Toeristen Informatie Nederland

Nederland is een fantastisch fietsland. De fietspaden zijn netjes aangelegd en er zijn vele fijne fietsroutes te volgen, al dan niet volgens knooppunten. Zeker nu verre reizen minder vanzelfsprekend zijn dan vroeger, is een fietsvakantie een leuk alternatief. We zetten enkele van de mooiste fietsroutes van Nederland graag op een rijtje.

Zuiderzeeroute

Voor deze eerste route wil je misschien wel het liefst je elektrische fiets van stal halen. Het gaat hier namelijk over een meerdaagse route, waardoor het extra duwtje in de rug van je elektrische fiets op sommige momenten handig kan zijn. Deze fietsroute van 440 kilometer fiets je in acht dagen. Tijdens dit rondje langs het IJsselmeer ontdek je de rijke geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Je fietst langs waterbouwkundige werken, ingepolderd land, het voormalige eiland Schokland, middeleeuwse handelssteden en karaktervolle vissersdorpen. De route start in Utrecht en leidt je langs de Vecht naar Nieuwersluis en Amsterdam-Zuidoost. Na Amsterdam zet je koers naar Hoorn en Makkum, om daarna via Oudemirdum en Nunspeet naar Amsterdam terug te keren.

Oude Maasroute

De fietsroute de Oude Maasroute is een knooppuntenroute, waardoor je moeilijk kunt verdwalen. De route is met een lengte van ongeveer 68 km niet te lang om op één dag te fietsen. Het start- en eindpunt van deze route zijn niet hetzelfde. Maar laat dat je niet weerhouden om deze prachtige route te fietsen. Starten doe je aan het drukst bevaren drierivierenpunt van Nederland. Hier komen Noord en Beneden Merwede en de Oude Maas samen. De route leidt je van de oudste havenstad van ons land langs natuurgebied de Biesbosch, de Hoeksche Waard en langs het eiland IJsselmonde naar de huidige grootste Europese haven. De route loopt voornamelijk door groen gebied en biedt je een oase aan rust. Aan het eindpunt kun je de Waterbus nemen die je terug naar het beginpunt brengt.

Fortenroute ‘t Gooi

Deze fietsroute van bijna 53 km start in Muiden en leidt je door Weesp en Naarden terug naar Muiden. Onderweg geniet je niet alleen van de prachtige natuur maar heb je ook de kans om enkele culturele stops te maken. Bezienswaardigheden als het Muizenfort, het Muiderslot, Fort Uitermeer en Fort Ossenmarkt zijn zeker de moeite waard om even van de fiets te stappen. Maar ook als je liever op de fiets blijft zitten, is er genoeg moois om te zien. In Muiden fiets je langs de grachten, in oude vestingstad Weesp zijn er meer dan 200 rijksmonumenten te vinden en in Naarden rijd je langs het stadhuis, de twee oude stadspoorten uit de zeventiende eeuw en een kerk uit de vijftiende eeuw. Deze route zal je op geen enkel moment vervelen.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie