Toeristen Informatie Nederland

Wat stelt u zich voor bij een vakantie op de Veluwe? Misschien saai zo in Nederland, niet eens de grens over? Niet een beetje zonde van het geld om gewoon in Nederland te blijven? Wie weet heeft u de hele vakantie regen, wie wil dat? Maar ik zal u vertellen, een vakantie op de Veluwe is UNIEK! Eigenlijk is het raar dat deze prachtige streek vanaf Dieren tot Nijkerk niet gewoon op de werelderfgoedlijst staat. Want de kleuren van de prachtige heide op de Veluwe doen niet onder voor de Rainbow mountain in Peru. Wat dacht U van de avontuurlijke en ruige bossen met de wilde beekjes, talrijk op de Veluwe te ontdekken? Om hierdoor heen te dwalen hoeft u niet de boot te pakken naar Schotland. Wie weet spot u een bonte specht, een bosuil..of een categorie hoger: een rosse vleermuis! Er vliegt heel wat rond in deze bossen. Om nog maar niet te spreken wat zich over de grond voortbeweegt. Ook het vliegtuig richting Afrika is niet nodig. We hebben onze eigen Sahara op de Veluwe. De zandverstuivingen waar dan ook in Europa zijn zeldzaam, maar niet bij ons! Het Kootwijkerzand is de grootste stuifzandbak, maar we hebben er nog meer. Ook het Harskamperzand of het Hulshorsterzand zijn een bezoek waard.

Bent u klaar met de rust en heeft u liever wat rumoer en beweging om u heen? Bezoek dan de Hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem. Bruisend en vol vermaak is de boulevard van Harderwijk. Fiets door de grote poort het historische centrum van Hattem binnen, of breng een bezoek aan de unieke vestingstad Elburg.

De Veluwe, in een notendop! Niet gek voor die plek op de Werelderfgoedlijst. Wie weet worden we ooit nog kandidaat. Dat zou een welverdiende bonus zijn! Bent u overtuigd? Wilt u genieten van een vakantie zonder dat u al een dag kwijt bent voor de reistijd?
Boek dan snel uw huisje op HoiVeluwe. Kijk op onze activiteitenpagina wat u nog meer kunt doen in deze prachtige streek!

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie