagje uit met kinderen is daarom niet alleen erg leuk, maar vooral ook heel leerzaam.

Het Achterhuis van Anne Frank ( Noord-Holland )

Het Anne Frank huis in Amsterdam is hier een voorbeeld van. Het Anne Frank Huis is te bezoeken aan de Westermarkt in Amsterdam en vertelt het verhaal van Anne Frank en haar familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog 761 dagen ondergedoken zaten in het Achterhuis. Wanneer je het huis bezoekt kun je je amper voorstellen dat hier acht mensen bij elkaar hebben gewoond. Anne Frank met haar zus en ouders, Hermann van Pels, Auguste van Pels en hun zoon Peter van Pels en naderhand ook Fritz Pfeffer, een Joodse tandarts. Door het dagboek wat Anne tijdens haar verblijf in het Achterhuis bijhield is een aardige reconstructie gemaakt over haar leven in het Achterhuis. Het Achterhuis is één van de meeste bezochten trekpleisters die toeristen tijdens hun Vakantie in Nederland bezoeken.

Giethoorn ( Overijssel )

Giethoorn is een prachtig en sprookjesachtige dorp in de kop van Overijssel. In dit tweede Venetië zijn geen wegen en is het alleen mogelijk om te wandelen, te fietsen of te varen. Het is en blijft een indrukwekkende ervaring om al varend door de straten Giethoorn te verkennen . Als je Giethoorn wilt bezoeken houdt er dan rekening mee dat je auto het dorp niet in mag. De auto vrije zone in Giethoorn wordt echter ook wel het commerciële hart van het dorp genoemd. Dwars door deze auto vrije zone loopt het ‘Binnenpad’. Op het Binnenpad (fiets-/voetpad) is het als wandelen op een filmset. Jaarlijks komen er 1 miljoen mensen op bezoek in ons eigen Hollands Venetië om cultuur op te snuiven van dit wonderbaarlijke dorp.

De Deltawerken ( Zeeland )

De Deltawerken in Zeeland zijn gebouwd na de watersnoodramp in 1953 om Nederland te beschermen tegen hoogwater vanuit de Noordzee. De Deltawerken geven een goed beeld weer hoe Nederlanders zichzelf willen beschermen. Het meest bezochte onderdeel binnen de Deltawerken is de Oosterscheldekering. Dit is een unieke waterkering van 9 kilometer lang die in 80 minuten de hele Oosterschelde af kan sluiten. In de buurt van de Deltawerken zijn verschillende stranden, restaurants en attracties om te genieten van een dagje uit in Zeeland.

De Keukenhof ( Zuid-Holland )

Nederland staat bekend om de variatie aan bloemen. De Keukenhof is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse waar ieder voorjaar prachtige bolgewassen worden tentoongesteld. De vele tuinen en vier prachtige paviljoens tonen een geweldige verzameling van orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies, tulpen, hyacinten, narcissen, en andere bloemen. Er worden verschillende rondleidingen gegeven en ook is het mogelijk om per fluisterboot door de tuinen te varen. De combinatie van kleuren en geuren is overweldigend. Het park is circa 32 hectare groot en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

De grotten in Valkenburg ( Limburg )

In het zuiden van Nederland liggen indrukwekkende grotten. Deze grotten liggen allemaal op loopafstand van elkaar en zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze gangenstelsels vertellen namelijk het verhaal over het ontstaan van de grotten en de oorsprong van de mergelsteen. Luister naar de verhalen over de legendes van de vroegere bewoners van het kasteel van Valkenburg en het gebruik van de grotten tijdens de oorlog. Op verschillende manieren worden rondleidingen gegeven. Een bezoek aan de grotten is een aanrader als je op vakantie gaat naar Limburg.

De Efteling ( Noord-Brabant)

Het meest bekende attractiepark van Nederland is toch wel de Efteling. Dit sprookjespark bestaat uit verschillende thema’s en zowel jong als oud kunnen zich hier vermaken. Enkele topattracties zijn: Het Sprookjesbos, Joris en de Draak, Droomvlucht, De Baron 1898, De Efteling is ook in de winter te bezoeken, en er is mogelijkheid tot overnachten. In verband met de wachttijden bij de attracties is het aan te raden om buiten het hoogseizoen te Efteling te bezoeken. Het hele jaar zijn er kortingen beschikbaar om goedkoop te Efteling te bezoeken.

Het Nijntje Museum ( Utrecht )

Het Nijntje museum staat in het teken van Dick Bruno en peuters en kleuters kunnen hier kruipen, dansen, voelen, ruiken en zien. Het is één van de meest leerzame uitjes voor kleine kinderen om in de wereld van Nijntje te stappen. Er worden met regelmaat activiteiten georganiseerd. Opvallend is dat het museum – net zoals de auteur altijd deed- zonder hoofdletters word genoemd. Het museum is prima te combineren met en Centraal Museum wat aan de overkant ligt.

Orchideeënhoeve ( Flevoland )

De hotspot van Flevoland is toch wel de Orchideeënhoeve. De Orchideeënhoeve bestaat niet alleen uit orchideeën maar is een combinatie van flora en fauna en de aanwezige dieren leven dan ook vrij in het park. Het park is perfect onderhouden en er staan prachtige planten en bloemen. Verder zijn er apen, fladderende vlinders, flamingo’s, Lori’s die op je vliegen en nog veel meer! Voor kinderen is het erg leuk om de dieren te mogen voeren. Naast een Amazone regenwoud, een zwevende bloementuin en een overdekte speeljungle beschikt het park ook over een horecagedeelte.

Het Marechausseemuseum ( Gelderland )

Het Marechausseemuseum in Buren is een museum dat over grenzen gaat. Het Marechausseemuseum is erg leerzaam en heeft programma’s voor groepen leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Ontdek een echt paspoort van een vals paspoort en zoek de verschillen. In het sfeervolle oude weeshuis kun je je verdiepen in de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee, vanaf de oprichting in 1814 tot de wereldwijde inzet van vandaag de dag. Bekijk wapens, uniformen, rijdend materieel en nog veel meer. Dit museum is niet alleen leerzaam voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Glasblazerij het Quakeltje ( Friesland )

Een glasblazerij is een heel leerzaam uitje. Door glasblazen worden chemische reacties tot uiting gebracht. Glasblazen is namelijk het vervaardigen van glazen voorwerpen door in het glas lucht te blazen dat naar een hoge temperatuur verhit is zodat het dik vloeibaar is. Er kunnen prachtige ontwerpen door gemaakt worden. Op verzoek kunnen er ook kunstobjecten op maat gemaakt worden. Erg leuk om te zien!

Kamp Westerbork ( Drenthe )

Kamp Westerborg is gelegen in Hooghalen en verteld het verhaal van een kamp waarvandaan ruim 102.000 in Nederland wonende Joden en 245 Roma per trein werden gedeporteerd naar overige kampen. Vanuit kamp Westerbork vertrok 103 keer een trein; vaak naar Auschwitz maar ook naar Sobibor, Theresienstadt en Bergen-Belsen. Een stukje geschiedenis wat zeker indruk zal achterlaten.

Kaarsenmakerij Om de Noord ( Groningen )

Een bezoek aan deze bijzondere kaarsenmakerij is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam. Hier kom je erachter wat het geheim is van koolzaadwas, waar het groeit en welke eigenschappen het heeft. Ervaar hoe echte duurzame kaarsen gefabriceerd worden en neem je kunstwerk mee naar huis. Het is mogelijk om een workshop met vrienden, collega’s of familie te hebben, maar ook als je zelf graag een workshop wilt volgen kun je je inschrijven.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie