Toeristen Informatie Nederland

Alhoewel Nederland rijk is aan attractieparken zijn we toch ook heel benieuwd wat onze buurlanden op dit gebied aanbieden. Zeker nu onze vaste lasten omhoog gaan kijken we vaker om ons heen waar we van dagjes uit met korting kunnen genieten. Niet ver hoeven rijden maar toch genieten van een voordelig dagje uit, desnoods net over de grens. Ook speuren we steeds vaker naar kortingsacties, gratis uitjes met kinderen en speciale deals. Kortingen zijn er altijd, alleen niet voor iedereen vindbaar, daarom enkele tips op een rij.

Wunderlandkalkar

Wunderlandkalkar is ontstaan uit de voormalige kerncentrale “Schneller Brüter”.. Net over de grens bij Arnhem en Nijmegen, temidden van mooi aangelegde tuinen en vijverpartijen is Wunderlandkalkar. Het park heeft een het all-inclusive concept en daarmee weet u vooraf wat u kwijt bent. Bestel uw kaarten vooraf online en profiteer van de korting op toegangskaartjes. Men kan hier zoveel eten en drinken als wenselijk is. Dat maakt het park voor kinderfeestjes zeer populair. Enkele attracties:

Plopsaparken

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, bestaat uit 7 parken. In Nederland vindt men het indoorpretpark Plopsa Indoor Coevorden. In België bevindt zich het themapark Plopsaland De Panne, het op dezelfde gelegen waterpark Plopsaqua De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. Vlakbij Mannheim in Duitsland ligt het Plopsa-park Holiday Park en in september 2018 is ook het eerste Plopsa-park geopend in Polen, onder de naam Majaland Kownaty. De Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Wilt u één van de Plopsaparken bezoeken, bestel deze dan online met korting!

Movie Park Germany

Movie Park Germany is het film- en attractiepark vlak over de grens in Bottrop. In dit grootste film- en pretpark van Duitsland kunt u in zeven themagebieden meer dan 40 adembenemende attracties, razendsnelle achtbanen en sensationele shows beleven en u door beroemde film- en tv-helden laten meevoeren naar de wereld van de film. Bestel uw kaarten als ANWB lid hier met hoge korting.

Irrland

Irrland is een park dat zich uitsluitend richt op gezinnen met kinderen, kleuterscholen en schoolklassen tot 12 jaar. Kinderen kunnen er de hele dag naar hartenlust ravotten, klimmen, klauteren, spelen, rennen. Op klimtoestellen, springkussens, klimwanden, glijbanen, schommels, een piratenboot, een klauterpiramide. Vooral buiten, maar ook binnen, in doolhoven, speelboerderijen, zandbakken, water, maïsbaden, tussen de strobalen, de dieren en de grote LEGO-blokken. Je kunt hier op water lopen op de grote binnenzee, vanuit een vliegtuig of helikopter glijden, crossen op een skelter, vlotvaren. Van de waterglijbaan roetsjen of spetteren in de waterspeeltuinen. Eindeloos rond dwalen in de doolhoven. Oftewel, lekker kind zijn!

Andere blogs

Mooi Marken

Ontdek het schiereiland Marken! Marken ademt de authentieke sfeer van vroeger in een oer-Hollandse omgeving, waar groen en water elkaar afwisselen.

Meer informatie

Winterkamperen

Winterkamperen in Nederland. Wat is winterkamperen en wat zijn de leukste wintercampings in Nederland. De leukste tips per provincie.

Meer informatie

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie