Toeristen Informatie Nederland

Als we met het gezin uit eten willen gaan, dan wil je natuurlijk ook dat je kinderen zich niet gaan vervelen. Een kinderrestaurant is een restaurant die voorzieningen en een aangepast menu heeft voor kinderen. Veel restaurants hebben wel kleurplaten voor kinderen, maar dat is leuk voor even. Als kinderen klaar zijn met eten dan willen zij niet natafelen, maar gewoon lekker spelen. En als de kinderen lekker kunnen spelen, dan kunnen de ouders gezellig nog even natafelen. Een dagje uit waar iedereen van kan genieten! De leukste restaurants per provincie voor een gezellig gezinsuitje:

Noord-Holland

Knoest Eten en Drinken is te vinden in het Noord-Hollandse Castricum. Het is een sfeervol kindvriendelijke restaurant met maar liefst twee omheinde speeltuinen, gemaakt van natuurlijke materialen. Op de grote air trampoline kunnen kinderen hun kunsten laten zien. Vanaf het terras of vanuit het restaurant is er goed zicht op beide speeltuinen, waarvan er één deels overdekt is. Maar natuurlijk kunnen de kinderen zich ook binnen vermaken met de vele spelletjes of kleurplaten. Rolstoelvriendelijk en geschikt voor mensen met een allergie, dieetwensen, vegetariërs en veganisten.

Oortje Onkel in Scharwoude is een pannenkoekenrestaurant met speelhoek. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en nadien krijgen zij nog een ‘Cadeautje van Ootje’.  Heb je een allergie, dan wordt de pannenkoek hierop aangepast.

Kosteluk in Egmond aan den Hoef is een ongedwongen en levendig restaurant waar je ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds lekker kunt eten en drinken, en kinderen zich kunnen uitleven in het indoor speelparadijs. Uitgebreide kindermenukaart.

Zuid-Holland

Lake House Rotterdam is gelegen in Bergschenhoek. voor kinderen zijn er speciale kindermenu’s Het restaurant met terras gelegen aan een schitterend meer omringd met bomen. Aan het terras grenst een grote speeltuin met o.a. een glijbaan, schommels, en een kabelbaan.

Eetcafé zout in Gravenzande heeft een brede menukaart voor zowel de borrel diner en lunch. Het eetcafé heeft een in en outdoor speelruimte waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Eeterij de Beleving in Noordwijk heeft een uitgebreide menukaart, en voor kinderen een binnen en buitenspeeltuin. Zomers kan men terecht op het gezellig terras, en in de winter is het binnen genieten bij de open haard.

Zeeland

Bij Speelboerderij en restaurant De Jonge Johannes in Serooskerke kunnen gezinnen genieten van een hapje en drankje op het terras, of in het sfeervolle restaurant. Bij De Jonge Johannes worden verse vlees- en vis specialiteiten en diverse soorten pannenkoeken geserveerd. Kinderen kunnen zich uitleven op de speelboerderij. Kinderen krijgen een muntje waarmee ze zelf een cadeautje mogen halen uit de grijpautomaat.

Bij restaurant de Afslag kunnen bezoekers terecht voor Ontbijt, lunch of avondeten. De Afslag is gelegen in Breskens. Kinderen kunnen na het eten spelen op de trampoline, glijbanen, schommels, en zandbak zorgen voor genoeg speelplezier.

De heksenketel in Vrouwenpolder heeft vis- en vleesspecialiteiten en pannenkoeken op de menukaart. Voor kinderen is er een ballenbak en een speeltuin met een piratenschip, zodat zij zich niet zullen vervelen.

Noord-Brabant

Bierbrouwerij Oijen in Oijen is niet alleen een bierbrouwerij. Het is juist veel meer dan dat. Het is een brouwerij, restaurant, stokerij en speelplaats voor kinderen. Met een grote zandbak, trampoline, schommels, speelweide, voetbalveld én een heerlijke kinderkaart is Bierbrouwerij Oijen een heerlijke plaats waar kinderen met hun ouders uit eten kunnen gaan.

De 7 Dwergen in Sint Agatha is naast een pannenkoeken restaurant letterlijk een attractie. Er is een speelkasteel, buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en midgetgolf. Bij elke weertype kunnen kinderen zich vermaken.

Restaurant Het Hooihuis in Roosendaal is een bourgondisch restaurant met een grote tuin waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. 

Utrecht

Familierestaurant ‘t Jagershuis in Lage Vuursche is een perfect gezinsuitje voor zowel in de zomer als in de winter. In de zomer kunnen kinderen zich vermaken in de natuurspeeltuin. In de winter is het genieten in de speelhoek binnen. Gevarieerde menukaart.

Restaurant Jozef is te vinden midden in het centrum voor Utrecht. In het restaurant is een speelhoek voor de jongere gasten, en voor de oudere kinderen zijn er leuke spelletjes. Op de kaart staat ook van alles wat de kinderen lekker vinden; van een sneetje brood met pindakaas, tot yoghurt met huisgemaakte granola en kipnuggets met frites.

Familierestaurant de Paddenstoel in Hollandsche Rading ligt in de bossen van de Hollandsche Rading. Voor de kinderen is er een speeltuin waar zij zich kunnen vermaken. Brede menukaart.

 

Flevoland

Next Restaurant is gelegen op de Batavia werf, naast Bataviastad (factory outlet) in Lelystad. Kinderen kunnen hier spelen in de afgesloten 40 vierkante meter tellende speelruimte. Hier zullen ze zich niet snel vervelen. De menukaart omvat regionale seizoen producten.

Het Grote Kabouterbos in Dronten is een mooi gelegen pannenkoekenrestaurant in de bossen, met een geweldige sprookjes-speeltuin. Kinderen kunnen op zoek gaan naar de kabouters, en als je goed zoekt kun je ze ook laten bewegen en muziek laten maken. Het Grote Kabouterbos is leuk voor het hele gezin.

Smullen en Spelen is een echt familierestaurant in Almere Hout. Pannenkoeken kunnen ook gegeten worden door mensen met een dieet. Voor kinderen is er een grote natuurspeelplaats, en binnen is er een speelruimte.

Friesland

In het Friese Marrum is de  De Pannekoektrein te vinden. Hier is het pannenkoeken eten terwijl je als gezin op avontuur gaat. Pannenkoeken eten vinden kinderen vaak al een feest, maar op deze manier hebben zij dat waarschijnlijk nog niet (vaak) gedaan. De trein staat namelijk niet alleen stil, maar rijdt vanaf Marrum naar station Westernijkerk.

 

Blokhut Sparjebird is gelegen in het Friese Hemrik. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart met onder andere huisgemaakte soep, rijk belegde boterhammen, tosti’s, huisgemaakte soep, rijk belegde boterhammen en maaltijdsalades. Vanzelfsprekend zijn er ook heerlijke kindermenu’s. Kinderen kunnen zich binnen vermaken in de speelhoek en buiten in het speelbos.

Restaurant & Lunchroom La Fontaine in Heerenveen heeft voor kinderen een extra grote speelhoek waar ze kunnen klimmen, klauteren en spelletjes doen. Ook is er voor kinderen aan aangepaste menukaart met heerlijke kinderrecepten.

Groningen

Aan alles is gedacht in Pannenkoekhuis d’Olle Smidse in Midwolda. Hier kan een gezin lekker en rustig eten. Er is een box voor de allerkleinsten, een gezellige speelhoek voor de kleintjes, en een tafelvoetbal tafel voor de grotere kinderen. Voor gasten met een gluten-, melk(lactose)- óf kippenei allergie of intolerantie passen word het eten aangepast. 

Garwerd aan Zee is een restaurant aan het water waarbij kinderen zich helemaal uit kunnen leven in de grote zandbak met speelgoed en een trampoline! Er zijn speciale menu’s voor kinderen.

Restaurant Het Booze Wijf is een familierestaurant in Laurensoog. Kinderen kunnen zich uitleven in de waterspeeltuin, op het strand naast het terras of op zolder in de indoor speeltuin. Viervoetertjes zijn ook welkom.

Drenthe

In Zuidwolde ligt het pannenkoekenhuis Het Kabouterwoud waar bezoekers terecht kunnen voor  verschillende soorten pannenkoeken en meer. Daarnaast zijn er vele activiteiten voor de kinderen in de indoor.

Robin Hood in Drouwen is voor kinderen een ware belevenis. In de Robin Hood speelhoek kunnen ze lekker kleuren of kijken naar een spannende video van Robin Hood, terwijl de ouders genieten van het diner. In dit steakhouse van Drenthe  beleven gasten middeleeuwse sferen!

De Snoepert is een pannenkoekenhuis in Odoorn en heeft speciaal voor kinderen een speelhoek ingericht. Buiten is er een grote speelplaats voor kinderen met een grote zandbak en tractors en skelters. Verder is er  een kleine kinderboerderij, waar de kippen en geitjes rondlopen.

Overijssel

Familierestaurant Troubadour in Tubbergen bestaat uit een restaurant, een buiten- en binnenspeeltuin, recreatie, bowlingbaan, gezinsuitje, familiefeest, buurtfeest, themafeest, personeelsfeest of bedrijfsuitje.

DIJK59 is gelegen in het mooie natuurgebied in Losser. Het restaurant heeft een gevarieerde menukaarten voor de kinderen is er een natuurlijk een feestelijk kindermenu. De allerkleinste gasten kunnen zich uitleven in een grote zandbak. De wat oudere kinderen zullen zich vermaken op de kabelbaan, klimtoren met glijbaan, schommel, trampoline, voetbalkooi of mega springkussen!

De Wolventuin is een sfeervol restaurant in Stegeren met indoor speelparadijs. Voor dreumes, peuter of kind, aan iedereen is gedacht bij De Wolventuin. Het restaurant is gelegen op Camping de Wolf.

Gelderland

Brasserie Streek in Culemborg heeft niet alleen een indoor voor actieve kinderen, maar heeft ook aan mindervalide kinderen gedacht. Zo kan elk kind genieten van een gezinsuitje. De gerechten zijn bereid uit verse streekproducten.

Het Noorden van Aalten in Aalten heeft een uitgebreide menukaart met pannenkoeken, schnitzels, maaltijdsalades etc. Voor kinderen is er een speeltuin aanwezig.

Restaurant de Boskantine in Hoenderloo heeft een uitgebreide menu kaart, en voor de kinderen is er een leuke binnenspeeltuin. Zowel de oudere kinderen als de wat kleinere kids hoeven zich niet te vervelen. Daarnaast ligt de natuurspeeltuin direct aan het terras, hier kunnen ze spelen met water en zand of eindeloos springen op het springkussen.

 

Limburg

Het ABC Restaurant in Sevenum is erg geliefd bij kinderen en bestaat uit 12 restaurants onder één dak. Het restaurant heeft een uniek all you can eat concept. Kinderen kunnen zelf hun maaltijd, maar vooral heerlijke toetje uitzoeken. Na het eten of tussen het eten door kunnen zij zich uitleven in de vele speelmogelijkheden.

De kinderkaart van Aan de Meule in het Limburgse Beek zorgt heeft genoeg keuze voor kinderen: kinderspaghetti, frietjes met snacks, spareribs of een overheerlijke hamburger! Naast het terras ligt een grote speeltuin voor de kleine gasten.

Restaurant Bie Jantje ligt bovenop de Gulper berg in Gulpen. Voor de kinderen is er een kindermenukaart, en een grote speeltuin met diverse speeltoestellen aanwezig

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie