Toeristen Informatie Nederland

Wie rolstoelafhankelijk is of zelfs mindervalide of gehandicapt is, kan lange tijd bezig zijn met het zoeken naar een geschikt vakantieverblijf. Als er tijdens de vakantie zorg nodig is, kan de zoektocht nog langer duren.  Gelukkig zijn er reisorganisaties en websites die zich hebben toegelegd op mindervalide vakanties.  Sommige van deze reisorganisaties kunnen ook  passende zorg aanbieden. Meestal vergoedt de zorgverzekeraar deze kosten voor extra zorg in de vakantie geheel of gedeeltelijk.

Een mindervalide bungalow huren.

De meeste mensen die rolstoelafhankelijk zijn kiezen voor een mindervalide bungalow.  Dat zijn bungalows die geheel of gedeeltelijk aangepast zijn voor mindervaliden of gehandicapten en in ieder geval altijd drempelvrij en rolstoeltoegankelijk zijn.   De betere mindervalide bungalows hebben aanpassingen als een elektrisch verstelbaar hooglaag bed, een verhoogd toilet, een inloopdouche met beugels en een aangepaste keuken met verhoogd werkblad. En natuurlijk moet ook het terras of de tuin goed rolstoeltoegankelijk zijn.  Je vindt hier de betere mindervalide bungalows.  Je kunt een aangepaste bungalow huren in Nederland, de Benelux en heel Europa.

Een aangepaste vakantie boeken in rolstoelvriendelijk hotel.

Steeds meer hotels zijn rolstoelvriendelijk en hebben een aantal hotelkamers gereserveerd voor personen met een fysieke beperking. Uiteraard zijn deze hotelkamers rolstoelvriendelijk en zijn de belangrijkste ruimtes in het hotel zoals restaurant en toiletten goed per rolstoel bereikbaar.  De betere rolstoelvriendelijke hotels hebben de hotelkamer aangepast met een mindervalide toilet en douche en hebben bedden voor hun gasten welke elektrisch of handmatig in hoogte verstelbaar zijn.  Het grote voordeel van een rolstoelvriendelijk hotel ten opzichte van een mindervalide bungalow is dat je een hotelkamer met arrangement kunt boeken. In zo een arrangement zit niet alleen de overnachting maar ook het ontbijt en diner. Verder zitten in de meeste hotel arrangementen ook gratis gebruik van de faciliteiten van het zwembad zoals sauna, Turks Stoombad, zwembad en fitness apparatuur. Iemand met een fysieke beperking kan misschien niet van alle faciliteiten gebruik maken, maar het is wel degelijk een voordeel.  

Rolstoelvriendelijke bungalowparken.

Naast rolstoelvriendelijke hotels bestaan er ook nog rolstoelvriendelijke bungalowparken. In deze bungalowparken zijn de belangrijkste voorzieningen drempelvrij en meestal zijn er ook mindervalide bungalows te huur.  Deze bungalowparken zijn vooral gericht op gezinnen met kinderen, familie weekenden en vakanties voor groepen.  Er zijn op deze parken soms ook groepsaccommodaties te huur die zijn aangepast voor gehandicapten. Als mindervalide kan je met de juiste aanpassingen en zorg wel degelijk een leuke en zorgloze vakantie hebben.  Een bungalow boeken op een rolstoelvriendelijk bungalowpark is meestal één van de goedkoopste opties om een aangepaste vakantie te boeken.

Andere blogs

Mooi Marken

Ontdek het schiereiland Marken! Marken ademt de authentieke sfeer van vroeger in een oer-Hollandse omgeving, waar groen en water elkaar afwisselen.

Meer informatie

Winterkamperen

Winterkamperen in Nederland. Wat is winterkamperen en wat zijn de leukste wintercampings in Nederland. De leukste tips per provincie.

Meer informatie

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie