Toeristen Informatie Nederland

Als je met je motor op reis gaat, is de reis zelf vaak net zo belangrijk als de eindbestemming. Waar je ook heen gaat en hoe lang je ook onderweg bent; een goede voorbereiding is het halve werk. Dit kan van alles zijn: het controleren van je motor accu tot weer regelmatig motorrijden om weer in te komen na een lange winterstop. In dit artikel lees je 5 tips die jou helpen om je het beste voor te bereiden op jouw motorreis!

Tip 1: Start jezelf weer op

Een motorreis is geen koud kunstje. Je rijdt vaak lange stukken op onbekende wegen. Dit vraagt veel meer inspannings- en concentratievermogen dan een simpele rit naar vrienden of je werk. Is het al even geleden dat je lange stukken op je motor hebt gereden? Ga dan eens een paar keer voor langere stukken op pad voor je op motorreis vertrekt. Op deze manier wen je alvast aan het rijden van langere stukken. Oefen hierbij ook met extra bagagegewicht op je motor als je dat normaal gesproken niet gewend bent.

Tip 2: Bekijk de weersomstandigheden

We hopen natuurlijk dat het stralend motorweer is op je motorvakantie, maar de ervaring van velen leert dat dat helaas niet altijd het geval is. Wees daarom voorbereid op verschillende weertypes, met name regen of kou. Zorg dat je passende motorkledij bij je hebt voor deze weersomstandigheden, maar zorg ook dat je weet hoe je met dit weer om moet gaan tijdens het rijden. Houd er bij regen bijvoorbeeld rekening mee dat het wegdek waarschijnlijk spekglad is en dat je dus voorzichtiger moet rijden.

Tip 3: Bekijk alvast de route

Vooraf (deels) de route bekijken is altijd slim om te doen, zelfs wanneer je zonder plan van huis wilt vertrekken. Door alvast naar een mogelijke route te kijken, kom je achter situaties die je liever wilt voorkomen. Smalle, kronkelige bergweggetjes zijn bijvoorbeeld niet het ideale terrein voor een eerste motorvakantie. Jezelf inlezen in mogelijk andere verkeersregels is ook een must om te doen.

Tip 4: Controleer of sluit een reisverzekering af

Tijdens het reizen wil je goed verzekerd zijn, wat er ook gebeurd. Ook voor motorreizen zijn speciale reisverzekeringen af te sluiten voor jezelf, je spullen en je motor. Dat geeft toch een fijner gevoel als je van huis vertrekt.

Tip 5: Laat je motor onderhouden

Een kapotte motor op je vakantie wil je ten alle tijden voorkomen. Laat daarom je motor grondig controleren en onderhouden door een specialist. Doe je het onderhoud zelf? Zorg dan dat je alle kapotte of versleten motoronderdelen vervangt met producten van bijvoorbeeld Boonstra Parts. Zo kun je veilig vertrekken op je reis.

Andere blogs

Vesting Bourtange

Het Groningse dorp Bourtange is een schitterend vestingdorp. Ooit gebouwd om Groningen te beschermen tegen aanvallen vanuit het oosten.

Meer informatie

Austerlitz

Austerlitz is vooral bekend door de Pyramide van Austerlitz. Maar deze staat echter op Woudenbergs grondgebied. Toch is Austerlitz bijzonder!

Meer informatie

De Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse ofwel 'The Walk of The word' is een vierdaags wandelevenement rondom Nijmegen en start op de 3e dinsdag van Juli.

Meer informatie