Toeristen Informatie Nederland

De blaadjes kleuren geel, de temperatuur zakt en het wordt steeds eerder donker. Kortom: het zwemseizoen is weer over. Het buitenbad maakt plaats voor het binnenbad, waarbij je ‘s ochtends vroeg door het koude herfstweer moet fietsen om hier dan ook daadwerkelijk te komen. Heb je een tuin die nog wel een plekje over heeft? Er zijn een heleboel manieren om dit stukje gazon op te vullen. Met een intex zwembad bijvoorbeeld! Genieten als je zowel de herfst als winterdagen heerlijk in je eigen zwembad kunt vertoeven. En nee, dit zal geen klappertanden worden want er zijn genoeg opties om je zwembad te verwarmen.

Warmtepomp

Met een warmtepomp heb je als voordeel dat je ook op de mindere dag kunt genieten van een heerlijk warm zwembad. Voor alle Zwembaden zijn er warmtepompen zodat je dit goed af kunt stemmen met je eigen zwembad. Een goede methode is het zeker, want een warmtepomp houdt het water continu warm zodat je altijd een heerlijke duik kunt nemen in je zwembad, mits de filterpomp aanstaat. Het verbruik van de waterpomp is verder afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van het zwembad, de omgevingstemperatuur (door de kou zal de warmtepomp meer verbruiken) en de ingestelde temperatuur van het water.

Isolatie

Wist je dat een zwembadzeil naast dat het je zwembad schoon houdt, ook je zwembad kunt verwarmen? Een isolerend zwembadzeil is hiervoor de juiste oplossing. Daarnaast ook een grote besparing op je energiekosten. Een afdekzeil verwarmt het zwembadwater, isoleert het en houdt al het vuil tegen. win-win situatie dus! De Solar zeilen zijn in vele maten beschikbaar, zodat ze op ieder zwembad passen. Ook met koud herfstweer, hebben de noppenfolie een isolerende functie zodat ook jij langer kunt genieten van verwarmd water in je zwembad.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie