Toeristen Informatie Nederland

Nu het coronavirus de wereld in zijn greep houdt, hebben veel mensen hun buitenlandse vakantieplannen laten varen. Ook niet iedereen kan op vakantie omdat een deel van de bevolking niet gevaccineerd is en zich ook niet willen laten testen. Een deel slaat daarom de vakantie maar over, en anderen gaan op zoek naar alternatieven in Nederland. En daar lijken nu de locals met een minicamping van te profiteren. Dit zijn namelijk de plaatsen waar toeristen die niet gevaccineerd zijn bij de meeste aanbieders toch nog terecht kunnen.

Avontuurlijk kamperen op een bijzondere plek in de natuur, dat is de nieuwe trend genaamd microcamping. U kampeert bij iemand die een grote tuin heeft in een tent, camper of caravan, hoe leuk is dat! Zo kunt u eropuit in de natuur voor een klein bedrag en u verblijft niet tussen de massatoeristen waardoor de kans op besmetting met het covidvirus beperkt blijft. Overnachten in een van deze accommodaties betekent kamperen midden in de natuur. U kiest voor een kleinschalige camping met één of een aantal natuurhuisjes waar u heerlijk tot rust kunt komen en volop van de omgeving kunt genieten.

In de buurt van deze kampeerplekken is genoeg te beleven in de natuur, denk hierbij aan lange wandel- of fietsroutes of een plek om te zwemmen. Niets is zo fijn als opladen en tot rust komen in de natuur. We zijn tegenwoordig allemaal druk in het dagelijks leven waardoor we dit nog eens extra goed kunnen gebruiken. Wakker worden door tjilpende vogels of misschien wel de zon die binnen schijnt, daar dromen we toch allemaal van? Op deze natuurcampings kunt u dit en de stilte ervaren, samen met uw partner of het hele gezin.

Maak in de avonden een vuurtje en smelt marshmallows aan takken die jullie overdag hebben gevonden. Vergeet ook zeker niet om even naar die sterrenhemel te kijken! Tijdens deze kampeertrip voelt u zich dus echt even helemaal één met de natuur. Daarnaast is het natuurlijk altijd een goed idee om de omgeving te gaan verkennen. Zowel in Nederland als de rest van Europa vindt u een aantal prachtige natuurgebieden. Denk aan Nationale Parken, natuurreservaten en natuurlijk bossen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een microcamping op de Veluwe? Of eentje in het mooie Zeeland of Limburg? In Zeeland kunt u genieten van de mooie badplaatsen en in Limburg juist weer van het heuvelachtige landschap. Geniet van uw kleinschalige natuurvakantie in Nederland.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie